Bayram Töreninde Protokol değişti

ÇORUM 29 Ekim 2016 18:05
Videoyu Aç Bayram Töreninde Protokol değişti
A
a

Devlet törenlerinde var olan protokol esasında değişikliğe gidilmesi Çorum’da ki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Vatandaşları araç üzerinden Vali Necmettin Kılıç ile Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, selamlarken, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ’ın ise bir köşede oturması dikkat çekti.

PROTOKOL'DA SIRALAMA DEĞİŞTİ

Devlet törenlerinde var olan protokol esasında değişikliğe gidildi. Bundan böyle Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı sıralaması değiştirildi. Yeni düzenlemeye göre Valiler devleti, Belediye Başkanları da milleti temsil edecek. Yeni alınan temsil kararı, Çorum’da yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yapıldığı töreninde kendisini gösterdi. Bayram kutlamalarında alışık olunan Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı üçlüsü yerine, kutlama aracında Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü yer alırken, Çorum Garnizon Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ yer almadı. 3’lü oturma grubunda kendisine yer ayrılmayan Albay Üstündağ’ın protokolün en alt bölümünde bulunan bir koltukta oturması dikkat çekti.

 Kimileri ise, orta sıralar yerine en alt bölümde oturan Çorum Garnizon Komutanı Jandarma Fatih Üstündağ’ın Resmi Gazete’nin önceki gün ki mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren Ulusal ve resmi bayramlar ile tarihi günlerde yapılacak tören ve kutlamalar yönetmeliğine göre garnizon komutanlarının protokolden çıkarılmasını protesto etmek için böyle bir yere oturduğu yorumunda bulundular.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam