Benden bu kadar! Bu iş bitti artık...

Spor 12 Aralık 2023 16:08
Videoyu Aç Benden bu kadar! Bu iş bitti artık...
A
a

Türk futbolunda kara gece.Süper Lig'in 15. haftasında Ankaragücü, Çaykur Rizespor'u konuk etti. Müsabaka karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere biterken iki takım da maçı 10 kişi tamamladı.Eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) genel sekreteri Ali Kunak, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın saldırısına uğrayan Halil Umut Meler'in hakemliği bırakma kararı aldığını paylaştı.



Türk futbolunda kara gece... Süper Lig'in 15. haftasında Ankaragücü, Çaykur Rizespor'u konuk etti. Müsabaka karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere biterken iki takım da maçı 10 kişi tamamladı.

Mücadelenin hakemi Halil Umut Meler'in son düdüğü çalmasının ardından saha içi bir anda karıştı.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakemlerin orta alana koşarak Halil Umut Meler'e yumruk attı.

Ünlü hakem Halil Umut Meler saldırıya uğradı

Yere düşen Halil Umut Meler'e daha sonra tekmelerle saldırıldı. Ünlü hakemin sol gözünün şiştiği görüldü.

Hakem Halil Umut Meler ve yardımcıları, çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle sahadan çıkartıldı.

Yaşananların ardından Halil Umut Meler'e saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve iki kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

Eski MHK Başkanı Kunak, Meler'i ziyaret etti

Hastaneye kaldırılan Halil Umut Meler'le görüştüğünü belirten eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) Genel Sekreteri Ali Kunak, hakemliği bırakacağı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ali Kunak, Halil Umut Meler'in hakemliği bırakma kararı aldığını açıkladı.

"Bu iş bitti, benden bu kadar"

Kunak, “Halil yukarıda olayın şokunda halen. Bizde yayındayken çok kesin bir şekilde 'Bu iş bitti, benden bu kadar' tarzında cümleler sarf etti. Biz, ‘İzmir'e döndüğünde eşinde ailenle konuş, bu kararı onlarla ver' şeklinde sakinleştirmeye çalıştık.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan saldırıya uğramasının ardından hastanede tedavi altına alınan hakem Halil Umut Meler'in sadece sol göz çevresinde bir kanaması bulunduğu, önemli bir hayati tehlikesinin olmadığı ve kafa travması olması nedeniyle takip edileceği belirtildi.
---------------------------------------------------
 

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının ardından hakem Halil Umut Meler'e yönelik gerçekleştirilen saldırıyla ilgili adli süreç devam ediyor.

Gözaltındaki Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın da arasında bulunduğu 3 şüpheli tutuklandı.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Ankaragücü Başkanı Faruk Koca dahil 3 kişi, alınan ifadelerin ardından “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklandı.

Görüntü analizlerinden maç bitiminde sahaya indikleri tespit edilen 3 şüpheli hakkında da adli kontrol kararı verildi. 

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü, sahasında Çaykur Rizespor'u konuk etti. 

Karşılaşma 1-1 beraberlikle sona erdi. Eryaman Stadı'nda oynanan karşılaşmada hakem Halil Umut Meler'in son düdüğü çalmasının ardından saha bir anda karıştı.

Sahaya giren MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e yumruk attı.

YUMRUK ATIP SALDIRDI

Aldığı darbeyle yere düşen Meler'in etrafını güvenlik güçleri sardı. Hakem Meler'in yere düşmesi sonrası Faruk Koca'nın yatışmadığı ve hakeme tekme attığı da görüldü.

Halil Umut Meler, tedavisi yapıldıktan 10 dakika sonra yoğun güvenlik önlemleri altında soyunma odasına götürüldü.

MELER HASTANEYE KALDIRILDI
 
Hakem odasına gelen Halil Umut Meler, daha sonra sedyeyle ambulansa buradan da özel bir hastane kaldırıldı.

İLK İFADELER ORTAYA ÇIKTI

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve şüphelilerin Ankara Batı Başsavcılığına verdikleri ifadeler de ortaya çıktı.

Koca, sözlü tepki göstermeyi planladığını ancak sahaya girince hakeme tokat attığını söylerken, tokadın şiddetli olmadığını, Meler'in kendini 5 saniye sonra yere attığını iddia etti.

Diğer şüpheliler Kenan Çelikkaya ve Yunus Şahin de tekme attıklarını ama değip değmediğini bilmediklerini söyledi.

"BU İŞ BİTTİ, BENDEN BU KADAR"

Saldırının ardından eski MHK üyesi Ali Kunak, Halil Umut Meler'in hakemliği bırakma kararı aldığını açıklamıştı.

Meler'i hastane odasında ziyaret eden Kunak, “Bu iş bitti, benden bu kadar” ifadelerini kullandığını belirtti.

Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler maçın 50. dakikasında MKE Ankaragücü'nden Ali Sowe'u ikinci sarı kartla oyundan atmıştı. Bu karar tribünlerden büyük tepki topladı.

Çaykur Rizespor da maçın son dakikasında gol bularak 1 puan aldı.

LİG MAÇLARI SÜRESİZ ERTELENDİ
 
Hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrası olağanüstü toplanan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu sonrası Başkan Büyükekşi, tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini açıkladı.

"HERKES BEDELİNİ ÖDEYECEK"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, olağanüstü toplantının ardından tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini açıklayan Büyükekşi, "Bu gece Türk futboluna utanç dolu bir yumruk atıldı. Bu olaya karışan herkes bunun bedelini ödeyecek." ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, maçın bitiş düdüğünün ardından MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın hakeme yumruk attığı, daha sonra sahaya inen taraftarların yerde yaralı halde yatan hakemi tekmeleyerek darbettikleri olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını hatırlattı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hastanede tedavi altına alındığını tedavisinin ardından ise gözaltı işlemlerinin gerçekleştirileceğini duyurmuş soruşturma kapsamında 2 şüphelinin de gözaltına alındığını açıklamıştı. 

Öte yandan AK Parti, hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan eski milletvekili ve MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini duyurdu.

AK Parti'den yapılan açıklamada, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından Meler'e saldırıda bulunan Koca'nın partiden ihracı istemiyle disipline sevk edildiği, konunun Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) görüşüleceği belirtildi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam