Bitlis'te kaza yapan 3 şehit Polisden biri Çorumlu

27 Eylül 2014 00:36
Videoyu Aç Bitlis'te kaza yapan 3 şehit Polisden  biri Çorumlu
A
a

BİTLİS VALİSİ HEMŞEHRİMİZ ORHAN ÖZTÜRK : ÇORUMLU ŞEHİT POLİS İSKİLİPLİ FATİH SAĞIR. Bitlis-Diyarbakır kara yolunda polis kontrol noktasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıya müdahale için giden zırhlı aracın devrilmesi sonucu 3 özel harekat polisi şehit oldu, 2 polis yaralandı.

Şehit düşen polislerden Fatih Sağır’ın Çorum’un İskilip ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Şehidimizinnaaşı bugün memleketine gönderilecek. 


Bitlis-Diyarbakır Karayolunda polis noktasına yapılan saldırı üzerine olay yerine giden zırhlı aracın kaza yapmasıyla şehit olan 3 Polis Memurundan birisinin İskilipli hemşehrimiz Fatih Sağır olduğunu öğrendik. www.hitittv.com Şehitlerimize Allah'tan rahmet Ailelerine sabır ve başsağlığı dileriz.

Edinilen bilgiye göre, Bitlis-Diyarbakır karayolu Arıcılık mevkiindeki polis noktasına saat 21.30 sıralarında kimliği belirlenmeyen kişi ya da kişilerce roketli saldırı düzenlendi. Saldırıya polis ekiplerince karşılık verilirken, bölgeye zırhlı araçlar sevk edildi.
 
Saldırganlar olay yerinden kaçarken, polis araçlarından biri olay yerine giderken kaza yaptı. Olayda 3 polis şehit oldu, 2 polis yaralandı. Yaralı polisler 112 ambulansıyla Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisi sevk edildi.


ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Kazada şehit olan polislerin Eyüp Emre Kan (Elazığ), Fatih Sağır (Çorum-İskilip) ve Mustafa Arslan (Hatay-İskenderun) olduğu belirtildi.

Şehit polislerin naaşının, sabah saatlerinde düzenlenecek törenden sonra memleketlerine gönderileceği öğrenildi.






5 ARKADAŞIMIZDAN  ÜÇÜ ŞEHİT

Bitlis Valisi Orhan Öztürk, olayla ilgili yaptığı açıklamada, trafik kontrol noktasına yapılan bir tacizden dolayı bölgeye intikal etmeye çalışan shortlandin kaza yaptığını ve 5 polisten 3’ünün şehit olduğunu belirtti. Öztürk, “Şuanda yaralıların tedavi devam ediyor.
 
Herhangi bir çatışma, terörist unsurlarıyla bir karşılaşma söz konusu değil. Sadece bir taciz ateşi söz konusu. Yaralılarımızın tedavisiyle de hastanede şuanda ilgileniyoruz” dedi.

Roketli saldırıda binaya herhangi bir isabet olmadığını belirten Vali Öztürk, “Roketin tellere çarparak parçalandığını söylüyorlar. Binaya herhangi bir isabet yok. Taciz ateşi yapıp unsurlar kaçıyorlar” dedi. 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam