Çorum'da 4.2 şiddetinde depremle sallandık

ÇORUM 11 Nisan 2021 17:19
Videoyu Aç Çorum'da 4.2 şiddetinde depremle sallandık
A
a

sondakika Haber : Çorum'un Dodurga ilçesinde saat 17.06'da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve AFAD'dan depreme ilişkin peş peşe açıklamalar yapıldı...


Çorum'da saat 17.06'da deprem meydana geldi. AFAD'ın büyüklüğünü 4.2 olarak duyurduğu depremin derinliği 11.22 km. olarak açıklandı.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.3 olarak duyurdu. Kandilli Rasathanesi depremin merkez üssü olarak Çorum'un Dodurga ilçesini işaret etti.

Avrupa sismoloji Merkezi'nin verilerine göre Çorum'un Laçin ilçesinde 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi'nin  açıklaması 

İlimiz Dodurga İlçesi Berk Köyde meydana gelen 4.3 şiddetindeki depremde, mahallinde yaptığım incelemede herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmemiştir. Yer sarsıntısı Laçin, Dodurga, Oğuzlar ve Osmancık İlçelerimizde de hissedilmiş ve kısa süreli paniğe yol açmıştır. Mübarek Ramazan öncesi vuku bulan hadiseden dolayı geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum. Allah beterinden ve daha büyüklerinden saklasın, korusun dedi.



Bilim Akademisi Üyesi Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Çorum’un Dodurga ilçesinde meydana 4.4 büyükğündeki depremle ilgili bir paylaşımda bulundu. Prof Dr. Görür, sosyal medya hesabı Twitter’den yaptığı paylaşımda, “Arkadaşlar merhaba, Çorum/Dodurga’da 4,4’lük deprem oldu. Deprem Laçin Fayı üzerinde. Bu fay KAF’ın (Kuzey Anadolu Fay Hattı) bir kolu ve yaklaşık 220 km uzunlukta. D-B yönlü uzanıyor. Bu fay üzerinde en son 1942’de olmuş ve 5,9 büyüklükte. Sanıyorum o zaman peş peşe 3 deprem olmuş ve 25 kişi ölmüş. Slm.” İfadelerine yer verdi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam