ÇOCUKLARDA KIYASLAMA BİR

Sağlık 6 Nisan 2013 17:25
A
a

HASTALIKTIR,KURTULMAK LAZIM Çorum Belediyesi Kadın Kültür Merkezi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çorum Eğitim Sevenler Derneği (Çesder) tarafından ortaklaşa düzenlenen, “Hayat boyu öğrenme ve motivasyon – Dahi çocuklar eğitimi’ konulu konferansta konuşan Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi Efkan Yeşildağ, “Çocuklarımızın başarısını düşüren, onları en fazla strese sokar

SMMMO Toplantı Salonu’nda düzenlenen konferansa, Vali Sabri Başköy’ün eşi Fatma Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Tamamen dolan ve büyük bir ilgi altında gerçekleştirilen konferansta, ayakta kalan izleyiciler için sürekli olarak sandalye takviyesi yapılırken, kimi öğrenciler de halılar üzerinde oturarak konferansı ilgiyle takip etti.

 

Çesder bünyesinde oluşturulan Genç Bilgi Platformu Koordinatörü Adem Yüce ve Çorum Belediyesi Kadın Kültür Merkezi Müdürü Zehra Betül Özseçer’in birer açılış konuşması yaptığı konferansta konuşan Efkan Yeşildağ, başarının tarifini yaptı.

 

“Başarı, bir insanın kendisi için çizdiği hedefe, hedeflenen zamanda ulaşmasının adıdır” diyen Yeşildağ, bir ailede annenin çocuğu için başarı kıstasının baba ile örtüşmeyebileceğini, ayrıca çocuğun da kendisi için belirlediği başarı kriterlerinin ailenin beklentileri ile aynı olamayabileceğini söyledi.

 

Başarı  değerlendirmesinde doğru sonuç açısından en önemli konunun, ailelerin çocuklarını tanımaları olduğunun altını çizen konuşmacı, “Çocuğunuzu mutlaka tanıyın, beklentilerini ona göre tespit edin ve elbirliği ile hedefe yürüyün. Çocuklarımızın stres kaynağı olan karşılaştırma ve kıyaslama hastalığından mutlaka kurtulup çocuklarınıza destek olun. Akademik ve hayat başarısı doğru orantılı olmayabilir, ancak başarılı olan tüm insanların en belirgin ortak özelliği okuma alışkanlıklarıdır. Okuma alışkanlığı pek çok başarının anahtarıdır” dedi.

 

 
Kaynak : www.corumhakimiyet.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam