Başkan Günay Demiryolu tartışmalarına açıklık getirdi

ÇORUM 26 Temmuz 2023 14:20
Videoyu Aç Başkan Günay Demiryolu tartışmalarına açıklık getirdi
A
a

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Murat Günay, Samsun -Kırıkkale Demiryolu YHT Projesi’ne ilişkin bazı mecralar tarafından çarpıtılarak haber kirliliği yapıldığını gözlemlediğini savunarak, Çorum’u da ilgilendiren yatırıma dair detaylı bilgilendirme yaptı.


TCDD Genel Müdürü'nün Kırıkkale-Samsun Demiryolu Projesi'nin 2053 yılına planlandığına dair beyanatı üzerine kentte yeniden alevlenen demiryolu-hızlı tren tartışmalarına AK Parti İl Başkanı Murat Günay karşılık verdi. Günay açıklamasında, “Samsun-Kırıkkale Hızlı Tren Projesi (Çorum Merzifon Kesimi) Samsun-Kırıkkale Hızlı Tren Projesi (293 km) kapsamında; Kırıkkale-Çorum kesiminin (120 km) projeleri tamamlanarak AYGM yatırım programına yapım olarak alınmıştır. Çorum-Merzifon kesimi (71 km) ve Merzifon - Samsun kesimin (102 km) projeleri TCDD Genel Müdürlüğünce tamamlanmış ve AYGM Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir. Çorum-Merzifon - Samsun kesiminin de bakanlığımızca yatırım programına alınması planlanmıştır.” ifadelerine yer verdi.

İşte Günay’ı o açıklaması:

ÇARPITMA HABER 

Çorum’umuzun uzun yıllardır büyük bir özlemle beklediği ve partimiz olarak şahsım ve tüm milletvekillerimizle takip ettiğimiz Hızlı Tren yatırımıyla ilgili olarak bir kısım çarpıtmalar yapılarak Haber kirliliği yapıldığı gözlemlenmiştir.

GÜNAY VAZGEÇİLMEZİMİZ

Değerli Çorumlu hemşehrilerim şunu çok iyi bilsinler ki; Çorum için Demiryolu, AK Partimizin önceliği ve vazgeçilmezidir.

DELİCE-ÇORUM İHALE AŞAMASINDA

Nitekim Çorum’umuzu Ankara ve oradan da tüm Türkiye’ye bağlayacak olan Delice-Çorum Hızlı Tren hattı projelendirme çalışmaları bitirilmiş ve Yatırım Programına da alınarak ihale aşamasına gelmiştir.

GENEL MÜDÜRÜN AÇIKLAMASI
CUMHURİYETİMİZİN 150. YIL VİZYONU

Nitekim TCDD Genel Müdürümüz tarafından konuyla ilgili tarafımıza verilen bilgi notunu hemşehrilerimle paylaşıyorum. Tekrar tekrar vurgulamak gerekirse bazılarınca 2053 yılı olarak dile getirilen konu Cumhuriyetimizin 150. yılı vizyonumuzda ülkemizde göreceğimiz ve bu tarihte çoktan kullanıyor olacağımız tüm Demir Yolu ağımızı ifade etmektedir.

ALGI HABERE İTİBAR ETMEYİN

Sayın Cumhurbaşkanımızın söz verdiği icraatları hem de belirlenen yapım tarihinden çok önce hayata geçirdiğini büyük bir gıptayla ve gördüğümüz kadarıyla biraz da kıskançlıkla takip etmeye yıllardır alışmış olan bu, kişi ve grupların beyanlarına itibar edilmemesini; Saygılarımla Kıymetli Hemşehrilerimin dikkatine sunarım.

İŞTE BİLGİ NOTU

Samsun-Kırıkkale Hızlı Tren Projesi (Çorum Merzifon Kesimi)

Samsun-Kırıkkale Hızlı Tren Projesi (293 km) kapsamında;

• Kırıkkale-Çorum kesiminin (120 km) projeleri tamamlanarak AYGM yatırım programına yapım olarak alınmıştır.

• Çorum-Merzifon kesimi (71 km) ve

• Merzifon - Samsun kesimin (102 km) projeleri TCDD Genel Müdürlüğünce tamamlanmış ve AYGM Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir. 
Projenin Çorum-Merzifon - Samsun kesiminin de bakanlığımızca yatırım programına alınması planlanmıştır."

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam