Bakan Naci Ağbal Dünyanın merkezi Çorum'dan seslendi

Asayiş haber 17 Haziran 2016 13:06
Videoyu Aç Bakan Naci Ağbal Dünyanın merkezi Çorum'dan seslendi
Çorum Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı.
A
a

TRT Haber Çorum/ E.Şimşek Maliye Bakanı Naci Ağbal bir takım ziyaretlerde bulunmak için Çorum’a geldi. Maliye Bakanı Naci Ağbal ilk ziyareti Çorum Valiliği...

Bakan Ağbal'dan taşerona kadro açıklaması

Çorum Valsii Necmeddin Kılıç’ı makamında ziyaret eden Naci Ağbal’ı Ak Parti Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ak parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ve KURUM  müdürleri karşıladı.Valilik defterini imzalayan Maliye Bakanı Naci Ağbal basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Bakan Ağbal  memleketine geldiği için mutlu olduğunu söyledi.Ağbal “Çorum İç Anadolu Bölgesi’nde sanayileşme anlamında kendini ispat etmiş bölgesinde kalkınmaya örnek teşkil eden bir şehir. Her zamanda gelişmeye devam ediyor. Ne zaman Çorum’a gelsem büyüyen, gelişen Çorum’u görüyorum. Temiz bir şehir görüyorum ve iftihar ediyorum dedi. 




BAKAN AĞBAL'IN  BASIN AÇIKLAMASINDAN SATIRBAŞLARI 

Ak Parti iktidara geldikten sonra Çorum’un çehresi değişti. Ak Parti ile birlikte ekonomide, siyasette sağlanan istikrar ve güçlü hüklümetler sayesinde hem Türkiye’nin genelinde büyüme kalkınma hamlesi oluştururken Çorum’da bundan nasibini aldı. Çorum 13 yılda 89 Milyar liraya yakın yatırım yapılmış.

Sayın vekillerin Çorum’un dertleri için nasıl koşturduğunu bilen bir insanım. Bende karınca kararınca elimden geldiğince kendilerine katkı vermeye çalışıyorum. Belediye başkanımız bir belediyecilik örneği sergiliyor. Ailem Çorum’da kaldığı için sadece Çorum’un an yerlerinde değil sokak aralarına da giriyoruz. Bakıyoruz ki tertemiz sosyal donatılar yapılmış. Çocuklar gençler buraları kullanıyor. Hem vekillere hem belediye başkanına teşekkür ediyorum. Bizler Türkiye için hizmet ediyoruz. Ama bu arada yetiştiğimiz memleketimiz Çorum’un problemleri için de koşturacağız. Çorum’u önümüzdeki dönemden daha iyi duruma taşıyacağız”



Başkan Külcü, "Dünyanın merkezine havaalanı istiyoruz" diyerek Çorum'a havaalanı yapılması için destek beklediklerini söyledi.

Bakan Ağbal ise "Talebiniz benim için bir görevdir. Çorum'a havaalanı kazandırmak için üstüme düşen görevi yerine getireceğim." dedi.

İlk ziyaretini Çorum Belediyesi'ne gerçekleştiren Bakan Ağbal, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'den şehre yapılan yatırımlar hakkında brifing aldı. AK Parti iktidarı döneminde Çorum'da gerçekleştirilen altyapı ve üstyapı yatırımları hakkında bilgi veren Külcü, Maliye Bakanlığı'nın katkı ve desteklerinden dolayı da Bakan Ağbal'a teşekkürlerini iletti.

Çorum kalkınmaya örnek teşkil eden ve sürekli kendini geliştiren bir şehir olduğunu belirten Bakan Ağbal, "Çorum'dan iftihar ediyorum. Son yıllarda büyük projelere imza atan Çorum Belediyesi'nin çalışmalarından dolayı da çok memnunum. Çorum'un çehresinin değiştiğini görüyorum. Maliye Bakanlığı olarak geçmiş yıllarda Çorum'a büyük destek verdik, vermeye de devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili, Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Ak Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Yaşar Anaç, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, ilçe belediye başkanları ile parti teşkilatının da hazır bulunduğu ziyarette Bakan Ağbal'a Çorum'un havaalanı talebi de iletildi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, masasında bulunan ve üzerinde 'Dünyanın merkezine yolculuk' yazılı maket uçağı işaret ederek, "Havaalanı bizim kanayan yaramız haline geldi. Uzun zamandır özlemini çektiğimiz bu talebimiz için sizlerden destek bekliyoruz. Dünyanın merkezine havaalanı istiyoruz." dedi.

Havaalanının artık bir ihtiyaç haline geldiğini kaydeden Bakan Ağbal, Çorum'a havaalanı kazandırılması için elinden gelen desteği vereceğini ifade etti. Bakan Ağbal şunları söyledi: "Havaalanı artık büyük bir ihtiyaç. Vatandaşlarımız artık yaşadıkları şehirlere yakın bir havaalanı istiyor. AK parti iktidarı döneminde ülkenin dört bir tarafına havaalanları yapıldı. Havayolu artık halkın yolu oldu. Şu an Merzifon'da bir havaalanı zaten var ve bölge halkı bu havaalanını kullanıyor. Ama Çorum ekonomisi ve sanayisi gelişen büyük bir şehir. Belediye başkanımızın ve Çorum milletvekillerinin havaalanı talebi, bizim açımızdan takip etmemiz gereken bir görevdir. Çorum'a bir havaalanı kazandırmak için gayret göstereceğiz. İnşallah nasip olursa bu arzu gerçekleşir, ben de üstüme düşen görevi yerine getiririm" 

Belediye ziyareti sonrası Bakan Ağbal, AK Parti İl Başkanlığı'na geçerek teşkilat mensupları ve partililerle basına kapalı bir toplantı yaptı. 


Video Görüntü

 
Çorum Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam