Çorum'da İntiharı önlemede medyanın önemi anlatıldı

ÇORUM 21 Mart 2019 10:47
Videoyu Aç Çorum'da İntiharı önlemede medyanın önemi anlatıldı
A
a

Çorum Sağlık İl Müdürlüğü çok önemli bir konuyu gündemine aldı. İl Sağlık Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen İntiharı Önleme İl Kurulu toplantısında medyanın intiharların önlenmesindeki etkisine dikkat çekildi.İl İntiharı Önleme Kurulu,medyanın intiharlar üzerindeki etkisini Çorum’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarına anlatıldı...


İNTİHARI ÖNLEMEDE MEDYANIN ÖNEMİ ANLATILDI

Çorum İl Sağlık Müdürlüğü’nde gerçekleşen toplantıya İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Arif Bilgir, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Barış, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. İlhan Demirbaş, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Ünlü ve Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ruh Sağlığı Ana Bilim Dalı Psikiyatri Uzmanı Ebru Çobanoğlu ve basın mensupları katıldı.

Toplantı kapsamında bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, intiharı önleme konusunda Çorum’da bir eylem planı hazırladıklarını ve risk haritası oluşturduklarını belirterek; “İntiharı önleme çok yönlü mücadele gerektiren bir konudur. Bu konuda kitle iletişim araçlarının güçlü bir ikna edici ve yönlendirici etkisi vardır. Bu nedenle medyanın sorumluluğu ve rolü önemli bir yer tutmaktadır. İntiharı önleme konusunda bir eylem planı hazırladık ve risk haritası oluşturduk. Bu konuda önemli bir paydaş olarak düşündüğümüz medya mensupları ile bir araya gelmek istedik.” dedi.

Toplantıda Dr. Ebru Çobanoğlu, intiharların nedeni ve önlenmesine dair detaylı bir sunum yaptı. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre her yıl 800 bin kişinin intihara bağlı olarak hayatını kaybettiğini söyleyen Çobanoğlu, “2030 yılında1 milyonun üstüne çıkacağı öngörülüyor. 15-29 yaş aralığında ölümlerin ikin en sık nedeni intiharlardır. İntiharların yüzde 79’u düşük ve orta gelirli ülkelerde” dedi.

Çorum’da 2013-2017 yılları arasında meydana gelen intiharların nedenleri arasında hastalık, aile geçimsizliği, geçim zorluğu, hissi ilişki ve istediği kişi ile evlenememe gibi etkenler yer alırken, intiharların büyük bir kısmının nedeninin ise bilinmediğini anlatan Çobanoğlu, “Sorumlu habercilik anlayışı ile sunulan intihar haberlerinin intihar oranlarını artırmadığı, hatta önleyici olabileceği biliniyor. Olumsuz yaşam koşulları olmasına karşın intihar düşünceleri ile başa çıkabilmiş kişilerle ilgili haberler yapıldığında önleyici olabileceği görülmüştür” dedi.

 















 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam