BAĞCI’DAN ÇORUM MADEN OCAĞI AÇIKLAMASI

26 Kasım 2014 18:16
Videoyu Aç BAĞCI’DAN ÇORUM MADEN OCAĞI  AÇIKLAMASI
A
a

AK Parti Çorum Milletvekili, AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cahit BAĞCI Çelikler ADL Kömür İşletmesi’nin üretimi durdurmasına yönelik bir açıklama yaptı...

Bağcı açıklamasında “301 madencimizi kaybettiğimiz Soma faciası sonrası 20.05.2014 tarihinde TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğum konuşmada da belirttiğim gibi“her maden kazası sonrası acıyı yüreğinde hisseden, acısı tekrar tekrar tazelenen” bir maden şehidi çocuğu olarak ifade etmek istiyorum ki; SOMA ve ERMENEK faciaları sonrasında ülkemizin yeraltı kömür madeni işletmeciliğinde vakit kaybetmeksizin yapısal dönüşümlere ve mekanizasyona geçilmesinin zamanı gelmiştir. İnancım odur ki; TBMM’de Aksaray Milletvekilimiz Ali Rıza Alaboyun Başkanlığında kurulan ‘Soma Araştırma Komisyonu’ Raporunu tamamladığında kömür madenlerinin içinde bulunduğu durum, sorunları ve çözüm önerileri daha da somutlaşmış olacaktır.

Söz konusu Araştırma Komisyonu tarafından sunulacak çözüm önerilerini Hükümetimizin hayata geçireceğine inancım tamdır. Geçtiğimiz hafta Çalışma Bakanlığı İş Müfettişlerince Çelikler ADL İşletmesinde yapılan denetimlerde,‘yeraltında çalışma şartları, emniyet ve güvenlik tedbirleri’ açısından eksiklik olduğu gerekçesiyle gerekli düzenlemeler yapılana kadar üretimin durdurulmasına karar verilmiştir. İş Müfettişlerince tespi tedilen hususlar hiç kuşkusuz iş-işçi sağlığı ile iş-işçi güvenliği açısından hayati öneme sahiptir. İşverenden beklentimiz tespit edilen eksikliklerin yasal süresi içinde giderilerek ara verilen üretimin emniyetli ve güvenli bir şekilde devamını sağlamaktır.

İşçi kardeşlerimizden hiç kimsenin alın terlerini, ekmeklerini ve ekmek teknelerini istismar aracı yapmasına müsaade etmemeleri ve konuyu küçük siyasetlerine alet etmek isteyen, fırsat avcılığı yapmak isteyen, istismarcı ve tahkircilere meydan vermemelerini öncelikle istirham ediyorum. Bizim bu konuda sessiz ve duyarsız olduğumuzu iddia edenleri istismarcı, tahrikçi müfteriler olarak gördüğümü belirtir, konuyu hem Çalışma hem de Enerji Bakanlığımız nezdinde çok yakından takip ettiğimizi kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam