ÇİN - Tayvan krizi büyüyor

Asayiş haber 3 Ağustos 2022 00:22
Videoyu Aç ÇİN - Tayvan krizi büyüyor
A
a

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin olası bir Tayvan ziyareti hakkında açıklamalarda bulunan Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, ziyaretin barış ve güvenliği sarsacağını söyledi...

Çin ve ABD arasındaki Tayvan krizi giderek tırmanıyor.

Pasifik'te tansiyon, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin bugünkü olası Tayvan ziyareti nedeniyle doruğa ulaştı. Çin savaş uçakları ve gemileri bu sabah itibarıyla Tayvan adasını kuşattı, Çin'in Tayvan'a füze atabileceği iddiaları da askeri gerilimi yükseltti.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin, Tayvan'ı ziyaret edip etmeyeceği merak konusu.

BM Güvenlik Konseyi ağustos ayı dönem başkanlığının Çin'e geçmesi dolayısıyla basın toplantısı düzenleyen BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, Pelosi'nin Hint-Pasifik temasları çerçevesinde Tayvan ziyareti ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Bu ziyaret Pekin ile Washington arasındaki ilişkileri baltalayacaktır"

Zhang, Pelosi'nin olası Tayvan ziyareti için, "Böyle bir ziyaret, Çin'in egemenliği ve toprak bütünlüğü ile Tayvan Boğazı'ndaki barış ve güvenliğin sarsılmasına yol açacaktır ve Pekin ile Washington arasındaki ilişkileri baltalayacaktır." ifadelerini kullandı.

Pelosi'nin ziyaretinin Çin için büyük bir tehlike ve provokasyon oluşturacağını ve bunun için kararlı önlemler alacaklarını belirten Zhang, ABD'yi ülkesinin toprak bütünlüğüne saygı duymaya davet etti.

"Ülkemizin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini savunmak için.."

Zhang, "Tayvan, ülkemin herhangi bir ülkeyle ilişkilerinde kırmızı çizgidir. Bu konuda kati bir tavır alıyoruz ve ülkemizin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini savunmak için mümkün olan her şeyi yapmaya kararlıyız." dedi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam