AK Parti Çorum Milletvekili Uslu'nun, girişimleri ile Çorum Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yatırım programına alınmıştı.

Meclis'te aylardır gergin oturumlara neden olan İç Güvenlik maratonu sona erdi. 62 maddesi komisyona çekilerek madde sayısı düşürülen İç Güvenlik Paketi'nin, geri kalan yürütme ve yürürlük düzenlemeleri de sabah saatlerine kadar süren çalışmalarla kabul edildi. İmza için Cumhurbaşkanlığı'na gönderilecek paketle getirilen bazı hükümler şöyle:
-Polis, elle dıştan kontrol hariç kişinin üstü ve eşyası ile aracının dışarıdan bakıldığında görülemeyen bölümlerini arayabilecek. Bu konuda İçişleri Bakanlığı'nca belirlenecek esaslar dahilinde mülki amirin görevlendireceği kolluk amirinin yazılı, acele hallerde sonradan yazıyla teyit edilmek üzere sözlü emri yeterli olacak. Aranan kişiye belge verilecek.
-Polis, başkalarının can güvenliğini tehlikeye düşürenleri, fiilleri ayrı bir suç oluşturmadığı takdirde, kişinin can güvenliğinin sağlanması bakımından koruma altına alabilecek ya da olay yerinden uzaklaştırabilecek.
-Polis, müşteki ya da tanık ifadesini ev ve işyerinde de alabilecek.
-Molotof, havai fişek vb. silahlarla saldıranları etkisiz kılmak için silah kullanabilecek.
-Toplumsal gösterilerde boyalı su kullanma yetkisi olacak.
-Polis, hakim kararının gecikmesi durumunda Emniyet İstihbarat'ın yazılı emriyle dinleme yapabilecek, 48 saat içinde hakim onayına sunacak.
-Polis, infial yaratan olaylarda, çocukların cinsel istismar gibi konularda, 48 saate kadar şüphelileri gözaltına alabilecek. Toplu suçlarda ise 4 gün içinde hakim önüne çıkarılacak.
-Molotof, demir bilye, sapan gibi araçlar suç kapsamına girdi. Bunları taşıyanlar, 2 yıl 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.
-Örgüt amblemi, işareti taşıyan, 'üniforma' giyen, pankart, döviz taşıyanlara, örgüt sloganı atan ve yayanlara, 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.
-Eylemde yüzünü kapatanlara 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası uygulanacak.
-Bonzai benzeri sentetik uyuşturucularla mücadele artacak. Okul, yurt, hastane, kışla veya ibadethane gibi yerlere 200 metreden daha yakın yerde bonzai satılırsa, ceza yarı oranında artırılacak. Bu suçu işleyene 7,5 yıla kadar hapis cezası verilecek.
-Polislik için yaş sınırı 28'den 30'a çıktı.
-İkinci sınıf emniyet müdürleri ilçe emniyet müdürü olarak atanabilecek.
-Polis Koleji, akademi ve polis okulları kapatıldı. Polis Kolejleri'ndeki öğrenciler puan durumlarına uygun okullara yerleştirilecek.
-5 yılda terfi edemeyen emniyet müdürleri, Kurul teklifiyle emekliye sevk edilecek.
-Son 5 yılda yetkili disiplin kurullarınca meslekten veya memurluktan ihraç edilenler, ancak zaman aşımı ile kurtulanlar, Devlet Personel Başkanlığı tarafından uygun kadrolara atanacak.
-İçişleri Bakanlığı'nın Jandarma üzerindeki kontrolü artıyor. Atamalar İçişleri tarafından yapılacak. Jandarma artık kır polisi gibi çalışacak.
Çorum Meslek Yüksek Polis Okulu ile ilgili Geçmiş haber
*******************************************************************************************
Çorum PMYO yatırım programına alındı
AK Parti Çorum Milletvekili Uslu, Çorum Polis Meslek Yüksek Okulu'nun (PMYO) Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yatırım programına alındığını bildirdi
Eklenme: 12 Şubat 2015, 12:37 / Güncelleme: 12 Şubat 2015, 12:37
AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum Polis Meslek Yüksek Okulu'nun (PMYO) Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yatırım programına alındığını bildirdi.
Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, 50'inci hükümet döneminde, 21 yıl önce ihalesi yapılan ancak çeşitli nedenlerden dolayı tamamlanamayan PMYO'nun, "sil baştan" projelendirilerek Çorum'a kazandırılacağını belirterek, yer tahsisi ve ihalesi gerçekleştirilen PMYO'nun Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2015 yılı yatırım programına alındığını ifade etti.
Yaklaşık bir ay önce Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz’i ziyaret ederek, PMYO başta olmak üzere kentteki diğer yatırımlar için destek istediklerini anımsatan Uslu, şunları kaydetti:
"Başarılı hizmetlerini yakından tanıdığımız ve takip ettiğimiz Genel Müdürümüz taleplerimizi, öncelikleri dikkate alarak değerlendireceklerini, en kısa zamanda sonuçlandıracaklarını ifade etmişlerdi. Girişimlerimiz ve Genel Müdürümüzün de destekleriyle Çorum PMYO, Uğurludağ ve Dodurga İlçe Emniyet Amirlikleri hizmet binaları, polis merkezi amirlikleri ve polis lojmanları yatırım programına girdi. Yüksek Okulumuz ile Uğurludağ İlçe Emniyet Amirliği hizmet binasının yer tahsis işlemleri yapıldı. Dodurga ilçemizin ise yer tahsis süreci sonrası çalışmalar başlatılacaktır. Diğer taleplerimizin de takibini sürdüreceğiz."
Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının da 2015 yılı ödeneği ile tamamlanacağını dile getiren Uslu, tüm yatırımların hayırlı olması temennisinde bulundu.
Kaynak : AA