ÇORUM'da Karne Sevinci

ÇORUM 20 Ocak 2017 14:15
Videoyu Aç ÇORUM'da Karne Sevinci
A
a

Video Haber / TRT Haber E.Şimşek Çorum Ertuğrul Gazi İlkÖğretim okulunda Öğrenciler karne sevinci yaşadı. Çorum’da 94 bin 701 öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.


Okullarda birinci öğretim yılı sona erdi. 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı kapsamında öğrenci ve öğretmenlerin yarıyıl tatili başladı.  Yarıyıl tatili nedeniyle Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği karne töreni bu yıl Ertuğrul Gazi İlkokulunda yapıldı. Törene Vali Yardımcısı Adem Saçan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve bazı kurum müdürleri de katıldı.

Öğrencilerinin karne sevincine ortak olan protokol üyeleri ilk olarak bir anasınıfında öğrencilere karnelerini dağıttı.

Karne dağıtım töreninde konuşan Vali Yardımcısı Adem Saçan öğrencilere ve velilere bazı tavsiyelerde bulundu. Saçan çocukların cep telefonu ve bilgisayar bağımlısı haline geldiklerine dikkat çekerek, çocukların boş zamanlarını tamamen bilgisayar başında geçirmemeleri konusunda velilerin daha hassas olmalarını istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük Çorum’da toplam 94 bin öğrencinin karne alacağı bildirildi. Tatil öncesi öğrencilere tavsiyelerde bulunan Büyük, tatilde dinlenerek ve eğlenerek vakit geçirmelerini ve bol bol kitap okumalarını önerdi.

Daha sonra Vali Yardımcısı Adem Saçan ve bürokratlar anasınıfı miniklerine ilk karnelerini dağıttı.   Ardından bazı sınıfları ziyaret eden Vali Yardımcısı Adem Saçan ve daire müdürleri öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.

İki haftalık yarıyıl tatilinin ardından ikinci dönem, 6 Şubat’ta başlayacak. Eğitim öğretim yılı 9 Haziran’da tamamlanacak.

Yarıyıl tatili nedeniyle Çorum'da Ertğrul Gazi İlkokulunda karne heyecanını bu güzel yavrularımızla birlikte yaşadık.
2016/2017 Eğitim Öğretim yılı 1. Yarıyılında ilimiz genelinde 25 Anaokulu, 213, İlkokul, 147 Ortaokul, 106 Ortaöğretim kurumu olmak üzere toplam 491 okulumuzda eğitim öğretim yapılmaktadır.
Okullarımızda 94.701 öğrenci ve 5.825 öğretmenle eğitim öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir.

1. Yarıyıl Sonunda Karne Alacak Öğrenci Sayıları :
Okulöncesi Öğrencisi : 8.083
İlkokul Öğrencisi : 26.787
Ortaokul Öğrencisi : 31.328
Lise ve Dengi Okul Öğrencisi : 28.503
TOPLAM : 94.701



Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam