BEKİROĞLU, “İNSAN ODAKLI SİYASETİ ŞİAR EDİNDİK”

ÇORUM 12 Mayıs 2016 04:50
Videoyu Aç BEKİROĞLU, “İNSAN ODAKLI SİYASETİ ŞİAR EDİNDİK”
A
a

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. AK Parti hükümeti döneminde engellilere yönelik pozitif ayrımcılık uygulandığına dikkat çeken Bekiroğlu, Ahlaki ve vicdani bir görev olarak, toplumun engelli hakları konusunda bilinçlendirilip, engelli bireylere...

BEKİROĞLU, “İNSAN ODAKLI SİYASETİ ŞİAR EDİNDİK”

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. AK Parti hükümeti döneminde engellilere yönelik pozitif ayrımcılık uygulandığına dikkat çeken Bekiroğlu, Ahlaki ve vicdani bir görev olarak, toplumun engelli hakları konusunda bilinçlendirilip, engelli bireylere karşı önyargılardan arındırılması gerektiğini kaydetti. İktidara geldiği günden beri insan odaklı...

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Parti hükümeti döneminde engellilere yönelik pozitif ayrımcılık uygulandığına dikkat çeken Bekiroğlu, Ahlaki ve vicdani bir görev olarak, toplumun engelli hakları konusunda bilinçlendirilip, engelli bireylere karşı önyargılardan arındırılması gerektiğini kaydetti.

İktidara geldiği günden beri insan odaklı siyaseti kendine şiar edinen AK Parti hükümeti engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir dünya sunmak adına reform niteliğinde çalışmalara imza atarak, Türkiye’deki engellilerin sosyal haklardan ve hizmetlerden yararlanma kapsamını ciddi manada genişletmiştir diyen
Bekiroğlu; “Engelli vatandaşlarımız için daha yaşanılabilir bir ülke inşa etmeye devam edecek ve her daim engelli kardeşlerimizin sorunlarını gündemimizde tutacağız. Engelli vatandaşlarımızın dün de yanındaydık, yarın da yanlarında olacağız. Desteğimizi, ilgimizi, sevgimizi hiçbir zaman üzerilerinden çekmeyeceğiz. Her bireyin, engelli konuma düşebileceğinin bilinciyle hareket etmesini ve engelli kardeşlerimize ilişkin toplumsal duyarlılığın artırmasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızın Engelliler Haftası’nı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ DÖNEMİNDE 50 BİN ENGELLİ KARDEŞİMİZ İSTİHDAM EDİLDİ

Bekiroğlu, “Toplumsal sorumluluğun gereği olarak bugün geldiğimiz noktada, dokunmadığımız hiçbir engelli vatandaşımız kalmadı. Engellilerimizin kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak üzere maaş ve sosyal haklarda önemli iyileştirmelere gittik. Sosyal güvencesi olsun ya da olmasın ağır engellilerin bakım ücreti alabilmesi sağlandı. İlk kez iktidarımız döneminde 18 yaşın altındaki engelli çocuklar maaşa bağlandı. Görme engelli vatandaşlarımıza reçeteyle beyaz baston alma imkânı verildi. Engelli işçi çalıştırılması zorunluluğunu düzenleyen yasada değişiklik yapılarak; Engelli çalıştırma zorunluluğu” getirildi. Bugün tarihi bir rekor ile devletin pek çok kademesinde istihdam edilen engelli kardeşlerimizin sayısı 50 bine yaklaştı. Artık her bir engelli kardeşimizin standart bir hayat kalitesi var.” şeklinde konuştu.

 

BEKİROĞLU ENGELLİ GENÇLERDEN HEDİYE

Çorum Belediyesi Buhara Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen malzeme dağıtım programına AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, İl Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Bşk. Yrd. Meryem Demir, Bünyamin Aydemir, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Semra Aydın ile çok sayıda engelli  vatandaş ve aileleri katıldı.
Engelsiz bir dünya için, engelleri birlikte aşmak adına engelli gençlerle birlikte balon uçurtma programına katılan Bekiroğlu gençlerin sevinçlerine ortak oldu.

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu’na Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından el emeği göz nuru Besmele-i Şerif hediye edildi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam