ÇORUM'DA NE KADAR MÜLTECİ VAR ?

1 Ağustos 2014 10:55
Videoyu Aç ÇORUM'DA NE KADAR MÜLTECİ VAR ?
A
a

İçişleri Bakanlığı Türkiye’deki Suriyeli sayısını 1 milyon 385 bin olarak açıkladı. Çorum'da ne kadar Yabancı mülteci ne kadar Suriyeli aile yaşıyor...

İstanbul, 330 binle Suriyelilerin en çok yaşadığı kent olurken, Gaziantep 220 binle ikinci sırada yer aldı. Toplum Güvenliği Uzmanı Ercan Taştekin, Suriyeli zanlıları yakalamak için ‘Suriyeli polis’lerin olması gerektiğini söyledi

İçişleri Bakanlığı, Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin sayısının 1 milyon 385 bini bulduğunu açıkladı. Suriyelilerin en fazla yaşadığı şehirse İstanbul oldu. İstanbul’daki Suriyelilerin, nüfusu 335 bin olan Sarıyer İlçesi’ne yaklaştığı ve 330 bini bulduğu görüldü. Ülke genelinde en fazla Suriyeli nüfus yoğunluğuysa sığınmacı kamplarının bulunduğu Gaziantep’te saptandı. Bu kentteki Suriyeli sayısı 220 bin olarak belirlenirken, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Sinop, Tunceli, Bayburt, Ardahan ve Iğdır’ın aralarında bulunduğu 9 kentte Suriyeli olmadığı açıklandı.

 

SURİYELİ DİLENCİLER İÇİN ÖZEL GENELGE

Dilencilik yapan çok sayıdaki Suriyeliyle ilgili olarak hükümet harekete geçti. 25 kentte dilencilik yapan Suriyelilerin tespit edilerek 22 farklı kampa yerleştirilmesine karar verildi. İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı genelge 81 ile gönderildi. Genelgeye göre; İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Adana, Mersin, Konya, Antalya, Kayseri gibi şehirlerde dilencilik yapan Suriyeliler toplanacak. Suriyeliler boş kamplara yerleştirilecek. 220 bin Suriyelinin bulunduğu 22 farklı kampta şu an 30 bin açık mevcut. 30 bin Suriyeliyle kamplarda 250 bin kapasiteye ve tam doluluğa ulaşmış olacak. Oluşturulan ekiplere Arapça bilen mütercimlerin de eşlik edeceği dile getirildi. Suriyeli dilencilerin başka dilencilerden ayırt edilmesinde ‘‘Arapça bilme’’ şartına bakılacağı bildirildi.

SURİYELİ POLİS ÖNERİSİ

Emniyetin verilerine son 1.5 yılda 3 bin 173 yabancı uyruklu hırsız yakalandı. 2013 öncesine kadar Gürcistan ve İran hırsızlık suçunda başı çekerken, 2013’ten sonra Suriyeli hırsızlar ilk sırada yer almaya başladı. Toplum Güvenliği Uzmanı Ercan Taştekin; Almanya, Amerika gibi ülkelerin benzer sorunları göçmen topluluktan olan kişilerin polis yapılmasıyla aştığını söyledi. Taştekin, benzer uygulamanın Türkiye’de hayata geçirilerek Suriyeli polislerin istihdam edilmesini önerdi. TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy ise önerinin kısa vadede fayda sağlayabileceğini belirterek, “Ancak yine de ben bu düşünceye katılmıyorum” dedi. Polis Akademisi öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Cerrah da Almanya’daki uygulama ile Suriyelilerin pozisyonunun farklı olduğunu savundu. Cerrah, “Almanya’da yetişen nesilde çok suçluluk görülmüyor. Suriye’den gelenlerle bunu kıyaslayamayız” diye konuştu.

975425_ec7b0383fc26f9a9ce5e419e3b74e6c7.jpg



Kaynak:habertürk

**************************************************************************************************

www.hitittv.com  : STK 'lara göre Çorum'da Yabancı Mülteci sayısı  yaklaşık toplam 5000 bin civarında. Çorum'da araştırmalara göre Suriye uyruklu   250 ailenin yaşadığı belirtiliyor.


ÇORUM'DA BU TÜR HABERLERLE SİYASET YAPMAYA ÇALIŞAN VE YALAN HABER ÜRETEN SOSYAL MEDYA HABERİ

Çorum Valiliğinin maaş bağlama gibi bir yetkisi yok sadece ayda Sosyal Yardımlaşma Vakıfında her aile ye sadece 100 tl verilmektedir.

(Aile de herekese değil sadece 4 kişilk bir aileye 100 tl arasıra  verilmektedir ...Vakıf Parası varsa,birleşmişmilletler özel bir para göndermiş ise verilir )

Bu gibi yardımların dışında  Hükümet bir ücret ödememektedir.Çorum'daki STK lar kendi hizmetleri dahilinde yardım kampanyaları düzenlemektedir.




 
Turancı BOZKURT

Cinsiyet: Bay
ileti Sayısı: 674


 
« : 10 Eylül 2013, 20:07:59 »
 

Çorum'da birçok yerde hâlâ "Suriyeli Mazlumlar'a Yardım" adı altında para toplanıyor. Câmilerde "Suriyeli Kardeşlere Yardım" diye avaz avaz bağırıyorlar. Câmiler ve para toplanan stantlara ilgi büyük, para yağıyor.

Onlara yardımın en büyüğü zaten Türkiye'ye getirilerek yapıldı. Kanlarından gelen bir asâletle,(!) karınları doyunca hırsızlığa, savunmasız Türk çocuklarına saldırmaya başladılar. Özellikle Buharaevler ve Binevler mahâlleleri olmak üzere Çorum’un her yerine yayıldılar. Bugün artık Çorum'daki Suriyeli sayısı onlar için yeni bir mahalle açılacak kadar çok! Her yerdeler, her yerde... Çorum halkı akın akın gelen Suriyelileri kucaklıyor. Bir apartman inşâatı mı var, amelelerin yarısından çoğu Suriyeli. Araplara özgü "Köpek çenilemesine" benzer bir ses tonuyla bağıra çağıra konuşuyorlar. Valilik, çalışan çalışmayan tüm Suriyelilere maâş bağlamış. Alışveriş merkezlerinde tüm reyonlara görgüsüzce saldıran bu insanımsıların maâşları oldukça iyi olmalı ki poşet poşet malzeme gotürüyorlar. Ev sahipleri evlerini Suriyeli mazlum(!) âilelere kiralıyorlar. Bu hafta, ikâmet ettiğim apartmana bir Suriyeli âile taşındı, benim ikâmet ettiğim apartman da sâdece bir Suriyeli âile var neyse ki, diğer apartmanlarda bir sürü… İşin daha kötüsü, birçoğu ev sâhibi olmaya başladı bile… Bu ne demek oluyor? Suriye’ye geri dönmeyecekler! Gençlerini sınavsız, üniversitelere kayıt ettiriyorlar. Erkek çocuklarını da belediyenin spor okullarına yazdırıyorlar. Bazılarının altlarında son model arabalar var. Banka kuyruğunda beklemek zâten başlı başına bir cefâ iken banka müşterisi ve vâlilikten özel kartları olan zengin Suriyeliler saatlerdir beklediğimiz kuyruğun önüne geçiveriyorlar. Ellerinde içi para dolu bond çantalarıyla, arap şiveli bozuk İngilizceleriyle bankaları memnun ediyorlar. Fakir olanlar da iş bulmakta zorlanmıyor. Çorum halkı Suriyelilere kucak açıyor. Ne de olsa “Arap’a iyi davranmak Allah’a iyi davranmaktır” değil mi? Suriyelilere kucak açan bu insanlar “Şehit İskilipli Âtıf Hoca’yı Anma Töreni” adı altında vatan hâinliği yapanlarla aynı kimseler…

Çalışmayan Suriyeli erkekler Saât kulesi karşısındaki "Hürriyet Parkı" çevresinde oturuyorlar. Yine Araplara özgü "Yoldan geçen kadınlara yiyecekmiş gibi bakmak ve lâf atmak, yerlere sümkürmek" gibi birçok özelliklerinden de geri kalmıyorlar. En çok İpeklik Bağları'nda olmak üzere, bağ evlerine girip yağmalayan, evin içi ve bahçesindeki yiyecekleri yeyip, pisliklerini bahçeye atan, kışın "yakacak malzeme" olarak kullanılacak odunları kendi malıymış gibi alıp gotüren bu değerli Suriyeliler'e ne kadar mazlum deyip yardım etsek azdır. 

Çorum halkı memnun, Çorum halkı uykuda, Türkiye'de uykuda ama ben Çorum gibi küçük bir vilâyette bile bunlardan bu kadar rahatsız olabiliyorken, Türkiye'nin her yerine dağılan "Araplardan" bahsetmeyi kalbim kaldırmayacak.

Doğu Türkistan, Kerkük gibi Müslüman Türk ellerinde iftarlarını tekme, tokat, kurşunla açan Türk çocukları sefalet içinde yaşarken, onlarda Müslüman diye karınları doyunca yemek yediği yere ihânet etmeyi şeref sayan tarihi düşmanımız Araplara yardım etmek “TÜRKLÜĞE İHANETTİR!” Türkler dururken Araplara yardım eden herkes “VATAN HAİNİDİR.”

-AMBAKAY-

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam