Geçtiğimiz günlerde öldürülen Özgecan Aslan’a Allah’tan rahmet dileyen Çelik, “Onun hayatını zehir edeni 77 milyonun infialine sebep olanların insan olması bile tartışılır. Bırakınız o meslekten, bu meslekten olmasını. Onları sizlerden biri gibi lanse edilmeye çalışanlara kesinlikle kapılarınızı kapatınız. Onların gerçekten insanlığı bile tartışılır” diye konuştu.
“SAĞLIKLA İLGİLİ, HASTANELER, ECZANELER İLE İLGİLİ SORUNU KÖKTEN BÖYLECE ÇÖZMÜŞ OLUYORUZ”
2 ay üzerinde pirim borcu olup sağlıktan yararlanamayan bir milyon 300 bin esnaf olduğunu ifade eden Bakan Çelik, “Konuyla ilgili şu anda parlamentoda bulunan bir yasal düzenleme yaptık. Orada inşallah önümüzdeki ay çıkacak, o yasada prim borçlarını dondurduk, kimin esnafın prim borcunu dondurduk, süresini de dondurduk. Kimisi esnaflıktan da çıkmış olabilir. Çıkmışsa da gelir testine girecek, gelir testinden hangi grupta prim ödemesi gerekiyorsa ödeyecek. Eski borçlar dondurulmuş olduğu için, sağlıktan yararlanamama durumu ortadan kalkmış olacak. Bundan sonra bir milyon 300 bin esnafımız ve esnaflıktan çıkan vatandaşımızın sağlıkla ilgili, hastaneler, eczaneler ile ilgili sorunu kökten böylece çözmüş oluyoruz” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de yüzbinlerce insanın oy uğruna 40 yaşında emekli edildiğini ifade eden Çelik, “Seçimi kazanmak istiyor musunuz, şimdi ben Çalışma Bakanı olarak istediğiniz kadar oy arttırma imkanına sahibim, isterseniz bizde 38 yaşı emekliliği getirelim. Sen bak ne oluyor sonra bu Türkiye. Ama sen işte bu alacağımız yanlış karar, Allah korusun sana şapkanı alır tavana attırır. Helal olsun ya, bravo be işte böyle bakan, işte böyle hükümet dersin. Ama 3 sene sonra, 2 sene sonra, 6 ay sonra faturalar kesilmeye başlayınca yanlış yönetim, yanlış uygulamalar dolayısıyla faturalar kesilmeye başlayınca o zaman diyeceksiniz ki oğluma iş, torunuma iş bir taraftan kendine iş çünkü 40 yaşında emekli olmuşsun, sana iş bulacağız, çocuğa, toruna iş bulacağız. Böyle bir şey olabilir mi, bu yanlışlar yapıldı, bunlar geride kaldı” diye konuştu.
Bakan Çelik konuşmasının son kısmında ise, “Şimdi de Adapazarı’ndan sesleniyoruz, herkes çalışma bakanlığının meclisteki yasadan sonra yayınlayacağı mesleklerde belge almadan artık çalışamayacağını bilmesi gerekiyor. Çalışamayacak artık insanlar” ifadelerini kullandı
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Çorum FK – Sivasspor maçı
Yaşar Sol Hayatını Kaybetti!..
Yeşilay’dan Hitit TV Net’e Ziyaret!
"Çorum’da Provokatif Paylaşımlara G…
Kırkdilim Tünelleri Trafiğe Açıldı!
Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı Resmi…
"Çorum’da Araç Sayısı 227 Bini Geçt…
Okullarda ve Çevresinde Alınacak Gü…
Dr. Süleyman Basa’dan "Sosyal Medya…
WHATSAPP’ta Okul Saldırısı Paylaşım…
Çorum’a Dev Proje / Teras Bahçe Ge…
Çorum’da İUP Kapsamında 200 Kişiye…
Hasan Karaoğlu Çorum Protokolüne Va…
Kahramanmaraş’ta Okula Silahlı Sald…
Çorum’da Öğretmen Sendikalarından İ…
"Çimento Arazisindeki Arsalar 21 Ni…
“Çorum Dahil 12 İlde Doktorlara FET…
Çorum - Kırkdilim Tünelleri Açılışa…
Hitit TV Net ve Çorum İl Sağlık Müd…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET