BELEDİYEDEN SU VE ULAŞIM HİZMETLERİNE YENİ ZAM

ÇORUM 7 Aralık 2016 23:23
Videoyu Aç BELEDİYEDEN SU VE ULAŞIM HİZMETLERİNE YENİ ZAM
A
a

Çorum’da su ve otobüs ücretleri başta olmak üzere belediyenin tüm hizmetleri, aldığı vergi ve harçlar çeşitli oranlarda zamlandırıldı. İşte yeni zamlı tarifeler.


Çorum Belediyesi’nin 2017 yılında uygulayacağı gelir tarifesi yeniden belirlendi. Bu kapsamda başta su ve otobüs ücretleri olmak üzere belediyenin tüm hizmetleri, aldığı vergi ve harçlar çeşitli oranlarda zamlandırıldı. CHP ve MHP Belediye Meclisi Üyeleri zamlı tarife için red oyu kullanırken, kararlar AK Partili üyelerin oy çokluğu ile alındı.

ozel_halk_otobusu_soforleri_egitiliyor_h27708

1 OCAK’TAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Belediye’nin yeni gelir tarifesi 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren uygulanacak. Çorum’da şehir içi toplu ulaşım ve su kullanım ücretlerine zam geliyor. Çorum Belediyesi su ve şehir içi ulaşım ücretlerinde 2017 yılı tarifelerini belirledi. Tarife Komisyonunun belirlediği yeni fiyatlar Belediye Meclis toplantısında kabul edildi. Çorum Belediyesi A’dan Z’ye tüm gelir kalemlerine zam yaptı. Su ve şehir içi ulaşım ücretlerini de kapsayan zamlı tarifeler 1 Ocak tarihinden itibaren uygulanacak.

5655bc27c03c0e56f0e2ff69

SU VE ULAŞIM HİZMETLERİNE YENİ ZAM

2017 yılından itibaren uygulanacak yeni tarifeye göre; meskenlerde 0­15 ton arası kullanımda 1 ton su ücreti 2 lira 10 kuruştan 2 lira 30 kuruşa yükseldi. 16­30 ton arası kullanılan su ücreti ise 2 lira 70 kuruştan 3 liraya, 31 ton ve üzeri kullanılan su ücreti ise 4 lira 8 kuruştan 4 lira 50 kuruşa çıktı.

mezarliklara_otobus_kaldirilacak_h1236

TOPLU ULAŞIMDA ZAMDAN NASİBİNİ ALDI

Toplu ulaşım ücretleri de zamdan nasibini aldı. Zamdan sonra; şehir içi tam akıllı kart kontörü 1 lira 65 kuruştan 1 lira 80 kuruşa, şehir içi öğrenci akıllı kart kontörü 1 lira 20 kuruştan, 1 lira 35 kuruşa, tek binimlik jeton ücreti ise 2 liradan, 2 lira 50 kuruşa yükseldi. Bunların yanı sıra imar gelirleri, inşat gelirleri, ruhsat, harç ve ilan ücretleri, otopark gelirleri, oto terminal ücretleri, zabıta ve itfaiye müdürlüğü gelirleri gibi çok sayıda kalemde artış yapıldı. Tarife Komisyonunca belirlenen yeni fiyatlar Ak Partili belediye meclis üyelerinin oyları ile kabul edilirken, CHP ve MHP’li meclis üyeleri hayır oyu kullandı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam