Bekir Horuz Ak Parti'den Aday Adayı oldu

ÇORUM 17 Mart 2023 18:39
Videoyu Aç Bekir Horuz Ak Parti'den Aday Adayı oldu
A
a

Çorumlu İş Adamı Bekir Horuz, AK Parti’den Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı. Aday Tanıtım Toplantısı AK Parti İl Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

  • Ak Parti binasında düzenlenen basın toplantısına İl Başkan Yardımcısı Ercan Daşdan, Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektör Danışmanı  AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Harun Uysal ve çok sayıda partili katıldı.

İş Adamı Bekir Horuz, ”Erdoğan'ın yol arkadaşı, dava arkadaşı olmanın haklı gururunu yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Cumhurbaşkanımızın sürdürdüğü kutlu davanın şimdiye kadar hep parçasıydık. Şimdi milletvekilliği adaylığına bir kez daha başvurarak bu davanın farklı kulvarda bir parçası olma niyetimizi ortaya koyuyoruz. Konuşmamın başında depremle ilgili üzüntümü dile getirmek istiyorum. Çok büyük bir deprem yaşadık. On binlerce bina yıkıldı, on binlerce vatandaşımız vefat etti. Acımız büyük. Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaraların sarılması için devletimiz var gücüyle mücadele veriyor. Eğer bu kadar büyük yıkım AK Parti öncesinde gerçekleşseydi varın olacakları siz düşünün? Daha lokal bir alanda gerçekleşen 1999 depreminde bu olumsuzlukları yaşadık” dedi.

NİÇİN ADAY OLDUK? YENİDEN TERCİH ETTİK!

“Niçin aday olduk? Niçin Çorum'u tercih ettik! Bu konulara girmeden göre kısaca kendimden bahsetmek istiyorum” diyen Bekir Horuz, “1971 yılında Çorum İli Osmancık İlçesinde dünyaya geldim. Evli ve üç kız çocuk babasıyım. Çalışma hayatına genç yaşta aile şirketinde başladım. 1996 yılına kadar Osmancık, Oğuzlar ve Dodurga İlçelerinde mobilya sektöründe faaliyetlerde bulundum. Daha sonra Ankara'da Kilim Mobilya A.Ş.nin İç Anadolu Bölge bayisi oldum. Süreç içerisinde Kilim Mobilya'nın Genel Müdürlüğü görevi de yürüttüm. Halen Ankara'da Mobilya sektöründe mağaza zincirleri bulunan ve inşaat sektöründe birçok projeyi hayata geçiren Oran Dağıtım A.Ş.' nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmekteyim. Oran Dağıtım A.Ş. ile mobilya sektöründe İstikbal, Kilim, İpek gibi birçok önemli markanın bayilik faaliyetini sürdürüyoruz. Aynı zamanda Bursa İnegöl'de bulunan mobilya fabrikamızda Esrada, Soloboss, CL Lucci markalarıyla mobilya üretimi yapmakta ve üretimimizin yüzde 60'ını dünyanın pek çok ülkesine ihraç etmekteyiz. Oran Dağıtım A.Ş ile inşaat sektöründe konut projeleri üretiyoruz. Ayrıca Antalya ve Nevşehir illerinde hotel ve yazlık konut projelerini devam ettiren EV312 inşaat şirketi ile Fairymont şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığı ve onursal başkanlığı görevlerini de sürdürmekteyim” dedi.

“Siyasete AK Parti'de başladım. 3 dönem AK Parti Ankara İl Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptım. AK Parti'nin kuruluşundan sonra girdiği tüm seçimlerde aktif olarak yer aldım” diyen Bekir Horuz, “2007 ve 2011 tarihlerinde yapılan Genel Seçimlerde AK Parti'den milletvekili aday adayı oldum. 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde Çorum'dan milletvekili adayı olarak gösterildim. Çorum'da ayak basmadığımız yer kalmadı. Türkiye'ye hizmet etmek, Çorum'a hizmet etmek için siyasete atıldım. AK Parti'nin kuruluşundan itibaren içerisine yer aldım. Çünkü AK Parti sessiz yığınların sesiydi. 21. Yüzyılın Türkiye'nin yüzyılı olması hedefine katkı sunmak, evrensel ölçekte bir demokrasi tesisi, özgürlüklerin alanının genişlemesi, refahın büyütülmesi ve Büyük Türkiye ülküsü için siyasette AK Parti saflarında yer aldım. Neden AK Parti, sorusunu biraz açmak istiyorum. Tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet için.

Türkiye'nin bekası için AK Parti kaçınılmaz bir gerekliliktir. Milletimizin inandığı değerlerinin inkişafı ve hayalini kurduğumuz güçlü Türkiye'nin imarı için AK Parti. Teknolojide, ulaşımda, bilişimde, eğitimde, sağlıkta yaşam standardını, gelişmiş ülkelerin halklarının mevcut yaşam standartlarının üzerine çıkaran lider Türkiye için AK Parti. İstikrarın ve iktisadi kalkınmanın sürdüğü, sanayi, tarım, sosyal ve kültürel alanlarda yapılan yatırımlarla muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yarışında emin adımlarla yürüyen bir Türkiye için AK Parti. Ben bir işadamıyım. Bu ülkenin yatırım yapılarak, insan istihdam ederek, ihracat yapılarak kalkınacağına inanan ve yaşayan birisiyim. Yani AK Parti'nin Türkiye vizyon belgesinde yer alan düşüncelere gönülden inanıyorum.

Bu arada sivil toplum çalışmalarını çok önemsiyorum. Toplumsal kalkınmanın, birlik ve beraberliğin günümüzde sivil toplum çalışmaları ile mümkün olduğunu düşünüyorum. Bu konuda da ciddi çalışmalarım oldu. 19 bürokrat ve iş adamı ile birlikte Ankara Çorumlular Birliğini kurduk ve yönetiminde yer aldım. Daha sonra Çorum ile ilgili ilçe ve köy derneklerinin bir federasyon çatısı altında toplanmasında önemli katkılarım oldu. Ekonomi Kulübü yönetim kurulu üyesiyim. Eğitime yönelik projelere destek vermeyi insani bir görevi olarak bildim. Gerek kamunun gerekse sivil toplum kuruluşlarının eğitim faaliyetlerini sürekli destekledim” ifade etti.

Bekir Horuz, “Neden Ankara'dan değil de Çorum'dan tekrar milletvekili aday adayı oldum. Çorum bizim baba ocağımız. Bizim doğup büyüdüğümüz yer. Bizim Çorum'a vefa borucumuz var. Çorum'un çok güzellikleri, zenginlikleri var. Turizm için müthiş bir tarihi altyapısı var. Bu zenginliklerin ekonomiye kazandırılması için çalışmalar yapacağım. Alternatif enerji kaynaklarının aktif hale gelmesi için düşüncelerim var.Çorum düne kadar Ankara'ya yakın kabuğunu kıramamış bir şehirdi. Günümüzde ise Çorum tam anlamıyla bir sanayi şehri haline geldi. Organize sanayi bölgemizin doluluk oranı arttı. Şimdi verimliliği artırmaya yönelik çalışmalar yapılıyor. Türkiye'nin 2023 vizyon belgesinde Çorum önemli bir yer tutmaktadır.

Bu Çorum'un gelişimini de hızlandıracaktır. AK Parti döneminde Çorum'un sorunlarının çözüldüğünü düşünüyorum. Yollar, sağlık yatırımları, köylere götürülen hizmetler, adliye sarayları, sanayiye yapılan yatırımlar, barajlar bu yapılanların sadece başlıklarını ifade ediyor. Fakat durağanlaştığınız an düşüşünüz başlamış demektir. Çorum'un ulaşımında yeni atılım başlatması gerekiyor. İnsanlar daha fazlasını bekliyor. Turizm konusunda gereken alt yapıyı oluşturamadığımızı, hamle yapamadığımızı düşünüyorum. Biz Hattuşa'ya neden yılda 300-400 bin insan gelmesin. Bu en küçük örnek. Çorum, dünya tarihine ışık tutan bir bölge. Yer altı hazineleri çıkarılmayı bekleniyor. Eğer turizm konusunda atılım yaparsanız, bir Mısır kadar ilgi çekersiniz. AK Parti, Türkiye için bir şanstır. Vatandaşlarımız da bunun farkındadır. Doğrusunu ifade etmek gerekirse insanlarımızın şu anda en büyük isteği istikrar ortamının sürdürülmesidir. İnsanlarımızı bazı kesimler (balık hafızalı) diye küçük görüyorlar. İnsanlarımız tam aksine kadirşinastır ve yapılanları unutmazlar ve unutmuyorlar. Çorumlular, AK Parti'nin yaptıklarını biliyor ve daha güçlü bir destekle AK Partiyi destekleyeceklerdir. Çorumlulara şimdiden verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. AK Parti'den Çorum Milletvekilliği aday adaylığımı bir kez daha açıklıyorum” dedi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam