Yıllardır kömür ocağında çalışan madenciler, Çorum Valisi Ahmet Kara tarafından bildirilen, “Dodurga Linyit unvanlı iş yerinde eksiklikler giderilene kadar yeraltı kömür ocağında iş durdurulmuştur. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 25. maddesinin 6. fıkrası gereği işveren, işin durdurulması sebebi ile işsiz kalan çalışanlara ücretleri ödemekle veya ücretlerinde bir düşüklük olmamak üzere meslek veya durumlarına göre başka bir iş vermekle yükümlüdür” kanun hükmünün yerine getirilerek yer altı madenci statüsünde işlerine devam edebileceklerini kaydetti. 2 gündür maden ocağına işe giden madenciler, şirketin çalışma şartlarını kabul etmedikleri gerekçeleri ile işe alınmayarak işten işten çıkarılma ile karşı karşıya olduklarını iddia ettiler. Bugün sabah 8.00 sıralarında iş başı yapmak üzere madene giden işçiler, işe geldiklerine dair tutanak imzaladılar ancak şirket yetkilileri işçilerin istediğini kabul etmeyerek tutanakları imzalamadı.
Maden ocağının önünde iş başı yapmak üzere bekleyen 161 madenciye CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve CHP İl Genel Meclisi Üyesi Burçin Solmaz destek vermek üzere madene gitti. Maden işçileri CHP İl Başkanı Cengiz Atlas’a maduriyetlerin anlatan madenişçileri konuştukları sınada Çelikler Madencilik Şirketi Sahibi Hüseyin Güler,madene gelerek karşısında kameraları görünce sinirlendi ve““Kapat şu şeyi, kapattırın bu şeyleri burası benim işyerim benim işyerim çekim yapamassınız Bu kömür ocağını ben kapatmadım devlet kapattı. Birde gelmişsiniz işçiye destek veriyorsunuz. İşçiyi ben çıkarmadım.Müfettişler bu ocağı kapatmış Benim işyerimi terkedin bu ocağı CHP il genel meclisi üyeleri kapatırmıştır”diyerek CHP İlBaşkanı Cengiz Atlasile tartıştı.
Öfkesine hakim olamayan işveren Hüseyin Güzer , işçilere dönerek ben burdayımgörüşürüz sizlerle siz burada 13 senedir çalışıyorsunuz .Siz işvereninize böyle davranmayın. Sizi kurtaran gene iş veren olacaktır.Benim işyerimi terkedin”tepki göstererekmadendençıkarttı. Tüm gelişmeler üzerine partililer ve gazeteciler maden ocağından ayrıldı.

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Çorum FK – Sivasspor maçı
Yaşar Sol Hayatını Kaybetti!..
Yeşilay’dan Hitit TV Net’e Ziyaret!
"Çorum’da Provokatif Paylaşımlara G…
Kırkdilim Tünelleri Trafiğe Açıldı!
Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı Resmi…
"Çorum’da Araç Sayısı 227 Bini Geçt…
Okullarda ve Çevresinde Alınacak Gü…
Dr. Süleyman Basa’dan "Sosyal Medya…
WHATSAPP’ta Okul Saldırısı Paylaşım…
Çorum’a Dev Proje / Teras Bahçe Ge…
Çorum’da İUP Kapsamında 200 Kişiye…
Hasan Karaoğlu Çorum Protokolüne Va…
Kahramanmaraş’ta Okula Silahlı Sald…
Çorum’da Öğretmen Sendikalarından İ…
"Çimento Arazisindeki Arsalar 21 Ni…
“Çorum Dahil 12 İlde Doktorlara FET…
Çorum - Kırkdilim Tünelleri Açılışa…
Hitit TV Net ve Çorum İl Sağlık Müd…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET