
“Aşı gelsin hastane koridorunun ortasında ilk aşı ben yaptıracağım dedim”
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aysel Kocagül Çelikbaş, 10 aydır tüm çalışanlarının yoğun bir süreç yaşadığını, hep birlikte bu hastalıkla savaştıklarını ve zor günler yaşadıklarını söyledi. Ekim ayında vaka sayılarının artmasıyla hasta kayıplarının olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Çelikbaş, birçok sağlık çalışanının da korona virüse yakalandığını ve zor günler yaşadıklarının altını çizdi. İkinci tedbir dönemiyle birlikte serviste yatan, yoğun bakım da yatan hasta sayısı ile poliklinik sayısında düşüş olduğunu anlatan Çelikbaş, “Pandemi döneminde enfekte olmadım. Hasta olsaydım çok zor atlatırdım. Aşıyı dört gözle bekledim. Korona virüs aşısıyla ilgili sürekli sorularla karşılaştım. Medyada yapılan tartışmalar insanların kafasında çok fazla soru işaretlerine neden oldu. Ama her sorulduğunda aşı gelsin hastane koridorunun ortasında ilk aşı ben yaptıracağım demiştim. Gerçekten de bugüne ulaşmamız çok sevindirici. Sağlık çalışanlarından aşılanmaya başlanması çok sevindirici. Sağlık çalışanları ciddi şekilde enfekte oldu. Hayatını kaybedenler oldu. Bundan sonraki süreçte içimiz biraz daha rahatlayacak. Aşı olmamız veya olmamamız maskeleri indirmemizi sağlamayacak. Hasta olup ikinci kez hasta olanlar var. 28 gün sonra ikinci aşımızı olacağız. Ondan belki sonra koruyucu antikor düzeyine ulaşabileceğiz. Süreç bitene kadar hiçbirimiz zannetmeyin ki aşı olsanız da maskeleri çıkarabileceksiniz” diye konuştu.


“Aşı olsak da maske, mesafe ve hijyen kurallarını ihmal etmemek zorundayız”
İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı da, bugünleri görmekten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Aşının yüzde 50’nin üzerinde koruyucu etkisi var. Çok şükür bugünleri gördük. Tüm sağlık çalışanların imdadına yetişti. Rahatladık diye düşünüyorum. Ama aşıya güvenerek maske, mesafe ve hijyen kuralını ihmal etmemek zorundayız. Toplum olarak aşıyla birlikte ufukta bir ışık gördük. Herkese sağlıklı günler diliyorum. 9 bin 500 aşı geldi. Aşıların büyük kısmı sağlıkçılara yapılacak. 6 bin 500, 7 bin civarında sağlık çalışanımız var. Aşı sıkıntımız yok. 28 gün sonra ikinci doz olacağız” şeklinde açıklamada bulundu.
“İlk doz aşı çalışmaları 5 gün içerisinde bitirmeyi planlıyoruz”
Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli, hastanelerinde 6, Bahçelievler Semt Polikliniği’nde 14 olmak üzere 20 tane aşı odası oluşturduklarını açıklayarak şu şekilde konuştu: “Aşılama çalışmaları başladı. Günlük ortalama bin 900 personelimize aşı yapacağız. İlerleyen günlerde bu sayı artırılabilir. Tüm aşılamalar MHRS üzerinden yapılıyor. Herhangi bir problem yok. 4-5 gün içerisinde tüm sağlık çalışanlarının aşılarını tamamlamayı planlıyoruz”

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Çorum FK – Sivasspor maçı
Yaşar Sol Hayatını Kaybetti!..
Yeşilay’dan Hitit TV Net’e Ziyaret!
"Çorum’da Provokatif Paylaşımlara G…
Kırkdilim Tünelleri Trafiğe Açıldı!
Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı Resmi…
"Çorum’da Araç Sayısı 227 Bini Geçt…
Okullarda ve Çevresinde Alınacak Gü…
Dr. Süleyman Basa’dan "Sosyal Medya…
WHATSAPP’ta Okul Saldırısı Paylaşım…
Çorum’a Dev Proje / Teras Bahçe Ge…
Çorum’da İUP Kapsamında 200 Kişiye…
Hasan Karaoğlu Çorum Protokolüne Va…
Kahramanmaraş’ta Okula Silahlı Sald…
Çorum’da Öğretmen Sendikalarından İ…
"Çimento Arazisindeki Arsalar 21 Ni…
“Çorum Dahil 12 İlde Doktorlara FET…
Çorum - Kırkdilim Tünelleri Açılışa…
Hitit TV Net ve Çorum İl Sağlık Müd…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET