ÇORUM 2023'E HIZLI TRENLE GİRİYOR

ÇORUM 28 Ocak 2018 15:05
Videoyu Aç ÇORUM 2023'E HIZLI TRENLE GİRİYOR
A
a

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan Çorum İçin Havaalanı yapılmayıp onun yerine Merzifon havaalanına Çorum’dan karayoluyla ulaşımı kısaltacaklarını söyledi,Cumhurbaşkanı Erdoğan,böylece Çorum için havaalanı konusunda son noktayı koymuş oldu. Çorum'da ‘2023 vizyonunda havaalanı olmayacak...


AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 6. Olağan İl Kongresine katılmak üzere Çorum’a geldi. Erdoğan, halka hitap etti.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum’a havaalanı müjdesi vermedi ancak Merzifon Havalimanına olan mesafenin kısaltılacağını açıkladı. Erdoğan, AK Parti Çorum İl Teşkilatının 6. Olağan İl Kongresinde konuştu. Konuşmasında Çorumla ilgili önemli mesajlar veren Erdoğan, konuşmasında referandumda Türkiye ortalamasının üzerinde “evet” diyen Çorumlulara teşekkür etti. Çorum’u “Şehitler Diyarı” olarak adlandıran Erdoğan, “Tüm Çorum’a şükramlarımı sunuyorum” dedi. Erdoğan, Uğurludağ, Bayat ve Boğazkale ilçelerine ayrıca teşekkür etti.

AK Parti iktidarında 15 yılda Çorum’a 12 milyar liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Recep Tayyip Erdoğan,
“Çorum’u üniversite ile buluşturduk. Çorum’daki sağlık hizmetleri yetersizdi, bu sıkıntıyı önemli ölçüde çözdük. Bölgenin en modern sağlık kuruluşlarından birini Çorum’da hizmete açtık. Şehirler arasında ayrım yapmadık. Çorum üvey evlat asla değildir. 81 milyonun her bir ferdi bizim için birinci sınıftır” dedi.
Erdoğan şöyle konuşmasında şu sözlerine yer verdi.: "Önce mahalli idareler seçimlerinde, ardından cumhurbaşkanlığı ve milletvekilli seçimlerinde sizlerin demokrasi bayrağını daha ilerilere taşıyacağınıza inanıyorum. İl Kongresi bu yolda bir adım. Bu kongreler vasıtasıyla ahitlerimizi yeniliyor, dava ve yol arkadaşlarımızı perçinliyoruz. Teşkilat mensuplarımızla istişare ediyor, milletimizle yüz yüze görüşüp, dertleşiyoruz. 2019 seçimlerinde de ülkemizi refaha, huzura, istikrara kavuşturacağız.  Biz Çorum’u Mevlana’nın dediği gibi ruhumuzla seviyoruz. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum'da yaptığı konuşmada havaalanı konusunda söz vermedi ancak, havalimanı yolunu  Merzifon üzerinde kısalttıklarını söyledi

 ÇORUM  2023'E HIZLI TREN PROJESİ İLE GİRECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hızlı tren herkesin hayali rüyasıydı, bu hayali gerçeğe dönüştürüyoruz. 3 kesim halinde proje ihalesini gerçekleştirdik” dedi. Hızlı trene geliyorum. 286 km’lik Samsun-Çorum-Ankara hızlı tren hattının 3 kesim halinde proje ihalesini gerçekleştirdik. Bu yıl içinde inşallah projesi, etüd projeleri tamamlanacak. Sonra da yapım için gereken adımları atacağız. Çorum Karadenize, Sivas Erzincan üzerinden Doğu Anadolu’ya, bir taraftan da Akdeniz ve Ege bölgelerine bağlanmış olacak."

Erdoğan, konuşmasında Çorumla ilgili olarak şunları kaydetti: Kırkdilim sıkıntısını çözüme kavuşturacağız. Yüce mevla yol arkadaşlığımızı daim eylesin. 2019 seçimlerinde Çorum’dan daha iyi bir tablo bekliyoruz. AK Partinin kalesi olan Çorum tarih yazacak destan yazacak. Biz Çorum’u seviyoruz ruhumuzla seviyoruz Çorum’un müteşebbis insanlarını seviyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam