Böyle gazetecilik olamaz Cumhuriyet'in yaptığına bak!

Güncel 29 Haziran 2016 11:36
Videoyu Aç Böyle gazetecilik olamaz Cumhuriyet'in yaptığına bak!
A
a

Halkın vicdanı var... Terör Fransa'da olunca "Fransa Çocuklarına ağlıyor" diyen Cumhuriyet, yine yaptı yapacağını.. Hem ceset fotoğraflarını bastı hem de "Ölüm Terminali" skandal manşetini attı.

Terör kalleş ve kanlı yüzünü dün akşam bir kez daha gösterdi; Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminalini kana buladı. Üç intihar bombacısı art arda önce gelen yolcuların üzerine ateş açtı, sonrasında da üzerlerindeki patlayıcıları ateşledi. Haber yayına verildiği sırada hayatını kaybedenlerin sayısı 36, yaralananların sayısı ise 147'ye ulaşmıştı.

Havalimanı dış hatlar geliş terminaline üç terörist, dışarıda yolculara ve karşılamaya gelenlere ateş açtıktan sonra üzerindeki bombayı patlattı. Patlama sonrasında meydana gelen kargaşadan yararlanan diğer iki silahlı terörist terminalin içine sızdı. Teröristler önce otomatik tüfeklerle çevreye ateş açtı, ardından üzerlerinde bulunan bombaları patlattı. Ortalık kan gölüne dönerken büyük panik yaşandı. Türkiye'nin kalbindeki kalleş saldırının özeti bu.

Benzer saldırılar hatırlanacağı üzere Madrid, Londra, Paris ve son olarak Belçika'nın ve aynı zamanda Avrupa Birliği'nin başkentinde yaşandı.  Aslolan bu tür saldırıların istihbaratını önceden alıp, gerekli tedbiri uygulamaktır. Bunlar eleştirilebilir. Ama öncesinde terörürün her türlüsünün lanetlenmesi ve ona göre yayın yapılması manşet atılması gerekir. Bugün Can Dündar'ın Cumhuriyet'i ve Aydın Doğan'ın Posta'sı ve Sözcü Gazetesi skandal birinci sayfa mizampajıyla çıktı. Üçü de yine patlama sonrası etrafa saçılmış kanlı bedenleri gösteren fotoğrafları birinci sayfasında yer verdi.

Cumhuriyet, Fransa'daki Bataclan terör saldırısı sonrası "Fransa Çocuklarına ağlıyor" manşeti atıp, Ankara'daki saldırı için "Devletin kalbine bom" manşeti atmıştı. Benzer tavrını sürdüren Cumhuriyet bu kez de "Ölüm Terminali" manşetini atmakta bir beis görmedi.

İşte basınımızın terör Avrupa'da olunca başka, Türkiye'de olunca başka dil kullandığının, çifte standart uyguladığının en bariz manşetleri.







Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam