ÇORUM'DA KARDEŞLİK İFTARI YAPILDI

4 Temmuz 2014 21:58
Videoyu Aç ÇORUM'DA KARDEŞLİK İFTARI YAPILDI
A
a

Çorum İl Müftülüğü Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen bu yıl 4.sü Çorum Valiliği Koordinasyonu ile tertip edilen İftar Yemeği verildi.

Çorum Valiliği organizasyonunda, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün iş birliğiyle, Ramazan ayı vesilesiyle Ens Park'ta “kardeşlik İftarı” adı altında iftar yapıldı.

İftar yemeğine; Vali Sabri Başköy ve Eşi Fatma Başköy, TBMM İdare Amiri Çorum Milletvekili Salim Uslu, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Ahmet Çelik ve eşi, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Vali Yardımcıları, diğer protokol üyeleri, protokol eşleri, şehit aileleri, gaziler, koruyucu aileler, koruyucu aile adayları, huzur evi sakinleri, engelliler, diğer sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, toplumun bütün kesimlerini temsil eden kanaat önderleri (hacı, hoca dede, baba, ana), gelir durumu düşük vatandaşlarımız, basın mensupları, örnek olarak davet edilen din görevlileri katıldı.
1100 kişinin katıldığı iftar yemeğinde, iftar vaktine kadar ilahi korosu tarafından çeşitli ilahiler seslendirildi.  Kuranı Kerim tilavetinden sonra Ezanın okunması ile hep birlikte oruçlar açıldı.

İftar yemeğinden sonra İl Müftüsü Mehmet Aşık kısa bir selamlama konuşması yaptı. İl merkezi ve ilçelerimizden buraya gelmek suretiyle bizleri onurlandıran ve şereflendiren kıymetli misafirlerimiz öncelikle hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Vali Başköy, “Geçtiğimiz yıl sizlerle değişik ortamlarda birlikte olduk. Bu sene Çorum Müftülüğü ve Çorum Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü müşterek organizasyonla ve valiliğimizin koordinesi ve nezaretinde, sizlere bu akşamki sofrayı hazırladık. Bizler sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyoruz.

Değerli misafirlerimiz, Ramazan ayı bereket ayıdır derler. Bereket ayı sadece yenilen, içilen değil manevi muhabbetin, kardeşliğin, sevginin, barışın, yüz yüze bakmanın ayıdır. Buradaki tablonun ölçülebilecek maddi  karşılığı yoktur.  Onun için bütün Çorum bu akşam 1100 kardeşimiz ile arada lokma paylaştık, aş yedik ve birbirimizin güler yüzüne baktık. İnşallah değişik ortamlarda da birbirimizin yüzüne bakacağız.

Biz bürokratlar olarak birbirimize iftar vermiyoruz. Halkımızla olmaya çalışıyoruz. Sizlerle beraber olmaya çalışıyoruz.  Hemen her masada bir bürokrat arkadaşımız sizlerle beraber oturuyor. Dolayısı ile burada halk, hepimiz iç içe, gönül gönüle, muhabbet içerisinde bir oruç açtık, iftar yaptık. İşte Ramazan Ayının bereketi bu. Bu vesile ile inşallah önümüzdeki bayramda da birlikte olacağız. Hatta Bayramlaşmalarımızı bundan sonra, eski kültür sitesinin yanındaki iftar çadırında yapacağız. Bu çadır bayram çadırı olarak düzenlenecek, üzerinde bayram çadırı yazacak ve şehrin tam göbeğinde olacak. Bayram namazını kıldıktan sonra, sizleri Bayram Çadırına bekliyoruz.

Biz bir araya gelişimizi devam ettirdiğimiz sürece, aşamayacağımız zorluk yoktur. Huzuru, barışı, kardeşliği, yudumlayacağız. Gül bağlarının kokuları gibi içimize çekeceğiz.

İşte o zaman güzel şehrimiz Çorum sanayisi ile sivil toplumu ile parti mümessilleri ile bürokratları ile birlikte ve beraberlik içerisinde hiçbir şekilde tutulamaz ve aşamayacağı problem de yoktur. Katılımınızdan dolayı sizlere teşekkürlerimi sunuyorum, Ramazan Bayramında kucaklaşmak, kavuşmak ve sarılmak ümidiyle, gönül dolusu sevgilerimi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Hoş geldiniz safalar getirdiniz.”dedi. İftar programı Ulu Camii emekli din görevlilerinden Fikret Çıplak hocanın yaptığı yemek duası ile sona erdi.

 

Detaylar birazdan.
..
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam