Çorum'da Ramazan Bayram namazı Akşemseddin caminde kılındı

ÇORUM 5 Temmuz 2016 10:17
Videoyu Aç Çorum'da Ramazan Bayram namazı Akşemseddin caminde kılındı
A
a

VİDEO HABER İZLE /Kare Kare Fotoğraflar... Çorum genelinde vatandaşlar Ramazan Bayramı dolayısıyla camileri doldurdu. Akşemseddin Caminde bu bayramda "Ramazan Bayramı Televizyon çekimini hitittv.com gerçekleştirildi.


Akşemseddin Cami'ye çocuklarıyla gelen vatandaşlar, bayram sevincini birbirleriyle kucaklaşarak yaşadı.Çorum Belediye başkanı Muzaffer Külcü her bayramda  olduğu gibi bu bayramda da tercihi Akşemseddin Camiiydi. 

Bayram namazı sabah kılınan ve diğer vakit namazlarına göre kılınışında bazı farklılıklar bulunan bir namazdır. Ramazan bayramı ve Kurban bayramı olmak üzere senede sadece iki kere bayram namazı kılındığından dolayı bazen unutulabiliyor.

Bu nedenle her bayram namazı öncesi camii de bayram namazının nasıl kılındığına dair kısa bir bilgi veriliyor.Hoca bu gün bayram namazını anlatırken Unutanlara bayram namazının kısa tarifini yapıyorum halk dilinde İki salla, bir bağla diyerek anlatmaya çalıştı.Bu tarif ardından namaza başlandı..
Akşemseddin  Camisi'nde yapılan  Vaaz'ın ve Namazın ardından okunan hutbe ve yapılan dua sonrası cemaat  Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Eski Sağlık Bakan yardımcısı,Çorum Milletvekili Agah Kafkas cemaatla teker teker bayramlaştı.

Çorum Belediye Başkanı Külcü sosyal medya hesabından Ramazan Bayramı'nın milletimize ve İslam alemine huzur, bereket getirmesini temenni ediyor bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyorum ifadelerini kullandı











 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam