ÇORUM BELEDİYESİNDEN ÜCRETLİ OTOPARK DÖNEMİ

17 Ekim 2014 08:40
Videoyu Aç ÇORUM BELEDİYESİNDEN  ÜCRETLİ OTOPARK DÖNEMİ
A
a

Çorum Belediyesi şehrin ana arterlerindeki trafik sıkışıklığını önlemek için ücretli park sistemi uygulamasını başlattı…

Belediye bu kapsamda Gazi ve İnönü Caddesi’nin tamamı ile Bahabey Caddesi’nin bir kısmında belirlediği 500 yeri otopark olarak Çorum Belediyespor Kulübü Derneği’ne kiraladı. Belediye uhdesinde bulunan ana arter, cadde, sokak ve meydanlardan Gazi Caddesi’nde; Saat Kulesi ile Fuar Alanı Kavşağı arasında 197 adet; İnönü Caddesi’nde Abide Kavşağı ile Saat Kulesi arasında 203 adet; Bahabey Caddesi’nde ise Gazi Caddesi ile Eski Tansaş Kavşağı arasında 100 adet olmak üzere toplam 500 adet araçlık yer otopark olarak 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesine istinaden Çorum Belediyespor Kulübü Derneği’ne ihale edilmişti. Uygulama bugünden itibaren Gazi, İnönü ve Bahabey Caddelerinde uygulanmaya başladı. Uygulamanın ilk gününde caddelere araçlarını park eden sürücüler ile otopark görevlileri arasında zaman zamanda gergin anlar yaşandı.

1 SAATLİK ÜCRET 2,5 TL

Gazi, İnönü ve Bahabey Caddelerinde başlayan ücretli park uygulamasına ilişkin yol kenarlarına çeşitli uyarı levhaları yerleştirildi. Çorum Belediyesi ile Çorum Belediyespor Kulübü Derneği’nin isim ve logolarının bulunduğu levhalarda, ücretli park saatlerinin haftanın tüm günleri 07.30 ile 21.30 saatleri arasında uygulanacağı belirtildi. Bir saatlik otopark ücretinin 2,5 TL olarak belirlendiği caddelerde, araç sürücülerinin fiş almaları isteniyor. Fiş almak istemeyen sürücülere ise idari para cezası uygulanacağı ifade ediliyor.

OTOPARK GELİRİ BELEDİYESPOR’A

Bu arada, 3 caddede 500 aracı kapsayan otopark ihalesinde tüm gelir Çorum Belediyespor Kulübüne kalacak. Caddelerdeki otopark uygulamasını Çorum Belediyespor Kulübü Derneği, kendi personeli ile yürütecek.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam