Bayram coşkusu Çorum'da başladı

ÇORUM 23 Nisan 2018 04:55
Videoyu Aç Bayram coşkusu Çorum'da başladı
A
a

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle öğrenciler 23 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 09.30 da Çorum Valisi Necmeddin Kılıç' ı makamına ziyaretle başladı...


23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı yurtta ve dünyanın pek çok ülkesinde coşkuyla kutlanıyor. Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günde pek çok etkinlik gerçekleşiyor.TBMM'nin kuruluşunun 98'inci yıldönümünün de kutladığı programlar kapsamında çocuklarımız, farklı ülkelerden gelen arkadaşlarına da ev sahipliği yapıyor. 
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılışının 98. Yıldönümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çorum’da Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunumuyla başladı. Törene Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal, Belediye Başkanı Zeki Gül, Vali Yardımcıları Dr. Ayhan Özkan ile Coşkun Doğan, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, Daire Amirleri, Siyasi Parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtındaki tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından sona erdi. Kutlama etkinlikleri, Atatürk Spor Salonunda düzenlenen gösterilerle devam etti. Albayrak ilkokulu ve Gazipasa Ortaokulu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrenciler çeşitli gösteriler yaptı. Etkinlikte ayrıca, yıl içerisinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.


23 NİSAN ÇOCUKLARA ARMAĞAN

23 Nisan, Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açılışından tam 1 yıl sonra, 23 Nisan 1921'de milli bayram olarak kutlanmaya başladı. Atatürk, 23 Nisan Bayramı'nı, 23 Nisan 1929 tarihinde çocuklara armağan etti. 1979 yılında ilk olarak 6 ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşınılan bu milli bayramda, dünyanın birçok ülkesinden çocuklar Türkiye'ye gelmeye başladı. Türkiye, dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke.


Çorum'da 23 Nisan Programı kapsamında  önce Vali Necmeddin Kılıç’ın, öğrencilerin  bayramını kutlamasıyla başlıyor. Saat 10:00'da Atatürk Anıtına çelenk sunma töreninden sonra Atatürk Spor Salonunda Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  Albayrak İlkokulu ve Gazipaşa Ortaokulu tarafından hazırlanan programla devam etti.
Farklı etkinliklerle sürecek olan 23 Nisan kutlamaları Çorum Belediyesi ise Buhara Kültür Merkezi’nde basketbol, bowling, penaltı atma gibi sportif turnuvalar düzenledi. Yine Buhara Kültür Merkezi, Necip Fazıl Kısakürek, Mimar Sinan, İkbal, Akkent, Bahçelievler Gençlik Merkezlerinde; boyama ve salon etkinlikleri gerçekleşti.


 



 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam