Kadınları eve hapsetmeyi amaçlayan eğitim sistemi ve esnek çalışma planlarını, kadına karşı şiddeti yücelten anlayışı ve onları çocuk yaşta gelin yaparak yoksulluğa mahkum eden zihniyete karşı kadın ve erkeğin omuz omuza mücadele etmesi gerektiğini ifade eden Suludere, “CHP olarak kadınlarımızın mücadelesine somut katkılar yapmaya devam edeceğiz. Evde, işte, sokakta, siyasette ve hayatın diğer tüm alanlarında kadınlarımız özgürleşmesini istiyoruz. Kadınlarımız özgürleştikçe Türkiye de özgürleşecektir” diye konuştu.
CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere açıklamasında şunları dile getirdi: “Bugün Dünya Kadınlar Günü’dür. Kuşkusuz kadın konusu sadece özel bir günde tartışılmakla sonuçlandırılabilecek bir konu değildir. Üzülerek belirtelim ki ülkemizde çok yönlü insan hakları ihlalleri yaşanmakla birlikte bu ihlallerin en yaygın şekilde muhatapları arasında kadınlar başı çekmektedir. Kadınlarımızı eve hapsetmeyi amaçlayan eğitim sistemini ve esnek çalışma planlarını, kadına karşı şiddeti yücelten anlayışı ve onları çocuk yaşta gelin yapan, yoksulluğa mahkum eden zihniyeti omuz omuza mücadele ederek yeneceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi kadınlarımızın mücadelesine somut katkılar yapmaya devam edecektir. Evde, işte, sokakta, siyasette ve hayatın diğer tüm alanlarında kadınlarımız özgürleşecektir. Kadınlarımız özgürleştikçe Türkiye özgürleşecektir.
Türkiye’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında kadınlar günü olarak kutlanmaya başlanmış ve 1975 yılında daha yaygın olarak kutlamalar sokağa taşınmıştır. Bugün Türk kadının bilimsel, ahlaki iktisadi hayata erkeğin ortağı arkadaşı olarak göreceği ferasette olan kadına seçme ve seçilme hakkını günümüz uygar dünyasında çok önce sağlayan ve büyüklüğü her zamankinden daha iyi anlaşılan aziz Atatürk’ün yaratmaya çalıştığı çağdaş kadın imajının yükseldiği bir gün olsun. Onlardan olduğumuz ve hayatımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda ilgi ve sıcaklıklarını esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum. Kadınlarımızın mücadelesi yürüdüğümüz zorlu yolu aydınlatsın.”
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Çorum'u Tanımayanlar, Arca Çorum FK'yı da Anlayamaz!
Elvan Simsek
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Galatasaray Başakşehir’i 3-2 Devird…
ARCA Çorum FK’ya Protokolden Moral …
Çağlar Söyüncü ARCA Çorum FK’da!
Çorum’da 70 Yıl Sonra Tarih Yeniden…
MB: Rezervleri 188,2 Milyar Dolara …
Motorine 8,24 TL Dev Zam! Litre Fiy…
Akif Manaf’a Sanat ve Barış Ödülü
Çorum’da Çöp Kamyonundan Düşen 2 Be…
Çorum’da Sporun Gündemi Başladı! Ço…
Çorum’da Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Yara…
Çorumlu Furkan Doğru Milli Takımda!…
TİMBİR’e "Temiz İnternete Hizmet Öd…
Prof. Dr. Arif Ersoy Vefatının 6. Y…
Çorumlu Genç Muhtar Teknede Dünyaev…
Çorumlu Paşa Ahmet Çörekçi Hayatını…
Çorum FK’dan Dünya Çapında Hamle: M…
Çorum Dolmabahçe'de 6-2'lik Ağır Ya…
Çorum Belediyesi'nden Üniversite Öğ…
Çorumlu İkizlerin İlginç Hikâyesi
Beşiktaş – ARCA Çorum FK Maçı Bugün…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET