BESİCİLER VETERİNERDEN REÇETESİZ İLAÇ ALAMAYACAKLAR

Sağlık 31 Mart 2013 21:54
A
a

Veteriner Hekimler, yeni uygulanmaya başlanılan reçete uygulamaları konusunda bilgilendirilmek üzere, Anitta Otel'de düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda gıda güvenliği açısından önem arzeden reçete konusu ele alınırken, reçetesiz ilaç satılamayacağının altı çizildi.

Çorum Veteriner Hekimler Odası Başkanı Arif Akar ilaç kullanma ve kaydedilmesinin ilk adımı olan reçetenin uygulaması konusunda bilgiler verdiği toplantıda, yeni uygulama ile reçetesiz ilaç satışının olmayacağını hatırlattı.

 

Hayvanlara uygulanan sağlık hizmetleri ve kullanılan ilaçların kayıt altına alınacağını açıklayan Oda Başkanı Arif Akar, şunları söyledi, "Yeni uygulama ile reçetesiz ilaç satışı olmayacak, ruhsatı olmayanlara ilaç firmalarının ilaç vermesinin önüne geçilecek. İlacın üretiminden hayvana uygulanacak zamana kadar kayıt altına alınacak ve , bu sayede de gelişigüzel ilaç kullanımının, bilinçsiz ilaç tüketiminin önüne geçilecek. Örneğin kesimi yapılacak bir hayvanın küpe numarasından veya işletme numarasından girilerek uygulanan ilaçların ne olduğu, ette, sütte kalıntı durumu öğrenilebilecek. Aynı durum bal için, tavuk için, yumurta için de geçerli olabilecek. Mezbahaya gelen hayvan et muayenesinden önce ilaç kalıntısı yönünden kontrol edilecek, kesim için uygun olsa bile ilaç kalıntısı yönünden kesimi engellenecektir."



 
Kaynak : Hakimiyet
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam