CHP'de Çorum Milletvekili Aday Adaylarının durumu

ÇORUM 6 Mayıs 2018 09:20
Videoyu Aç CHP'de Çorum Milletvekili Aday Adaylarının durumu
A
a

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Çorum Milletvekili Aday Adayları belli oldu. CHP’de Sait Börekci sürprizi yaşanırken bazı adaylarda şimdiden öne çıktı.

CHP'nin Yerel Medya Anilizi
Cumhuriyet Halk Partisinde 27. dönem Çorum Milletvekili Aday Adayları başvuruları devam ediyor. 24. Haziran 2018’de yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimleri öncesinde CHP’de hareketli günler yaşanıyor. 2009 yılında yapılan yerel seçimde CHP’den Çorum Belediye Başkan Adayı gösterilen Sait Börekci’nin Çorum’dan milletvekili aday adayı gösterileceği kulisleri heyecanlandırdı. İşte CHP’de yaşananlar…

MUHARREM BOZDOĞAN ZORLUYOR!

Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre; uzun yıllar CHP’de siyaset yapan partinin tecrübeli isimlerinden Muharrem Bozdoğan, liste başı için Ankara’da kritik görüşmeler yaptı. CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı gösterdiği Yalova Milletvekili Muharrem İnce’ye yakınlığı ile bilinen Bozdoğan, vekillik listesinde en şanslı aday adayları içerisinde yer alıyor.

SAİT BÖREKCİ SÜRPRİZ YAPACAK

2009 yılında yerel seçimde CHP’den Çorum Belediye Başkan Adayı gösterilen işadamı Sait Börekci’nin 24 Haziran’daki seçimde milletvekili aday adayı olacağı haberleri kulisleri salladı. Börekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimler arasında dikkat çekiyor.

DİNÇER SOLMAZ’A BÜYÜK DESTEK

Çorum’da CHP’nin sevilen isimleri arasında gösterilen genç avukat Dinçer Solmaz da yarışın favori isimleri arasında bulunuyor. Solmaz, parti tabanındaki desteğin yanı sıra Çorum kamuoyunda da kurduğu ikili ilişkilerle seçmenler tarafından takdir topluyor. Solmaz’ın CHP listesinde mutlaka yer alacağına kesin gözle bakılıyor.

ÖZGÜR KILIÇ ŞANSLI ADAYLARDAN

CHP Belediye Meclis Üyeliğinden istifa ederek Milletvekili Aday Adayı olan İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Özgür Kılıç’ta liste açısından şanslı bir isim olarak gösteriliyor. Belediye Meclisindeki çıkışları ile kamuoyunun dikkatini çeken Özgür Kılıç, yarışta şansını sonuna kadar deneyecek gibi görünüyor.

TUFAN KÖSE’NİN DURUMU BELİRSİZ

CHP’den istifa ederek İyi Parti’ye katılan Çorum Milletvekili Tufan Köse’nin durumu ise belirsizliğini koruyor. Kulislerde Köse’nin bu dönem Çorum’dan aday yapılmayacağı konuşuluyor. İki dönemdir CHP’den Çorum Milletvekili seçilen Tufan Köse, İyi Parti’ye transfer edilen 15 milletvekili arasında yer alınca kamuoyunun bir hayli tepkisini çekti.

KENAN NUHUT ANKARA’DAN ADAY OLDU

2014 yılında yapılan yerel seçimde Çorum’dan Belediye Başkan Adayı gösterilen Halter Federasyonu eski Başkanı Kenan Nuhut, bu kez Çorum defterini kapattı. Nuhut, Ankara 3. Bölgeden CHP Milletvekili Aday Adayı oldu. CHP’de görevlerinden istifa eden eski İl Başkanı Ali Rıza Suludere, İl Genel Meclis Üyeliğinden istifa eden Burçin Solmaz Polat ile Belediye Meclis Üyeliği görevinden istifa eden Mehmet Tahtasız da milletvekili aday adayı oldu. Ayrıca, Av. Alparslan Bıyıkoğlu ve Erkan Özbal’da aday adaylığı başvurularında bulundu.

Kaynak : corumtıme
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam