Belediye Meclisinde Gazi caddesi Tek Yön olsun Teklifi

ÇORUM 3 Ekim 2018 17:48
Videoyu Aç Belediye Meclisinde Gazi caddesi Tek Yön olsun Teklifi
A
a

Çorum Belediye Meclisi, Ekim ayı dönem toplantısı bugün gerçekleştirildi.Gazi Caddesi için tek yön uygulamasını kamuoyunun tartışmasına açmak istediklerini kaydeden Gül, konuyu önce meclise açtığını, ardından da “Ben yaptım oldu” demek yerine Sivil Toplum Kuruluşlarının ve kurumların konuyu değerlendirmelerini isteyeceklerini anlattı...

 

Görüntünün olası içeriği: ağaç, araba ve açık hava


Çorum Belediye Meclisi, Ekim ayı dönem toplantısı bugün gerçekleştirildi.
Başkan Gül, Meclis üyelerinin memleketine hizmet konusunda bir ve beraber olmayı başarabilmiş ender illerden biri olduklarını belirterek, ili için, memleketi için çalışan ve seviyesini koruyan meclis üyelerine teşekkür ederek başladı.

Belediyecilik çalışmaları dışında neler yaptıklarını meclis üyeleriyle paylaşan Başkan Gül, stadyum ve spor salonunun Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilmesi ve yapılan harcamaların bakanlıkça karşılanması için girişimlere devam ettiklerini anlattı. Gül, bakanın bu konuya sıcak baktığını dile getirdi. Aynı konuyu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a da ilettiğini hatırlatan Gül, “İyi bir görüşme yaptım” dediği görüşmede Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın talimat vereceğini söylediğini dile getirdi.
Turizm Bakanı ile yaptığı görüşmeyi de anlatan Başkan Gül, Bakanı Çorum’a davet ettiğini vurguladı.
Ulaşım konusunda önemli adımlar attıklarını belirten Gül, yeni otoparklarla ilgili plan ve projelerinin bulunduğunu kaydetti.
Gazi Caddesi için tek yön uygulamasını kamuoyunun tartışmasına açmak istediklerini kaydeden Gül, konuyu önce meclise açtığını, ardından da “Ben yaptım oldu” demek yerine Sivil Toplum Kuruluşlarının ve kurumların konuyu değerlendirmelerini isteyeceklerini anlattı.

HARÇ VE SU İNDİRİMİ İSTEDİLER

Belediye Başkanı Zeki Gül, belediye meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyelerinin harç ve su indirimi taleplerine cevap verdi.
CHP Meclis üyesi Levent Çöphüseyinoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin harçların indirilmesi ile ilgili bir uygulamanın Çorum’da da uygulanmasını istedi. Başkan Gül de “Paraya çok ihtiyacı olan bir belediye olarak bunu yaparız dersem pek doğru olmaz, ama bir değerlendirelim” dedi.
CHP Meclis Üyesi Nazik Bulut, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde su indirimi ile ilgili bir karar alındığını hatırlattı. Bulut, ekonomik sıkıntıların şiddetle arttığı bu dönemde vatandaşlara yardımcı olmak için Çorum Belediyesi’nin de bu konuda gerekli hassasiyeti yapacağına inandığını dile getirdi.
Belediye Başkanı Zeki Gül de Çorum’da su bedelinin 1.99 olduğunu ve bölgenin en ucuzu olduğunu vurguladı. Gül, katı atık su ve su bedelinin ayrı ayrı faturalandırılabileceğini anlatırken, konunun değerlendirilebileceğini ifade etti. Başkan Gül, Ankara’da su fiyatlarının 5. 34, Çorum’da ise 1.99 olduğunu açıkladı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam