ÇESOB BAŞKANI KILIÇ BASIN BAYRAMINI KUTLADI

23 Temmuz 2015 20:28
Videoyu Aç ÇESOB BAŞKANI KILIÇ BASIN BAYRAMINI KUTLADI
A
a

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı…

Kılıç, toplumun gözü kulağı, halkın sesi, demokrasinin olmazsa olmazı basınımızda sansürün kaldırılmasının yıldönümü olarak kutlanan 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı.

Başkan Kılıç, basının halkın haber alma, doğruları öğrenme adına görev yapan, yasama, yürütme ve yargının işleyişini izleyen, değerlendiren kutsal bir kurum olduğunu ifade etti. ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, 24 Temmuz Basın Bayramı ile ilgili yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Temennim artık sansürün sorun olmaktan çıkmasıdır. Basının özgür konumunu gölgeleyerek temel işlevinden uzaklaştıran sansür, halkın çıkarlarının savunulmasını ve özgür düşüncenin gelişmesini engellemeyi ifade eder.

Görevini, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basın, demokrasinin en etkili ölçülerinden biridir. Özgür, bağımsız, çok sesli bir yazılı ve görsel basın, demokrasinin güvencesidir. Çeşitli zorluklara rağmen görevlerini başarıyla yapmaya çalışan yerel basın mensuplarına kurumumuzun kapısı sonuna kadar açıktır. Kamu yararına görev yapan gazetecilere kolaylık sağlanılması için de elimizden gelen çabayı gösteriyor, göstermeye de devam edeceğiz. Demokrasinin gelişmesi, şeffaf toplumun oluşması ve yanlış yapılmaması için sizleri önemsiyoruz. Üstlendikleri kamu görevini büyük bir özveriyle yerine getiren tüm yerel basın mensuplarının 50 bin üyesiyle Çorum’un en büyük sivil toplum kuruluşu olan biz, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak Basın Bayramı’nı kutluyoruz.”
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam