CHP ÇORUM MİLLETVEKİLİ TBMM İDARE AMİRİ TUFAN KÖSE ENSAR’I MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

ÇORUM 27 Nisan 2016 09:50
Videoyu Aç CHP ÇORUM MİLLETVEKİLİ TBMM İDARE AMİRİ TUFAN KÖSE ENSAR’I MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI
A
a

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Çorum’da valilikçe yapılan İl Güvenlik ve Asayiş toplantısında, Ensar Vakfı Çorum İl Başkanı Erol Kavuncu’nun da toplantıda yer almasını Meclis gündemine taşıdı.

Köse, “Valilik toplantı ile yapılan ilk açıklamasında tüm katılımcıları adları ve unvanları ile yer verirken, Erol Kavuncu’nun adını listeye eklemedi. Ancak basından gelen tepkilerden sonra listeye KYK İl Müdürü sıfatı ile Erol Kavuncu’nun da adı eklendi. Bu durum konu ile ilgili şüpheleri artırdı” dedi. Milletvekili Köse, Ensar Vakfı’nın hükümetle ilişkilerine dikkat çekmek amacıyla bir soru önergesi verdi. Önergede Köse, il güvenliği adına yapılan toplantıda Ensar Vakfı temsilcisinin orada bulunma amacının ne olduğunu sordu. Ayrıca önergede Köse, “Resmi Gazete’de yayımlanmayan ve gizli olarak 81 il valiliğine gönderilen ancak Ankara Barosu tarafından yargıya taşınmış olan ‘sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin, vakıfların vb. izleme altına alınmasını emreden’ 5 Ağustos 2015 tarihli ve 8453 sayılı genelgeden ve Çorum’da yapılan toplantıdan yola çıkılarak hükümetin Ensar Vakfı’nı izlenmesi gereken bir vakıf olmak yerine güvenlikte görevli bir vakıf olarak gördüğünü söyleyebilir miyiz?” diye de sordu.

İşte Köse’nin TBMM Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi: “Aşağıdaki soruların İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu Anayasanın 98. ve içtüzüğün 96. ve 97. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim.

Çorum Valiliği tarafından 21 Nisan 2016 tarihinde İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon toplantısı yapılmıştır. Toplantıya, valilik sitesince yapılan açıklamaya göre, Vali Vekili Adem Saçan,Başsavcı Vekili Üzeyir Karakülah, İl Jandarma Komutanı Ahmet Çelik, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, MİT Temsilcisi ile bazı Emniyet Teşkilatı mensupları katıldığı ilan edilmiştir. Ancak, toplantıya Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı Erol Kavuncu’nun da katılımı basında yer aldıktan sonra valiliğin açıklaması değiştirilerek KYK İl Müdürü sıfatı ile Erol Kavuncu’nun da katıldığı eklenmiştir.

Bu bağlamda: 1- Ensar Vakfı Çorum İl Başkanı ve KYK İl Müdürü ne amaç ve sıfatla “İl Güvenlik ve Asayiş” toplantısına katılmıştır? 2- Basında ve sosyal medyada yer alan tepkilerden sonra, valilik eliyle yapılan açıklamadaki değişikliğin nedeni Erol Kavuncu’nun toplantıya KYK İl Müdürü sıfatıyla değil Ensar Vakfı Şube Başkanı sıfatı ile katılıyor olması mıdır? 3- Ensar Vakfı’nın, Çorum İlinin Güvenliği ile ilgili bir görevi mi vardır? Var ise tam olarak görevi nedir? 4- Valiliğin sitesinde, toplantıya katılanların ünvanları ve isimleri tek tek yer alırken çocuk tecavüzleriyle gündemde olan Ensar Vakfı’nın Çorum’da ki Şube Başkanı’nın adı neden ilk açıklamada yer almamıştır? 5- Resmi Gazete’de yayımlanmayan ve gizli olarak 81 il valiliğine gönderilen ancak Ankara Barosu tarafından yargıya taşınmış olan “sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin, vakıfların vb. izleme altına alınmasını emreden”05.08.2015 tarihli ve 8453 sayılı genelgeden ve Çorum’da yapılan toplantıdan yola çıkılarak hükümetin Ensar Vakfı’nı izlenmesi gereken bir vakıf olmak yerine güvenlikte görevli bir vakıf olarak gördüğünü söyleyebilir miyiz? 6- Şu ana kadar yapılan toplantılara diğer vakıf veya derneklerden herhangi bir yönetici katılmış mıdır? 7- Daha önceki toplantılarda KYK İl Müdürü davet edilmiş midir? İlk defa davet edildiyse neden davet edilmiştir? Başka hangi kurumların temsilcileri davet edilmektedir?”
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam