Çorum’da ekmek yeniden 1 TL oldu

ÇORUM 28 Ekim 2016 13:47
Videoyu Aç Çorum’da ekmek yeniden 1 TL oldu
A
a

Çorum’da ekmek fiyatlarında dalgalanma sürekli devam ediyordu. Fırıncılar kendi aralarında rekabet yaparak, fiyatları düşürmüştü. Kanalımıza gelen bilgilere göre Çorum’da her yerde ekmek 1 TL’den satılması için fırıncıların anlaştığı bilgisi geldi.50 krş ve 0,75 krş’a verilen ekmekleri 1 Tl’ye alacağız.

GEÇEN YIL 1 TL’YE SATILIYORDU

Çorum’da ekmek, pide ve simit fiyatları 2015 yılında zamlanmıştı. Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın aldığı karar gereği 250 gramlık ekmek 75 kuruştan 1 TL’ye, 200 gramlık boş pide 1 TL’ye, simit ise 75 kuruştan 90 kuruşa çıkartılmıştı. Fiyatları yüksek olması ve rekabet fiyatları tekrardan 2 yıl önceki fiyatlara gerilemişti.

YÜZDE 20 ZAM YAPILMIŞTI
Temel besin kaynağımız olan ekmeğe bundan 1 yıl  önce sürpriz bir zam gelmişti. Fırıncıların her fırsatta Türkiye’de ekmeğin en ucuz satıldığı illerden biri olarak gösterdiği Çorum’da ekmek fiyatlarına bir kerede yüzde 20 oranında zam uygulamıştı. 0,75 kuruş olan ekmek yapılan bu zamla birlikte 1 tl’ye kadar yükselmişti. Bu zam özellikle dar gelirli vatandaşın tepkisine neden olmuştu. Ancak ekmeğe yapılan bu zam fazla sürmedi. Yapılan zamdan 4 ay sonra fırıncılar arasında yaşanan fiyat rekabeti nedeniyle ekmek eski fiyatından bile daha ucuz satılmaya başlandı. 250 gram olan bir ekmeğin fiyatı 1 tl’den kuruştan 50 kuruşlara kadar düştü. Ancak şuan ekmekte tek bir fiyat yok. 0,75 kuruşa satan da var, 0,50 kuruşa satan da.

“ZARAR EDİYORUZ”
Fırıncılar arasında yaşanan fiyat rekabetine sitem eden, Fırıncı esnafıları dertli
“İş potansiyeli düştü. Eskiden fırıncılar sürümden kazanıyordu artık o da yok. 10 bin ekmek çıkaran fırınlar şimdi 2 bin ekmek ya çıkarıyor ya da çıkarmıyor. Ayrıca buna yeni açılan fırınlar da eklenince rekabet ortamı doğmuş oldu. Gramajda kesinlikle oynama da yapmıyoruz. Ciddi anlamda zarar ediyoruz. Ancak fırıncıların en yakın zamanda uzlaşacağını düşünüyorum. Çünkü bu rekabeti başlatanlar da zarar ediyor. Halka yaramasına rağmen, halk daha da fiyatın düşürülmesinden yana.

“REKABET KISA SÜRER”
“Maddi ve manevi anlamda zarar ediyoruz. Bu rekabet sadece vatandaşlarımıza yaradı. Ancak dar gelirli fırıncılar ise kara kara düşünüyor. Bu şekildeki rekabetler her zaman olmuştur. Bu nedenle fırıncıların bir araya gelip uzlaşacağını tahmin ediyoruz.” İsmini vermek istemeyen bir ekmek fırını sahibi ise, rekabete tepki göstererek, “inceldiği yerden kopsun” dedi.

“BÖYLE KALMASINI İSTİYORUZ”
Sofraların olmazsa olmazı olan ve en çok tüketilen gıdaların başında gelen ekmekte yapılan indirimi değerlendiren vatandaşlar da, “Fırıncılar çok kazanıyor. Çok kazanmasalar her köşe başında fırın açarlar mı? Bu nedenle ekmek fiyatlarının böyle kalmasını istiyoruz.” şeklinde konuştular.

 

Kaynak : kanal19tv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam