Bomba kulis haberi:Soylu ve Yıldırım Erdoğan’ın yardımcısı olacak!

Asayiş haber 30 Mayıs 2020 13:54
Videoyu Aç  Bomba kulis haberi:Soylu ve Yıldırım Erdoğan’ın yardımcısı olacak!
A
a

Sondakika Kulis Haber: Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, Twitter hesabından çok konuşulacak bir açıklamada bulundu. Özkiraz, Binali Yıldırım ile Süleyman Soylu Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Berat Albayrak'ın ise Dışişleri Bakanı olmasının konuşulduğunu iddia etti. Kaynak: Bomba iddia: Kabinede sürpriz değişiklik ...


Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni tip Korona virüs salgını sonrası yapacağı yurt gezisinden önce kabine revizyonu yapacağı iddiasında bulundu.

Özkiraz, eski Başbakan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağını söylerken, Berat Albayrak'ın ise Dışişleri Bakanı olacağını öne sürdü. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın yerine ise Adnan Bali'nin isminin konuşulduğunu belirten Özkiraz, "İçişlerine ise aynı ekolden birinin geleceği konuşuluyor" dedi.

Özkiraz'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle:

"Arkadaşlar Akp Genel başkanı Erdoğan bir yurt gezisine çıkacağını söyledi. Çoğu kişi bunu bir seçim startı olarak okusa da ben bunu partisindeki yaprak dökümünü engellemek için yaptığını anlatmıştım. Dün aldığım kulis de bunu doğruluyor.

"Erdoğan geziden sonra önce bir kabine revizyonu yapacak. Binali Yıldırım ve Süleyman Soylu başkan yardımcısı oluyor. Yatırımcı bakanlıklar Yıldırım'a Diğerleri Soylu'ya bağlanıyor.

"Albayrak dış işlerine geçiyor ve doğrudan Erdoğan'a bağlı olacak. Yerine Adnan Bali konuşuluyor. İçişlerine ise aynı ekolden birinin geleceği konuşuluyor. Detayları zaman zaman yazarım. Canlı yayına gelebilirsiniz."

 

zkiraz.jpgzkiraz2.jpg

Kaynak: gunboyugazetesi

Diğer bir iddia ve kulis haberi ise şu şekilde....

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, gündem yaratan kulis bilgilerini köşesine taşıdı. Uğuroğlu'nun aktardığına göre; Fahrettin Altun Kültür Bakanı olacak, İçişleri Bakanlığı’na eski bakan Abdulkadir Aksu atanacak, Soylu ve Yıldırım Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yardımcısı olacak.

 

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yardımcısı Fuat Oktay’ın ağır bürokrasi yükü nedeniyle yeterli reform çalışmaları yürütemediği gerekçesiyle iki yeni yardımcı daha atanacağını yazdı. Uğuroğlu, bu konuda kulislere yansıyan iki ismin ise Binali Yıldırım ve Süleyman  Soylu , olduğunu yazdı.

"Albayrak, Cumhurbaşkanı vekili olacak"

“Hükümet değişikliğinde merak ettiğiniz ilk isim kim biliyorum. Ancak sanmayın ki damat bey tenzili rütbe yapılarak hükümet dışında kalacak… Damat Berat Beyin yeni görevinin Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı yani cumhurbaşkanı vekili olacağı belirtiliyor” görüşünü savundu.

Diğer görevlendirmeler

Kulisleri aktaran Uğuroğlu, yazısında şunları kaydetti: Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın görevde kalacağı; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun'un Kültür ve Turizm Bakanı olacağı; Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Hazine ve Maliye Bakanlığına kaydırılacağı vurgulanıyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun görevde kalacağı; İçişleri Bakanlığı'na Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı ve İçişleri eski bakanı Abdülkadir Aksu'nun atanacağı; Tarım Bakanlığı'na ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin atanacağı kulislere yansıdı.

Uğuroğlu ayrıca, "Soylu'nun İçişleri Bakanlığından istifa edip ayrılmasını da engelleyen ve o tarihte yapılacak kabine değişikliğini durduran da Bahçeli'dir" ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam