.jpg)
TCDD Genel Müdürü'nün Kırıkkale-Samsun Demiryolu Projesi'nin 2053 yılına planlandığına dair beyanatı üzerine kentte yeniden alevlenen demiryolu-hızlı tren tartışmalarına AK Parti İl Başkanı Murat Günay karşılık verdi. Günay açıklamasında, “Samsun-Kırıkkale Hızlı Tren Projesi (Çorum Merzifon Kesimi) Samsun-Kırıkkale Hızlı Tren Projesi (293 km) kapsamında; Kırıkkale-Çorum kesiminin (120 km) projeleri tamamlanarak AYGM yatırım programına yapım olarak alınmıştır. Çorum-Merzifon kesimi (71 km) ve Merzifon - Samsun kesimin (102 km) projeleri TCDD Genel Müdürlüğünce tamamlanmış ve AYGM Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir. Çorum-Merzifon - Samsun kesiminin de bakanlığımızca yatırım programına alınması planlanmıştır.” ifadelerine yer verdi.
İşte Günay’ı o açıklaması:
ÇARPITMA HABER
Çorum’umuzun uzun yıllardır büyük bir özlemle beklediği ve partimiz olarak şahsım ve tüm milletvekillerimizle takip ettiğimiz Hızlı Tren yatırımıyla ilgili olarak bir kısım çarpıtmalar yapılarak Haber kirliliği yapıldığı gözlemlenmiştir.
GÜNAY VAZGEÇİLMEZİMİZ
Değerli Çorumlu hemşehrilerim şunu çok iyi bilsinler ki; Çorum için Demiryolu, AK Partimizin önceliği ve vazgeçilmezidir.
DELİCE-ÇORUM İHALE AŞAMASINDA
Nitekim Çorum’umuzu Ankara ve oradan da tüm Türkiye’ye bağlayacak olan Delice-Çorum Hızlı Tren hattı projelendirme çalışmaları bitirilmiş ve Yatırım Programına da alınarak ihale aşamasına gelmiştir.
GENEL MÜDÜRÜN AÇIKLAMASI
CUMHURİYETİMİZİN 150. YIL VİZYONU
Nitekim TCDD Genel Müdürümüz tarafından konuyla ilgili tarafımıza verilen bilgi notunu hemşehrilerimle paylaşıyorum. Tekrar tekrar vurgulamak gerekirse bazılarınca 2053 yılı olarak dile getirilen konu Cumhuriyetimizin 150. yılı vizyonumuzda ülkemizde göreceğimiz ve bu tarihte çoktan kullanıyor olacağımız tüm Demir Yolu ağımızı ifade etmektedir.
ALGI HABERE İTİBAR ETMEYİN
Sayın Cumhurbaşkanımızın söz verdiği icraatları hem de belirlenen yapım tarihinden çok önce hayata geçirdiğini büyük bir gıptayla ve gördüğümüz kadarıyla biraz da kıskançlıkla takip etmeye yıllardır alışmış olan bu, kişi ve grupların beyanlarına itibar edilmemesini; Saygılarımla Kıymetli Hemşehrilerimin dikkatine sunarım.
İŞTE BİLGİ NOTU
Samsun-Kırıkkale Hızlı Tren Projesi (Çorum Merzifon Kesimi)
Samsun-Kırıkkale Hızlı Tren Projesi (293 km) kapsamında;
• Kırıkkale-Çorum kesiminin (120 km) projeleri tamamlanarak AYGM yatırım programına yapım olarak alınmıştır.
• Çorum-Merzifon kesimi (71 km) ve
• Merzifon - Samsun kesimin (102 km) projeleri TCDD Genel Müdürlüğünce tamamlanmış ve AYGM Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir.
Projenin Çorum-Merzifon - Samsun kesiminin de bakanlığımızca yatırım programına alınması planlanmıştır."
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Çorum'u Tanımayanlar, Arca Çorum FK'yı da Anlayamaz!
Elvan Simsek
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Şiddet Görüntüleri Sonrası Berhan Ş…
Galatasaray Başakşehir’i 3-2 Devird…
ARCA Çorum FK’ya Protokolden Moral …
Çağlar Söyüncü ARCA Çorum FK’da!
Çorum’da 70 Yıl Sonra Tarih Yeniden…
MB: Rezervleri 188,2 Milyar Dolara …
Motorine 8,24 TL Dev Zam! Litre Fiy…
Akif Manaf’a Sanat ve Barış Ödülü
Çorum’da Çöp Kamyonundan Düşen 2 Be…
Çorum’da Sporun Gündemi Başladı! Ço…
Çorum’da Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Yara…
Çorumlu Furkan Doğru Milli Takımda!…
TİMBİR’e "Temiz İnternete Hizmet Öd…
Prof. Dr. Arif Ersoy Vefatının 6. Y…
Çorumlu Genç Muhtar Teknede Dünyaev…
Çorumlu Paşa Ahmet Çörekçi Hayatını…
Çorum FK’dan Dünya Çapında Hamle: M…
Çorum Dolmabahçe'de 6-2'lik Ağır Ya…
Çorum Belediyesi'nden Üniversite Öğ…
Çorumlu İkizlerin İlginç Hikâyesi
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET