Bu ahlaksız teklif doğru mu?

Asayiş haber 16 Ocak 2023 12:16
Videoyu Aç Bu ahlaksız teklif doğru mu?
A
a

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Aydınlık gazetesinin 'İmamoğlu'nu terleten Ulusal Kanal muhabirini satın almak istediler' başlıklı manşetini paylaşarak 'Bu ahlaksız teklif doğru mu?' sorusunu yöneltti.

Aydınlık Gazetesi'nin manşetine taşıdığı iddia gündeme bomba gibi düştü. Gazetenin haberi şu şekilde; Ulusal Kanal, adı cumhurbaşkanlığı adaylığı için parlatılan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun faaliyetlerini ortaya çıkardı. Ulusal Kanal yerel yönetimler muhabiri Ülkühan Doğanbey'in kamuoyunun önünde sorduğu sorularla İmamoğlu köşeye sıkıştı. Doğanbey'in cesur ve doğru soruları kamuoyunun takdirini kazandı, sosyal medyada ve basında geniş yer buldu. Günlerce paylaşıldı.

Bunun ardından İBB yönetimine yakınlığıyla bilinen, Soner Yalçın'ın haber sitesi Oda TV'den ilginç bir çıkış geldi. Sitelerinde İmamoğlu aleyhine haberlere yer vermekte imtina eden site, İmamoğlu'nu sorduğu sorularla terleten Doğanbey'e yüksek ücretli ve tüm imkanlarının sağlanacağı bir iş teklifi yaptı. Oda TV'yi istemezse başka bir yerde iş bulma vaadi ise amacın Doğanbey'i Ulusal Kanal'dan koparmak olduğunu gösterdi.

ODA TV YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ CAN ÖZÇELİK: TÜM ŞARTLARINI KABUL EDERİZ

Ülkühan Doğanbey, teklifleri şöyle anlattı: “Türk milleti adına, Türk milletinden gizlenenleri düzenlediği basın toplantılarında İmamoğlu'na sorduk… Oda TV Yazı İşleri Müdürü Can Özçelik, bu sürecin ardından beni aradı. Takip ettiklerini söyledi ve tebrik etti. Görüşmek istediklerini söyledi. Özçelik, birlikte çalışmak istediklerini, bu teklifin Soner Yalçın'dan geldiğini söyledi. Özçelik ‘Tüm şartlarını söyle, hepsini kabul ederiz, hemen başlarsın. Orada kazandığının çok çok üstünde kazanırsın, en düşük 20 bin ile başlarsın yol ve yemek de veriyoruz' dedi. Maaşla ikna edemeyeceklerini anlayınca kariyer teklifi yaptı ‘Kalıbına sığmayan bir gazetecisin, televizyonda sosyal medyada seni görüyoruz, orada olduğun yerde sayma, buralardan yükselirsin. Burada daha özgür bir gazetecilik var. Biz ilk teklif vereniz ama başka teklifler de olur sen bir düşün.' dedi. Özçelik'e ‘Ben Aydınlıkçıyım, para veya kariyer için mücadele etmiyorum, inandığım şey için ve Türkiye için bu mesleği yapıyorum.' dedim kısaca ve teklifi tereddütsüz reddettim. Can Özçelik'e ‘neden bu ısrarınız' diye sordum ‘Soner Yalçın çok iyi bir patrondur, seni de çok takdir etmiş, soru sorma tarzını çok beğenmiş' dedi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam