AVCU: KADINLARIMIZ SİYASETTE AKTİF OLMALI

5 Aralık 2014 16:56
Videoyu Aç AVCU: KADINLARIMIZ SİYASETTE AKTİF OLMALI
A
a

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorum İl Kadın Kolları Başkanı Adalet Avcu, 5 Aralık Türk Kadını Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesi ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Türkiye’nin kadınlara siyasi hakların verilmesi konusunda dünyadaki öncü ülkelerden birisi olduğunu dile getiren Başkan Avcu, bunun Türk kadını açısından çok büyük bir kazanım olduğunu söyledi.

Topluma hizmet için tüm kadınları hayatın her alanında ve siyasette de aktif olarak bulunmaya davet eden Başkan Avcu, açıklamalarında şunları söyledi: “Eski Türk devletlerinde kadınlar aile hayatında mirasta devlet yönetiminde hak sahibiydiler. Ancak bu gün durum ülkemiz açısından pek de iç açıcı değildir. Hala günümüzde kadına karşı şiddeti konuşuyoruz. Kadına yönelik olan insan haklarının ihlalini konuşuyoruz. Tüm bunların önüne geçebilmek ve problem çözücü yapıcı politikalarla bu sorunları çözmek adına kadınların aktif olarak siyasette yer alması gerektiğini düşünüyoruz.

Ayrıca yine toplumda herkese A’dan, Z’ye hizmet verebilmek için gençlerin önünü açmak için köylümüzden, şehirlimize, esnafından, işçisine, öğrencisine kadar herkese hizmet edebilmek için kadınlarımızın aktif olarak siyasette bulunması gerektiği kanaatindeyiz. Kadınlarımız toplum nüfusumuzun yarısını oluşturmaktadır. Ayrıca evde çocuğu yetiştiren de daha çok annedir. Dolayısıyla kadınımız mihenk taşıdır.

Kadınlarımız toplumumuzun aynasıdır. Bu sebeple güzel ülkemizin güzel yarınları için, geleceğimiz için, evlatlarımız için, sağlıklı bir toplum için kadınımız için, kadına karşı her türlü ayrımcılığa ve şiddete son vermek için, topluma millete hizmet için tüm kadınlarımızı hayatın her alanında ve siyasette de aktif olarak bulunmaya davet ediyoruz.”
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam