Çorum'da Seçmenler sandık başında!

ÇORUM 31 Mart 2019 13:56
Videoyu Aç Çorum'da Seçmenler sandık başında!
A
a

Çorumlular, önümüzdeki 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri belirlemek üzere sandığa gitti.Bu sabah saat 08.00’de başlayan oy kullanma işlemleri 17.00’de sona erecek...

setw4465gs
12 PARTİ YARIŞACAK

Seçimde, AK Parti, BTP, BBP, CHP, DP, DSP, HDP, İYİ Parti, MHP, SP, TKP ve VP katılacak.

17.00’de ise sandıklar açılarak oyların tasnif ve sayım işlemlerine başlanacak.
Çorum merkezde 180 bin 192, merkez köyler ise 26 bin 025 olmak üzere 206 bin 217 kayıtlı seçmen için 763 sandık kuruldu.
Çorum genelinde ise 397 bin 233 seçmen, 1789 sandıkta oyunu kullanarak gönlünden geçen başkanı ve muhtar adaylarını belirliyor.
Çorum Belediye Başkanlığında ise 180 bin 192 seçmen 540 sandıkta oy kullanacak.

tw446etwet
Köyde ikamet eden seçmenler, il genel meclisi üyeliği, köy muhtarlığı ve köy ihtiyar meclisi üyeliği seçimi, ilçe merkezlerinde yaşayan vatandaşlar ise il genel meclisi üyeliği, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği, mahalle muhtarlığı ve mahalle ihtiyar heyeti üyeliği seçimi için oy kullanacak.

Çorum’da seçimlere ilgi ve katılımın yoğun olduğu gözleniyor. Sabah erken saatlerden itibaren sandığa koşan Çorumlular, seçimlerin yapıldığı okullarda koridorlarla uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı vatandaşlar ise oy kullanabilmek için uzun süre kuyrukta bekledi.


ENGELLİ VEYA HASTA OLANLAR İÇİN...
Oy kullanmak için okul binalarına gelen engelli ve yaşlı vatandaşlara ise yakınlarının yanı sıra vatandaşlar da yardımcı oluyor. Engelliler genellikle okulların zemin katlarında oy kullanıyor. Birçok vatandaşın yaşlı ve engelli vatandaşlara öncelik sırası verdiği gözlendi.
MUHTAR ADAYLARI OKUL ÖNLERİNDE
Mahalle muhtarlığına aday olanlar ise oldukça yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürürken, muhtar adaylarının azaları ve yakınları da vatandaşlara oy pusulası dağıtarak yardımcı oluyor. Oy kullanmak üzere okul binalarına gelen vatandaşları öncelikle muhtar adaylarının yakınları ve çalışma arkadaşları karşılıyor.
Sandıklar saat 17.00’de açılacak, sonra ise oy sayım işlemlerine başlanacak.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam