ALMAN BÜYÜKELÇİSİ POHL BAŞKAN KÜLCÜ'YÜ ZİYARET ETTİ

14 Mayıs 2014 17:06
Videoyu Aç ALMAN BÜYÜKELÇİSİ  POHL BAŞKAN KÜLCÜ'YÜ ZİYARET ETTİ
A
a

Türk-Alman Ekonomi Günü için Çorum'a gelen Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Eberhard Pohl, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü makamında ziyaret etti.

Eberhard Pohl, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaretinde "Türkiye ile Almanya arasında yapılan ticaret büyük bir başarı öyküsüdür." dedi.

Pohl, "Bizler bu başarıyı sürdürmek istiyoruz. Gelişmekte olan bölgelere bu başarımızı götürmek istiyoruz. Çorum da yapacağımız Türk-Alman Günü'nde şirket temsilcilerimize Çorum'u tanıtmak istiyoruz. Çorum da faaliyet gösteren firmalarla bir araya getirerek ortaklıklara ön ayak olmayı istiyoruz. Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve Çorum Ticaret Sanayi Odası'na böyle bir çalışma yapalım dediğimizde bütün güçlerini ortaya koydular. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü yaptığı konuşmada, " Türk-Alman Günlerini önemsiyoruz. Yatırımcıların sanayicilerin bu tür buluşmalarla bir birlerine olan ilişkilerin güçleneceğine inanıyoruz. Bu çerçevede Almanya bizim için çok daha özel bir ülke. Biz batı ülkelerinin içinde en fazla ihracatımızı Almanya ile yapıyoruz. 1960 yıllarda başlayan göçle orada yaşamaya başlayan çok sayıda insanımız var. 1960 yıllarda iş gücü olarak bulunan Türklerin ikinci ve üçüncü Almanya da işveren haline geldiler. Onlarında orada olması Almaya ekonomisi açısından çok önemli. Kurucu unsur haline geldiler. Çorum Belediyesi olarak böyle güzel bir programı bizlerde destekliyor programın başarılı geçmesini diliyorum" dedi.

Ziyarette, Çorum Valisi Sabri Başköy, Almanya Ticaret Ateşesi Hallier, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Ahmet Yabacıoğlu, Alper Zahir, Turhan Candan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal katıldı.

Ziyaret sonunda Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Eberhard Pohl'e Belediye Başkanı Muzaffer Külcü cam vazo hediye etti.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam