ÇORUM'DA ACİL ÇAĞRILAR TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK

ÇORUM 29 Mart 2016 10:01
Videoyu Aç ÇORUM'DA ACİL ÇAĞRILAR TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK
A
a

Çorum 112 Acil Çağrı Merkezi ihalesi dün İl Özel İdaresi salonunda yapıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından projesi hazırlanan Acil Çağrı Merkezi ihalesine 15 firma katıldı.

Yaklaşık maliyeti 6 milyon 800 bin TL olarak açıklanan ihalede komisyon üyeleri teklifleri değerlendirmeye aldı.

Çevreyolu Burunçiftlik Kavşağı yakınındaki 5 bin 900 metrekarelik arsa üzerinde inşaa edilecek olan Acil Çağrı Merkezi’nin 400 günde tamamlanarak hizmete sunulması planlanıyor.

Göğüs Hastalıkları Hastanesi bahçesinde gerçekleşen ambulans teslim töreninde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Ahmet Kara, Çorum’da yapılacak olan 112 Çağrı Merkezi ile tüm acil çağrı hizmetlerinin tek çatı altında toplanacağını söyledi.

Hayata geçecek olan proje dahilinde 110, 112, 155, 156, 171 gibi farklı kurumlara ait çağrı numaralarının tek hat üzerinden takip edileceğini anlatan Ahmet Kara, “Vatandaşlarımız acil durumlarda 112 Çağrı Merkezi’ni arayarak bildirimde bulunabilecek” dedi.

Kara, “112 Acil Çağrı Merkezi’nin hizmete girmesiyle birlikte birden fazla kurumun müdahalesi gereken olaylarda koordinasyon sağlanmış olacak” diye konuştu.

******************************************************************************************


 

Yapılacak Çorum 112 Çağrı Merkezi ile acil çağrı numaralarını
tek çatı altında toplanıyor.

Acil çağrıların tek merkezde toplanmasını sağlayacak proje ile vatandaş 110, 112, 155, 156, 171 gibi ayrı ayrı numaraları aramak yerine sadece 112’yi arayarak acil durum bildirisi yapabileceğinin söyleyen Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Acil durumlarda vatandaşlarımız nereyi, nasıl arayacakları konusunda tereddüt yaşamaktadırlar. Bu proje sayesinde sadece ortak bir numaradan yardım alınabilmesi sağlanmakla birlikte, birden fazla kurumun müdahalesi gereken olaylarda koordinasyon sağlanmış olacaktır.

İhale 28 Mart Pazartesi Günü

Projesi İçişleri Bakanlığınca hazırlanan 112 Acil Çağrı Merkezinin ihalesini İl Özel İdaremiz 28 Mart Pazartesi günü gerçekleştirecektir. Ankara Yolu 4.Km’sinde yaklaşık 5.900 m2’lik arazi üzerine yapılacak olan 112 Acil Çağrı Merkezimiz ilimize hayırlı olsun” dedi.

Konum Tespit Edilerek Müdahale Hızlanacak

112 Acil Çağrı Merkezi’nde görevli memurlar gün boyu gelen çağrıları ilgili kurumlara yönlendirecek. Acil Çağrı Merkezleri tek çatı altında toplanarak, olağan üstü durumlarda olay mağdurlarının tek bir numarayı aradığında devletin müdahale etmesini, tüm birimlerin bilgi sahibi olmasını sağlayacak. 110, 112, 155, 156, 171 gibi ayrı ayrı numaraları aramak yerine sadece 112’yi aramak suretiyle gelişmiş ülkelerde olduğu gibi konu ile ilgili tüm birimler olabilecek en kısa sürede olay mahalline yönlendirilecek. Ayrıca Acil yardım çağrısı amacıyla herhangi bir vatandaş tarafından 112 acil çağrı merkezi arandığında, sabit hatlardan gelen çağrılarda eş zamanlı olarak arayan kişinin isim, adres ve konum bilgisi görülecek. Mobil hatlar üzerinden yapılan çağrılarda ise çağrının yapıldığı yerle ilgili olarak yaklaşık bir yer belirlemesi yapılabilecek.

 

salim_uslu_tbmmde_19_nisana_kadar_amir_h39406

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam