ÇORUM BELEDİYESİ'NİN KARDEŞLİK İFTAR YEMEĞİ

12 Temmuz 2014 21:22
Videoyu Aç ÇORUM BELEDİYESİ'NİN KARDEŞLİK İFTAR YEMEĞİ
A
a

Ak Parti Merkez ilçe Başkanı Mustafa Köse ve Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü eşi Hatice Külcü İmam Hatip Lisesi Bahçesinde yetim ve yakınlarıyla kardeşlik iftar programı yapıldı. İftar Yemeğine 3.500 kişi katıldı.

Külcü, Kardeşlik İftarı’nda yetim çocuklarla birlikte iftar yaptı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İmam Hatip Lisesi bahçesinde 3.000’den fazla gencin katıldığı iftar yemeğinde yetim çocuklarla birlikte iftar yaptı.

Çorum’un tüm mahallelerinden gelen çocuk, genç ve her yaştan insanın katıldığı iftar yemeğine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Merkez İlçe yönetim kurulu üyeleri, İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse birer konuşma yaptı.

İftar programı öncesinde ve sonrasında küçük çocuklar Kur’an-ı Kerim ziyafeti sundular.

Çocuklarımızı ve gençlerimizi çok önemsiyoruz

10 Ağustos’ta sandıktan büyük bir zafer çıkacak

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İmam Hatip Lisesi bahçesini dolduran binlerce gence yönelik yaptığı konuşmada çocuklarla yaptıkları iftarı geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi.

Çorum Belediyesi’nin 2009-2014 yılları arasında 5 yıllık dönemde biz sosyal belediyecilik konusunda çok farklı bir tutum ortaya koyduğunu söyleyen Başkan Külcü, “İnşallah bu dönemde de bunu aynı şekilde artırarak devam ettireceğiz. Toplumun tüm kesimleri için kadınlar için, yaşlılar için, engelliler için, gençler için ayrı ayrı programlar yapıyoruz, projeler geliştiriyoruz. Bunların içerisinde iki kesim var ki bunlar bizim için çok farklı anlam ifade ediyor. Bunlar çocuklarımız ve gençlerimiz.” dedi.

BAŞKAN KÜLCÜ'DEN İYİ YETİŞMİŞ BİR GELECEK VURGUSU

Çocuklar için gönüllerin ve evlerin neşesi diyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Gençlerimiz bizlerin diri yanı. Bizim heyecanımız. Bizim delikanlı yanımız. Sizler çocuklar ve gençler olarak da bu ülkenin umudu, heyecanı, geleceği ve bu ülkenin teminatısınız. Bizler onun için sizleri çok farklı önemsiyoruz. Umudumuzu hep diri tutmak istiyoruz. Heyecanımızı hep canlı tutmak istiyoruz. Bu sebeple sizlerle kalıcı projeler yapacağız” dedi.

Çorum Belediyesi’nin gençlere yönelik yaptığı çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Başkan Külcü, Belediye tarafından yapılan gençlik merkezleriyle gençleri ve çocukları önümüzdeki dönemlere daha zengin bir donanımla ve ülkenin ihtiyaçları çerçevesinde hazırlayacaklarını vurguladı. “Eğitim, iyi bir neslin, bu ülkenin manevi değerlerini kuşanmış bir neslin inşası için vazgeçilmez ihtiyacımızdır. Yolları geç yapabiliriz, parkları geç yapabiliriz, orada bir eksiklik varsa onları gideririz ancak iyi yetişmemiş bir nesli, tahrip olmuş bir nesli telafi etmek o eksikleri gidermek mümkün değildir. Onun için adımlarımızı iyi atmaya zamanında atmaya çok gayret ediyoruz.” dedi

KÜLCÜ: ÇOCUKLAR EVLERİN NEŞESİ

Gençleri daha iyi yetiştirmek için okullar, kütüphaneler yaptıklarını dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Toplam maliyeti 35 Milyon TL’yi bulacak bir İmam Hatip Lisesi yapıyoruz. Çünkü Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bize bunları yapın diyor. Bu milletin önünü açın diyor. Daha aydınlık bir geleceğe bu milleti hep beraber taşıyacağız diyor. Biz de o yoldan yürüyoruz.” dedi.

10 Ağustos’ta 12 yıldan beri Türkiye’yi başarıdan başarıya koşturan Recep Tayyip Erdoğan’ın devletin en tepe noktasına, Çankaya’ya çıkaracağından hiç şüphe etmediklerini belirten Başkan Külcü, “10 Ağustos günü inşallah sandıktan da büyük bir zaferle çıkacağız. Başbakanımızı ülkenin en tepe noktasına uğurlayacağız. O Başbakan bu ülkede 12 yıldır çok büyük hizmetler yaptı. Yapılamaz denilenleri yaptı. Aşılmaz denilen engelleri aştı ve bugün 12 yıl öncesine göre çok farklı bir Türkiye’yi hamd olsun hep beraber yaşıyoruz. Bu iftar programının fikir sahibi olan Başbakanımıza sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum. O’nun Büyük Türkiye mücadelesinde, Büyük Millet mücadelesinde yolunun açık olmasını Allah’tan temenni ediyorum.” dedi.

Köse: Çorum Belediyesi, sosyal belediyecilikte çığır açıyor

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Çorum Belediyesi tarafından yetim çocuklara yönelik düzenlenen iftar yemeğinde Çorum Belediyesi’nin gençlere, çocuklara verdiği bu iftarla yeni bir hizmeti de başlattığını söyledi.

Bu iftarın geleneksel hale geleceğine inandığını söyleyen Köse, “Çorum Belediyesi yaptığı hizmetlere bugün bir yenisini daha ekledi. Daha önce sosyal belediyecilik anlamında gençlerimize verdiği önemi ve türlü faaliyetlere şahit olmuştuk. Huzurlarınızda Belediye Başkanımız sayın Muzaffer Külcü’ye teşekkür ediyorum.” dedi.

İftar sofrasında kardeşliğin, rahmetin, bereketin ve paylaşımın da en üst seviyede olduğunu gördüklerini ifade eden Köse, “Eğer ülkemiz bugün bu noktaya geldiyse milletimizin kardeşliği sayesinde gelmiştir. Geleceğimizin aydınlık olduğunu çok rahat görebiliyoruz.” diye konuştu.

Mehter gösterisi ve Grup Sadâ, iftara katılan çocukları mest etti

Çorum Belediyesi Mehter Takımı ve ilahi grubu “Grup Sadâ” iftara katılan gençlere keyifli anlar yaşattı. İftar öncesi gösterisini yapan Belediye Mehter Takımı, söylediği ezgilerle iftara katılanları coşturdu.

İftar yemeğinin ardından sahne alan Grup Sada da seslendirdiği birbirinden güzel ilahileri yetim çocuklar ve iftara katılanlar için seslendirdi.

Minikler, “Hitit Park”ta eğlendi

Çorum Belediyesi tarafından yetim çocuklar için İmam Hatip Lisesi bahçesinde verilen iftar yemeğine katılan minik çocuklar, Belediye tarafından kurulan eğlence balonunda gönüllerince eğlendi. İftar saatini eğlence balonunda oynayarak bekleyen minikler hallerinden oldukça memnundu..


İFTAR YEMEĞİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİR AÇIKLAMA VE YORUM
                                             Elvan Şimşek


Ak Parti Genel Merkezinin Talimatına ve Genelgesine Çorum Ak Parti Ahmet Sami Ceylan katılmadığı gibi   İl yönetiminden de  bu iftar yemeğinehiç kimse katılmadı. İl başkanı Osmancık'ta İftar yemeğinde facebook sayfasında resim  paylaşıyor.

Bu iftar yemeğinde kendisi gibi İl yönetimininde olması gerekmez mi ?Genel Başkanının,Başbakanın,Cumhurbaşkanı Adayınınzın  yazılı talimatı var neden yoksun? Kadın kolları başkanınız nerde ? Gençlik kollarınız nerde ? İl Yönetiminiz nerde ?

81 ilde yetim ve yakınlarıyla kardeşlik iftar programı yapıldı
Ak Parti Genelmerkezi  “Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı, ilimiz de dâhil olmak üzere tüm il başkanlıklarına bir genelge göndererek, Ramzan  ayının ruhuna uygun bir şekilde yetimlerle iftar programı yapılmasını istendi. Türkiye'deki binlerce yetim ve ailesini iftar sofrasında buluşturmayı amaçlayan Başbakanımız, başta Soma  şehitlerinin aileleri olmak üzere, şehit yakınlarını da iftar sofralarında ağırlanmasını özellikle tüm il başkanlıklarından istemiştir. Çorum AK Parti İl Başkanlığı bu  genelgeye  uymadı .İl Başkanı Sami Ceylan Osmancık İlçe teşkilatının iftar yemeğine katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın  talimatı ile ramazan ayının 15'inci günü münasebetiyle Yetimler ve aileler Çorum belediyesinin İftar yemeğine 3.500 kişi katıldı...
Kaynak : www,hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam