Çorum'da Ahlaklı Vefalı Milli Sporcular Yetişecek

ÇORUM 16 Ocak 2020 12:51
Videoyu Aç Çorum'da Ahlaklı Vefalı Milli Sporcular Yetişecek
A
a

Çorum Vefa Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ferhat Arıcı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Çorum Gündemi ekibine nezaket ziyaretinde bulundu.Ferhat Arıcı "Spor, sadece spor değil, ahlak ve manevi değerlerimiz çerçevesinde yapıldığı sürece spora güzellik katar"...


Ferhat Arıcı "Spor, sadece spor değil, ahlak çerçevesinde yapıldığı sürece spora güzellik katabiliriz". Arıcı,Şu an spor yapan kardeşlerimizin çoğu öğrenci ve antrenmanları derslerini etkilemeyecek şekilde uyguluyoruz. Bilakis çocuklarımızın derslerine yardımcı olacak öğretmenlerimiz eğitim vermektedir. Sporcularda ahlaki ve manevi değerler olmadığı takdirde topluma faydalı olamaz diye düşünüyoruz ifadesini kullandı.

Ziyaret sırasında kulübün faaliyetleri hakkında bilgi veren Çorum Vefa Spor Kulübü Başkanı Ferhat Arıcı, 2019 yılında kurulan Çorum Vefa Spor’un 2019-2020 eğitim öğretim döneminde İçişleri Bakanlığı destekli yeni projesiyle topluma hizmet sağlamaya devam ettiğini söyledi.

Kulüplerinin vizyon ve misyon itibariyle geleneksel spor kulüplerinden ayrı olduğunu belirten Arıcı, “Altınordu, Bucaspor gibi gençleri her anlamda yetiştinmeyi ve yönlendirmeyi hedefleyen eğitim öğretim ve antrenman programlanyla faaliyet yürütüyoruz” dedi.

“FAALİYETLERİMİZİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DESTEKLİ BİR PROJE İLE YAPIYORUZ”

Çorumun’un sahip olduğu genç nüfus potansiyeline rağmen Milli Takımlar düzeyinde Süper Lig ve alt liglerde kendi takımı hariç yeterince oyuncusu bulunduramadığına vurgu yapan Arıcı, “Bu niceliksel durumun düşük olmasında elbette kulüp, öğrenci ve veli arasında ki niteliksel durumun etkisi vardır. Son dönem de Milli Takım, yurtiçi ve yurt dışı kulüpler düzeyinde genç futbolcu yetiştirmiş olan ve yetiştirmeye devam eden Altınordu vb. diger kulüplerin uyguladığı efektif mekanizmalar bu rakamsal yokluğun şehrimiz ve ülkemiz adına değişmesine neden olabilir. Bu efektif mekanizmalar, genç yaşta sporcuyu sosyal, kültürel, fiziksel ve teknik bilgi birikimini donanımlı hale getirerek katkı sağlamayı hedeflemektedir” diye konuştu.

“SPORCULARIMIZI HEM MANEVİ HEM AHLAKİ YÖNDE EĞİTİYORUZ”
Çorum Vefa Spor’un bu donanımla beraber manevi ve ahlaki olarak da minik sporcuların bireysel gelişimine eğilmeyi hedeflediğine işaret eden Arıcı, “Yukarda bahsedilen hedefler doğrultusunda öğrencilerine İnci Park içerisinde belediye tesislerinde Matematik, İngilizce, Kuran-ı Kerim, Siyer ve Futbolu bilimsel bir disiplin olarak ele alan Spor Tarihi ders hizmetlerini sağlayarak, hem fenni hem de kültürel alanda sporcularını donanımlı hale getirmeyi amaçlar. Bu derslerin dışında ögrencilerinin sosyalleşmesini, sağlıklı ve çevreleri adına duyarlı olmalarını hedefleyen seminerler vererek bu konular hakkında toplumsal farkındalık düzeyinin gelişmesini hedefler. Ücretsiz malzeme desteği, sporcular için etüt ve kütüphane hizmeti sağlayan kulübümüz sporcularının gelişimini her anlamda desteklemektedir” şeklinde konuştu.

“ŞEHRİMİZİ VE FUTBOLUNU HAKETTİGİ YERE TAŞINMAK İSTİYORUZ”
Şehrimizi ve futbolunu hakettigi yere taşınmak için “Minik Milliler Projesi” ni başlattıklarını dile getiren Arıcı, “Çorumlu olup Çorum’da yetisen Milli Takımlar ve Kulüpler düzeyinde şehrimizi temsil eden, Avrupa ya da dünyanın başka bir yerinde değerlerimizi yaşatan ve bayrağımızı dalgalandran ipek misali sporcular yetiştirmeyi kendine gaye edinmiş olan kulübumüz sporcu, veli ve kulüp arasında kendine düşen misyonu bu vizyonla ileri taşıyacaktır. Kulübümüzün 1 Ocak itibariyie başlatacağı “Minik Milliler Projesi” şehrimizde futbolu daha ileri bir noktaya taşımak için atılan devlet destekli bir adımdır. Şehrimizin ve futbolumuzun hakettigi yere taşınmasında Minik Milliter projesi önemli bir rol oynayacaktır” dedi.

“UZMAN ANTRENÖRLERLE ÇALIŞIYORUZ”
2008 ve üstü doğumlu sporcular ile yılın 12 ayı antreman yaptıklarını açıklayan Arıcı, “Spor Fakültesi mezunu alanında uzman futbol antrenörlerimizle çalışmalarımız Mehmetçik Parkı Semt Sahası ve 1 Nolu ve 2 Nolu sentetik sahalarda yapılmaktadır. Kış aylarında hava koşulları nedeniyle okullarımızın kapalı spor salonlarında çalışma yapmaktayız. Çorum’un en profesyonel altyapı futbol eğitimi kulübümüz tarafından verilmektedir” şeklinde konuştu.

“OLİMPİK YAY OKÇULUK EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYORUZ”
9-17 yaş ve üzeri yetişkin ve engelli sporculara 12 ay süren geleneksel ve olimpik yay okçuluk eğitimlerine devam ettiklerine değinen Arıcı, “Spor fakültesi mezunu alanında uzman antrenörlerimiz eşliğinde çalışmalarımız Il Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzden tahsis ettiğimiz Tevfik Kış Okçuluk Spor Salonunda yaz aylarında ise, Mehmetçik Parkında açık hava atış antremanlarımızı yapmaktayız. Okçuluk antremanlarımızda sporcularımızın kendi vücuduna hakim olmayı ve vücudunu nasıl kullanması gerektiğini öğretiyoruz. Yerel, ulusal ve uluslar arası müsabakalarda kulübümüzü, şehrimizi ve ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

“BİZİM İÇİN ÖNCE MANEVİYAT, SONRA SPOR GELİYOR”
“Önce maneviyat, sonra spor sloganıyla çıktığımız bu yolda, sadece kaliteli ve donanımlı sporcu yetiştirme hedefiyle ilgili değil, aynı zamanda ahlaklı ve maneviyatlı sporcu yetiştirmeyi hedefliyoruz” diyen Arıcı, “Bu hedef üzere kulübümüz İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen, “Minik Milliler” projesi kapsamında Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve Değerler Eğitimi gibi manevi gelişimini sağlayacak kursların yanısıra ingilizce ve matematik gibi derslerle de çocuklarımızın okuldaki başarısını destekliyoruz. Sabah namazı buluşmaları, fidan dikimi, şehitlik ziyaretleri, sosyal ve kültürel gezilerle de çocuklarımızın kaliteli zaman geçirmelerine katkı sağlıyoruz” şeklinde konuşmasını tamamladı
.


 



 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam