ARAS "MİLLİ BİRLİK RUHU SİYASETTE EGEMEN OLDU"

ÇORUM 17 Ocak 2018 18:40
Videoyu Aç ARAS "MİLLİ BİRLİK RUHU SİYASETTE EGEMEN OLDU"
A
a

Çorum Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras, milli ittifak ve sınır ötesi operasyonlarla ilgili basın açıklaması yaptı.


MHP Çorum Parti İl merkezinde düzenlenen basın toplantısında
MHP Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan ve bazı parti yöneticileri de hazır bulundu.

‘MİLLİ BİRLİK RUHU SİYASETTE EGEMEN OLDU’

MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, 15 Temmuz ihanetinin yaşandığı günden beri MHP’nin kararlı duruşunu net bir şekilde ortaya koyduğunu belirterek, milli birlik ve dayanışma ruhunun siyasete egemen olduğunu söyledi.

‘ŞAHSİ HESAPLAR, MENFİ

DÜŞÜNCELER RAFA KALKTI’

Artık şahsi hesapların, menfi düşüncelerin rafa kalktığını da ifade den Aras, “Önce ülkem ve milletim diyen ilkeli duruş zorunlu hale gelmiştir. Liderimiz sistemin çökme riskini görmüş, çağın şartlarını görmüş, milli çağrılara cevap verecek bir hükümet etme sistemini önermiştir. 16 Nisan’da devlet millet mutabakatı sağlanmış, bu yeni yönetim şeklinin sözleşmesi bizzat Türk Milleti tarafından imzalanmıştır” dedi.

Cumhuriyet tarihinde 3. dönemin başladığını da aktaran Aras, bu sürecin mimarının Devlet Bahçeli olduğunu, dertlerinin ise milletin refahı, huzuru ve geleceği olduğunu ifade etti.

‘CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDEKİ ÖLÇÜMÜZ

TÜRKİYE’NİN BİRLİĞİ VE DİRLİĞİNİ KORUMAKTIR’

Aras, konuşmasına şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanlığı seçimindeki ölçümüz Türkiye’nin birliği ve dirliğini korumaktır. 15 Temmuzda oluşan milli birliğin, 7 Ağustos Yenikapı Ruhunun ve 16 Nisan referandumundaki devlet millet sözleşmesinin 2019 seçimlerine taşınmasını istiyoruz. Milletimizin beklentilerine kulak veriyoruz. Ne var ki, itiraz sesleri dışarıdan değil ülkemizin içerisinden geliyor. Türkiye hasımlarından çok içerideki uzantılar ses veriyor. FETÖ sevicileri bir türlü sindiremiyor. Kandil havarileri pıtır pıtır dökülüyor. Düşman süvarileri çılgına dönüyor. 15 Temmuzda darbeye muğlak kalanlar gözü dönmüşce bize saldırıyor.

‘CUMHUR İTTİFAKINDAN RAHATSIZ OLMALARI

İBLİSİN SEVAPTAN RAHATSIZ OLMASINA BENZER’

FETÖ ve PKK’nın avucuna düşmüş, yanına hizalanmış CHP, HDP, İP ve diğer yedeklerine Milliyetçi Hareket Partisi’nin hayal ve hedefleri elbette büyük gelir. Şer odakları varsın kaos umut etsinler. Ismarlama projelerle siyasi senaryo yazsınlar. Kandilin peşine takılanların, Pensilvanyanın dümen suyuna girenlerin, HDP ile ortaklık düşünenlerin cumhur ittifakından rahatsız olması, iblisin sevaptan rahatsız olmasına benzer.

Şimdi de çıkmışlar, güya cumhur ittifakının kürt kardeşlerimizi ürküteceğinin konuşuyorlar. Milliyetçi Hareket Partisi’nin kim kürt düşmanı gösteriyorsa, bilinmelidir ki bu toprakların hainidir, bu milletin düşmanıdır. Milli ittifak Türk milletinin karar ve iradesidir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türk milletinin tercih ve takdiridir, meşale yanmış, gelecek hamd olsun aydınlanmıştır.”


‘AMERİKA, TERÖRÜ VE TERÖRİSTLERİ HİMAYE EDİYOR’

Konuşmasında Türkiye’nin sınırında ABD’nin 30 bin kişilik kuracağı orduyla ilgilide açıklamada yapan Aras şunları söyledi: “Amerika lafa gelince müttefikimiz, stratejik ortağımızdır. Amerika, Suriye’de terörü ve teröristleri himaye etmektedir. Bu sözde ordunun Türkiye ve Irak sınırlarını kontrol edeceği dile getirilmektedir. Biz muzaffer ve muktedir bir milletiz. Türk milletini dize getirmeyi aklından geçirenleri pişman ederiz. Afrin’e bir şafak vakti girip, teröristlere Türk milletinin demir yumruğunu göstermek hakkımızdır. Afrin temizlenmeli, Münbiç ve diğer fitne ve terör yuvaları yerle bir edilmelidir.”

‘HAVAALANI, ÇORUM İÇİN İHTİYAÇ’

Aras, bir basın mensubunun son günlerde tekrar gündeme gelen havaalanı ile ilgili sorusuna da şöyle cevap verdi: “Çorum’da havaalanı ihtiyacı var. Başbakan “Çorum’a havaalanı israf olur” demişti. Biz kendisiyle aynı düşünmüyoruz. Şehrimiz bir sanayi kentidir. Şehir olarak da çevre illerden çok öndeyiz. Havaalanı, demiryolu ve kara taşımacılığı raylı sistemi hepsini hak ettiğini düşünüyoruz.”

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam