Başkan Zeki Gül Pazar denetimi yaptı

ÇORUM 8 Ekim 2018 15:03
Videoyu Aç Başkan Zeki Gül Pazar denetimi yaptı
A
a

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, pazardaki ürünlerin fiyatlarıyla ilgili vatandaştan gelen şikayetler üzerine zabıta ekipleriyle Ulukavak Mahallesi’nde kurulan Pazartesi pazarında fatura ve etiket denetimi yaptı.

Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Zabıta Müdürü Mustafa Kanat ve bazı belediye meclis üyeleriyle birlikte ziyaret ettiği tezgahlarda esnafa sattığı ürünlerin fiyatını soran Gül, bu ürünlerin toptan fiyatını öğrenmek için halden alınan faturaları görmek istedi.

Esnafın çeşitli bahanelerle fatura göstermek istememesine tepki gösteren Gül, "Sattığınız ürünün faturasını bulundurmak zorundasınız. 'Arabada kaldı, iş yerinde kaldı' gibi bahaneler üretmeyin. Sattığınız ürünü kaç liradan aldığınızı bilmek vatandaşın hakkı” dedi.

Denetim esnasında bir esnafın, "Biz ürünü halden 3,5 liraya alıyoruz ancak bize 1 liradan fatura kesiliyor." sözleri üzerine Gül, hal ile pazar esnafının da suç işlediğini belirterek, "3,5 liraya aldığınız bir ürüne 1 lira fatura kesiliyorsa burada bir yanlışlık var. Siz bunu bile bile kabul ediyorsanız, siz de suç işliyorsunuz. Ödediğiniz kadar fatura almak zorundasınız. Size düşük fatura kesen esnaftan da hesap soracağız." diye konuştu.

Gül, denetimin ardından yaptığı açıklamada, vatandaş için en uygun fiyatın sağlanması amacıyla denetimlerini sıklaştıracaklarını, fırsatçılara taviz vermeyeceklerini söyledi.
Gül, bundan sonra da semt pazarlarında denetimleri sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam