BU HAFTA BOĞAZKALE'DEN ESKİ BİR BAKAN GEÇTİ

ÇORUM 7 Mayıs 2017 08:40
Videoyu Aç BU HAFTA BOĞAZKALE'DEN ESKİ BİR BAKAN GEÇTİ
A
a

Eski bakan Günay,Samsun DOB sanatçıları ile birlikte Hıdırellezi güzel bir temsille ve Boğazköylülerle kutlamak için Hattuşa'ya geldiler.


2007'den 2013'e kadar AK Parti hükümetinde Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini yapan Ertuğrul Günay Alacahöyük aslanlı kapıyı gezen Günay,Çorum, Boğazkale ve Alacahöyük Müzeleri ve çevre düzenleri mükemmeldi.Sosyal medya hesabından çalışanlarını İçtenlikle kutluyorum dedi.

Eski bakan Günay,Samsun DOB sanatçıları ile birlikteHıdırellezi güzel bir temsille ve Boğazköylülerle kutlamak için Hattuşa'ya geldiler.
Günay'ın bu haftaki yolculuğu Hattuşa'dan başladı.100 yıl ayrılıktan sonra 2011'de Berlin'den geri aldığımız ve doğduğu topraklara kavuşmasının sevincini yaşadığımız sfenksimizle hasret giderdik ifadelerini kullandı.Bakışlarında haklı bir gururla, Ertuğrul Günay'ın hepimizin emeğinin ortak başarısı idi.Boğazkale Boğazköy Sfenksinin Hattuşa'ya Çorum'a getirerek ve bu tarihi eseri kazandırdık dedi.

Hattuşa Yazılıkaya 'da kutsallık atfedilen bu kabartmaların sayısı 12. 4000 yıl önce karşımıza çıkan bu sayı çeşitli din ve ölçülerde karşımıza çıkıyor: 12 Havari, 12 imam, 12 ay,12 saat gibi.Emine Okyay 8 yıl önce bu manzaranın önünde ben heyecanlı bir turist rehberi adayı iken tanışmıştık sizinle çok emek verdiniz ülkemiz değerlerine, var olun cümlelerini kullandı bakan için.Bakan Günay ise ,Emine Okyay çok teşekkür ederim, başarılar dilerim dedi.

Eski Bakan Günay Çorum'a her gittiğimde etkilendiğim bir yer, Hititlerin güçlü tanrıları Tesup ve Hepat'in bulustuğu, betimlendiği ana sahne en etkileyici olan kabartma, sizin gibi bu konuları bilen, giden, değer veren siyasetçilerimizin, insanlarımızın artması dileğiyle ifadelerini sosyal medya hesabından mesaj olarak attı.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam