ÇORUM'DA CUMHURBAŞKANLIĞI HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU

26 Mart 2015 18:20
Videoyu Aç ÇORUM'DA CUMHURBAŞKANLIĞI HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU
www.hitittv.com
A
a

Bu gün yapılan Etkinliğe Vali Ahmet Kara ve eşi Mesude Kara, Garnizon Komutanı Ahmet Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Vali Yardımcları Hamdi Bolat ve Adem Saçan, Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı.Ak Parti A.Adayı Fatma Çöpür katıldı.Samsun Yolu Konaklı köyü yakınlarında 80 dönümlük bir alana toplam 1.500 adet fidan dikildi.



Çorum Valiliği’nce Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle Gönül Elçileri Projesi kapmasında Bereket Ormanı ile  ve Cumhurbaşkanlığı Hatıra Ormanı oluşturuldu.

Etkinlikler kapsamında Samsun Yolu Konaklı köyü yakınlarında 80 dönümlük bir alana toplam 1.500 adet fidan dikildi. Fidanların yarısı Gönül Elçileri Projesi kapsamında Bereket Ormanı, diğer yarısı ise, Cumhurbaşkanlığı Hatıra Ormanı’nda toprakla buluşturuldu.

Etkinliğe, Vali Ahmet Kara ve eşi Mesude Kara,Çorum Belediye Başkanın Eşi Hatice Külcü, Garnizon Komutanı Ahmet Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer  Faruk Yurdagül, Vali Yardımcları Hamdi Bolat ve Adem Saçan, Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, daire müdürleri, öğrenciler ve gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Orman şehitleri için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir açış konuşması yapan  Orman İşletme Müdürü Orhan Çatalçam, ormanların yaşantımızın her safhasında ihtiyaç duyduğumuz yapacak ve yakacak hammadde kaynağı olduğunu belirterek, “Ormanlar içinde ve dışında yaşayan insanlara çeşitli iş imkanları sağlar, işsizliği önlemede etkin rol oynar. Ormanlar toprağın sigortasıdır. Orman Genel Müdürlüğü olarak ilimizde her yıl ortalama 3.5 milyon adet fidan toprakla buluşturuluyor.” dedi.



Daha sonra kürsüye gelen Vali Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara ise, “Sayın Cumhurbaşkanımızın muhterem eşlerinin başlattığı ve himayesinde sürdürülen ‘’Gönül Elçileri Projesi’ne ağaçlandırma faaliyetleri dahil edildi. Artık bütün hanımlar aynı zamanda gönüllü orman elçileridir. Gönül Elçileri ağaçlandırma faaliyetinin gelişerek devam etmesinin, bu suretle yurdumuzun baştan başa yeşil bir vatan haline gelmesine vesile olmasını diler, bu projeyi başlatan sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’ye teşekkür ederim.” diye konuştu.

Konuşmasına şiirle başlayan Vali Ahmet Kara da, “Ormanlar doğal hayatı koruyan ortamları sağlarlar. Ormanların olduğu yerde hayvanlar mutlu mesut barınmaya devam ederler. Ormanlar bizim için mesire yerleridir, oksijen kaynağımızdır, doğal afetleri önleyen yerlerdir. Bizim hayatımızın kaliteli olmasında en önemli mekanlar ormanlardır. Ağaç sevgisi insan sevgisi ile eş anlamlıdır. Ağaçları dikerken, büyütürken çocuğa bakar gibi güzel bakmak, sevgiyle dikmek lazımdır. Ormanların, yangınlardan, kaçakçılardan korunmaları her vatandaşın görevidir. Çocukları, toplumu bu konuda bilinçlendirmemiz lazım.’’ diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Rabia Yalnız Orman Haftası’nın önemini anlatan bir şiir okudu.

Mimar Sinan Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları’nın gösterileri programa renk kattı. Gösterilerin ardından fidan dikimine geçildi.

 

www.hitittv.com
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam