ÇÖLYAK Derneği’nden Yabacıoğlu’na teşekkür ziyareti

ÇORUM 28 Haziran 2018 11:13
Videoyu Aç ÇÖLYAK Derneği’nden Yabacıoğlu’na teşekkür ziyareti
A
a

Çorum Çölyak Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hacer Kesici ve Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Azak Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Çorum Çölyak Derneği Başkanı Hacer Kesici ayrıca Çölyaklılarınsorunlarından da bahsetti.Glutensiz ürünlerin çok pahalı olduğunu ve Çölyaklılarınbunları alamadıklarını, okullarda büyük zorluk yaşayan çocukların bu ürünlere ulaşamadığını dile getirdi. “Çölyaklılaraverilen devlet mali desteği çok az. Bu sorunların çözümü için TBMM Çölyak Hastalığı Komisyon çalışmalarından ümitliyiz. Bilindiği gibi Çölyaklıların en önemli sorunlarından birisi glutensiz ekmek ve un temin etmektir. İstanbul ve Ankara yerel yöneticileri bu konuda büyük mesafe kat ederek kendi üretimlerini gerçekleştirdiler. Bizim ilimizde ise 2 aydır Çorum Belediyesi aracılığı ile haftada bir gün İstanbul'dan glutensiz un ve ekmek getiriliyor ve Saat Kulesi, Buhara Kültür Merkezi, Rüstem Eren Parkı ve Adliye Binası önünde ki halk ekmek büfelerinde satışa sunuluyor. Çölyaklıların hayatlarını bir nebze de olsa rahatlatan bu hizmeti uzun zamandır bekliyorduk. Getirilen ekmeklerin sayısı talebe göre 1600 e kadar çıkarıldı. Gönlümüz tüm çevre illere hitap edecek şekilde ilimizde glutensiz ürünlerin üretilmesini istiyordu. Ancak şimdilik bunun imkanı yok, umarım ileriki yıllarda bu gerçekleşir.Ramazan dolayısıyla Çorum Belediyesi yetkilileri ihtiyaç sahibi çölyaklılaraglutensiz un ve ekmek temin etti.Ayrıca derneğimizin düzenlediği iftar programında da bu ekmeklerden ücretsiz olarak dağıtıldı. Tüm bu hizmetlerin halkımıza sunulmasında büyük katkıları olan başta Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül olmak üzere Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu,Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürü Cengiz Özkader , Halk Ekmek Gıda Mühendisi Ferudun Şahbaz ve ve Gıda Bankası personellerine çok teşekkür ediyorum.'' dedi.

Hemşerilerimizin memnuniyeti bizi mutlu ediyor

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu belediye olarak tüm vatandaşlara hizmet etme konusunda çaba sarf ettiklerini belirterek “Darda kalanlara yardımcı olmak boynumuzun borcudur” dedi. Glutensiz ekmek üretimi konusunda Hitit Üniversitesi ile anlaşma yaptıklarını dile getiren Yabacıoğlu “Çölyak hastası vatandaşlarımızın ihtiyacı olan un ve ekmeği halk ekmek fabrikamızda üretebilmek için çalıştık. Hatta bu konuda Hitit Üniversitemiz ile kara buğdaydan glutensiz un üretimi konusunda yapılan çalışmaların kullanılması üzerine anlaşmaya vardık. Fakat üretim maliyetleri ve hammadde sıkıntısı nedeniyle şimdilik hayata geçiremedik. Çölyak hastası hemşerilerimizin un ve ekmek sorununu çözebilmek için Büyükşehir Belediyeleri ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde ve vatandaşlarımızın arzuları doğrultusunda İstanbul Halk Ekmek Fabrikası ile anlaşarak haftalık taze ekmek ve unu bazı büfelerimizde satışa sunduk. Bu satıştan herhangi bir kar göz etmeksizin maliyetinden daha aşağı temin etmelerini sağladık. Hastalarımızın memnuniyeti bizleri de ziyadesiyle mutlu etmiştir” ifadelerini kullandı.

Kendisi, kardeşi ve kızı Çölyaklı olan Selver Özer ailesiyle beraber Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu'na minnettar olduklarını söyledi ve bu sorunlarına çözüm buldukları için teşekkür etti.

Ziyaretin sonunda Ahmet Yabacıoğlu Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu'nda okuyan Fatma Selver'e İstanbul Halk Ekmek tarafından üretilen glutensiz ekmek ve un hediye etti.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam