Başkan'dan bir proje daha

ÇORUM 22 Ekim 2020 16:22
Videoyu Aç Başkan'dan bir proje daha
A
a

Çorum Belediyesinden genç ve kadın istihdamına yönelik önemli adım.Güçlü Kadın Güçlü Gençlik Projesinde imzalar atıldı...


 

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, SOGEP programı kapsamında hazırlanan “Güçlü Kadın Güçlü Gençlik” projesini hayata geçirecek imzayı attı. 1 Milyon 400 bin TL bütçeli projenin 1 Milyon 250 bin TL’si Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından karşılanacak.

Başkan Aşgın, OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin ile birlikte düzenlenen basın toplantısında projenin detayları hakkında açıklamalarda bulundu. Proje kapsamında kadın ve gençlerin mesleki beceri düzeyinin yükseltilerek istihdam edilebilirliğinin artırılması hedefleniyor.

Başkan Aşgın, seçim dönemi taahhütleri arasında yer alan İstihdama Yönelik İş Atölyeleri Projesini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “İmzaladığımız projemiz ile bölgesel, yerel ve sektörel işgücü dinamikleri doğrultusunda nitelikli işgücü ihtiyacını hızlı ve istenilen kalitede karşılamayı amaçlıyoruz. Başta kadınlarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm kesimler için nitelikli istihdam imkânlarının geliştirilmesi, kadın ve gençlerin mesleki beceri düzeyinin yükseltilerek istihdam edilebilirliğini artıracağız.” dedi.

Başkan Aşgın, projenin Çorum’un ekonomisinin gelişimine yönelik de önemli katkılar sağlayacağının altını çizdi.

*******

Yeni nesil, atölyelerde yetişecek

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın projeyle birlikte Çorum'da yaşayan herkesin rahatça ulaşabileceği, güncel mesleki bilgi ve becerileri kazandıracak mesleki kurs altyapıları oluşturacaklarını kaydetti.

Sanayinin Yeni Nesil Gençleri, Mutfak Sanatları ve Tekstil Atölyeleri olmak üzere proje bünyesinde 3 atölye oluşturacaklarını kaydeden Başkan Aşgın, “Şehrimizdeki güçlü imalat sanayinin nitelikli personel ihtiyacını karşılamaya yönelik, sektörlerin ihtiyaç duyduğu tasarım, yazılım, robotik kodlama, mobil uygulamalar, modelleme, bilgisayar programlama, yapay zekâ gibi dijital becerilerin kazandırılması için gençlerimize yönelik kurslar düzenleyeceğiz. Kadınlara yönelik tekstil, yiyecek-içecek hizmetleri gibi mesleki becerileri artırarak iş gücü piyasasında beceri arz ve talebi arasındaki uyumu yakalayacağız. İlk etapta 2 merkezimizde başlayacak olan projemizi süreç içerisinde 9 merkeze yayacağız.” diye konuştu.

Proje çalışmalarına hemen başlayacaklarını, projenin 18 ay boyunca devam edeceğini dile getiren Başkan Aşgın, “Ancak projemiz 18 ay sonunda sona ermeyecek. Biz Çorum Belediyesi olarak bu projeyi 18 ay sonunda da kendi imkânlarımızla devam ettireceğiz.” dedi.

Başkan Aşgın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, OKA Dönem Başkanı, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, OKA Genel Sekteri İbrahim Ethem Şahin ve projeye katkı sunanlara teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

********

Şahin: Faydalı bir projeye imza atıyoruz

“Güçlü Kadın Güçlü Gençlik” Projesi protokol imza töreninde konuşan OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin de konuşmasında Çorum Belediyesi’nin çalışmalarından övgüyle bahsetti.

Proje sürecinde bakanlık ve Çorum Beleiyesi arasında bir köprü vazifesi gördüklerini dile getiren Şahin, “Bugün hayırlı bir işe imza atıyoruz. Memleketimize faydalı olacağına inanıyoruz. Sosyal gelişmeye ve istihdama yönelik başka projeleri de hazırlayıp hayata geçirmek istiyoruz. Çorum’umuza, Belediyemize, ülkemize hayırlı olsun.” diye konuştu.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam