ATAŞ "'ANA MUHALEFET REFERANDUM SONUÇLARINI SULANDIRMAYA ÇALIŞIYOR"

ÇORUM 13 Mayıs 2017 00:40
Videoyu Aç ATAŞ "'ANA MUHALEFET REFERANDUM SONUÇLARINI SULANDIRMAYA ÇALIŞIYOR"
A
a

AK Parti İstanbul Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, AK Parti Çorum Teşkilatı ile biraraya geldi.AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ise konuşmasında halk oylamasında yüzde 65'lik oy oranını yakalayan AK Parti Çorum Teşkilatını kutlayarak, "Tüm ilçelerinde de Türkiye ortalamasının 6 puan üstünde fark yaparak iyi bir başarı elde etmesi...


 

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, referandum sürecini teşkilat mensupları ve milletvekilleri ile güle oynaya hiçbir sıkıntı yaşamadan atlattıklarını dile getirerek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Çorum mitingine 70 bin kişinin üzerinde katılım oldu. Cumhurbaşkanımızı büyük bir kalabalıkla ağırladık. Bu büyük bir başarıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Mehmet Karadağ ayrıca ziyaretinden dolayı Mustafa Ataş'a teşekkür etti.

AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ise konuşmasında halk oylamasında yüzde 65'lik oy oranını yakalayan AK Parti Çorum Teşkilatını kutlayarak, "Tüm ilçelerinde de Türkiye ortalamasının 6 puan üstünde fark yaparak iyi bir başarı elde etmesinden dolayı ve 1 Kasım seçimlerine göre de yüzde 4 artış gösteren bir teşkilat olmanızdan dolayı hepinizi kutluyorum tebrik ediyorum. Kadın Kolları her seçimde olduğu gibi bu seçimde de isimsiz kahramanlardır. Özellikle Kadın Kollarımız başta başkanımız olmaz üzere kutluyorum. Gençlik Kollarını, başkanını ana kademe yöneticilerini, başta İl Belediye Başkanı Muzaffer Külcü olmak üzere tüm belediye başkanlarını, milletvekillerini kutluyorum. Uyum her zamana başarıyı getirir. Uyumsuzluk ise başarısızlığı getirir. Dolayısıyla Çorum'da belediyesi ile milletvekilleri ile teşkilatlarıyla uyumlu bir çalışma ortaya koyan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum kutluyorum. Elinize sağlık. Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü'nün hiç şüphesiz hizmetlerinin halkımıza yansımış olması seçim sonuçlarını etkileyen en önemli faktörlerden birisidir. Cenabı Hak daha güzel hizmetleri yapmayı bizlere nasip etsin" dedi.

'ANA MUHALEFET REFERANDUM SONUÇLARINI SULANDIRMAYA ÇALIŞIYOR'

AK Parti'nin hep ilklerin partisi olduğunu kaydeden ve 16 Nisan halk oylamasının da Türkiye'de bir ilk olması münasebetiyle önemli olduğunu dile getiren Mustafa Ataş, "16 Nisan halk oylaması Türkiye'nin yönetim sisteminin oylamasıydı. Milletimize gittik ve "Bundan sonra parlamenter sistem devam etsin mi yoksa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile mi yönetilsin?" Sorusunu sorduk. Milletimizde yüzde 51,41 oranında 'evet' dedi. Bu işi sulandırmaya çalışan bir ana muhalefet partisi var ve sonucu hazmedemedi. Yüksek Seçim Kurulu'na itirazlarından sonuç alamayınca Anayasa Mahkemesi'ne gitme sonra da ondan vazgeçmelerinin ardından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitme gibi bir takım söylentilerle işi sulandırmaya çalışıyor. Milletin iradesine bugüne kadar saygı duyma gereğini hissetmeyip hala milletin iradesinin dışında bir takım iradelerde sonuç aramaya çalışan bir ana muhalefet partisi var. Milletimiz cevabını vermiştir. Ve yüzde 51.41 oy vererek "Türkiye bundan sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yönetilsin" diye bir karar vermiştir. Bu kararın ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Referandumda kabul edilen 18 madden 3 tanesi hemen yürürlüğe girdi. Bunlardan birtanesi yargının sivilleşmesi ile ilgili maddeydi. Askeri Mahkemeler kapanıyor ve Türkiye'de tek ve sivil yargı sistemi devreye giriyor. İkincisi Cumhurbaşkanımızın partiye üye olabileceği ile ilgili madde. 2 Mayıs çok değerli kurucu Genel Başkanımız Liderimizin sade bir törenle AK Parti Genel Merkezinde üyelik kaydı işlemini gerçekleştirdik. O kayıt işleminden sonra Türkiye'de yeni bir siyasi süreç başlamış oldu. AK Parti'nin daha güçlü kararlı heyecanlı ve motive olmuş bir şekilde siyasi yolculuğunu devam ettireceği bir süreçte başlamış oldu. Şimdi inşallah 21 Mayıs Pazar günü Ankara Arena Spor Salonu da yapılacak olan 3.Olağanüstü Büyük Kongremizde kurucu Genel Başkanımız yeniden AK Parti Genel Başkanı olacak. Bu kongre Türkiye'nin siyaset tarihinde önemli bir dönüm noktası olacak. Ve AK Parti'nin Genel Başkanı olmasıyla partimiz daha da güçlenecek. Bundan sonraki süreçte de bundan önce yaptığımız hizmetleri daha iyi bir şekilde perçinleyerek daha da ziyadesiyle hayata geçirerek ülkesine hizmet etmeye devam edecek. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. 15 yıllık iktidarımızda her alanda değişime dönüşüme imza atmış bir siyasi hareketiz" şeklinde kaydetti.


 

'2019'DA TÜRKİYE'DE YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK'

2019 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye'de yeni bir dönemin başlayacağını vurgulayarak sözlerine devam eden Ataş, "Artık milletvekillerinin seçileceği sandık ayrı bir sandık, Cumhurbaşkanın seçileceği ayrı bir sandık konulacak ve milletimiz tercihini belirleyecek. Biz heyecanımızı kaybetmeden nasıl ki 16 Nisan'da büyük bir heyecanla çalışarak bu değişikliğe onay veren halk oylamasında gayret gösterdiysek bugünden itibaren de tüm teşkilatlarımızla hiç ara vermeden 2019 hazırlıklarına şimdiden başlatmamız gerekiyor. Çünkü 2019 önemli bir yıl. Mart ayında yerel seçimler Kasım ayında da hem Cumhurbaşkanı hemde milletvekili seçimleri yapılacak. Onun hazırlıklarını da şimdiden yapmamız lazım. Çorum referandumda gösterdiği coşkuyu inşallah 21 Mayıs'ta Ankara Arena'da da gösterir. Biraz önce Başkanımız 50 otobüsle geleceklerini söylediler. Ama herkesin salona girme şansı yok. Biraz erken gelip salona erken girmeye çalışın. Salonun kapasitesi belli. Dolayısıyla erken gelen iller girebiliyor. Ama biz arkadaşlarımıza talimat verdik. 81 İlden 50 kişide olsa temsil noktasında her ilimizden teşkilat mensuplarımızı almaya çalışalım dedik. Başarabilirsek bunu yapmaya çalışacağız. 2017 sonuna kadar da kongrelerimizi tamamlayacağız. Ramazan ayından sonra belde ve ilçe kongrelerinin ardından da il kongrelerimizi yapmış olacağız. İnanıyorum ki bu kongrelerde ihtiyaç olan yerlerde bir nöbet değişimi yapılacak. Bu kongrelerimizin kardeşlik hukuk içinde dava şuuruyla yapacağız. Kongrelerimizden sonra da daha güçlü bir şekilde yeni Genel Başkanımızla ve yeni heyecanla yolumuza devam edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Mustafa Ataş'a kılıç hediye etti.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam