ALDIĞIMIZ YETKİ, MİLLETİMİZİN DEĞERLERİYLE BARIŞIK TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARININ VERDİĞİ YETKİDİR

5 Haziran 2014 07:19
Videoyu Aç ALDIĞIMIZ YETKİ, MİLLETİMİZİN DEĞERLERİYLE BARIŞIK TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARININ VERDİĞİ YETKİDİR
A
a

Eğitim Bir Sen Çorum Şube başkanı Tahir EŞKİL,2014 yılı mutabakat sonuçlarına göre eğitim hizmet kolunda yetkilerini pekiştirdiklerini söyledi.

Eşkil yaptığı basın açıklamasında “Tüm il ve ilçelerde eğitim hizmet kolunda faaliyet gösteren, bütün işyerlerinde teşkilatlanan ve ülkemizin en büyük sendikası olarak tüm Türkiye’nin emek, emekçi hakkı, demokrasi, insan hakları, özgürlükler bağlamında gözü kulağı olan Eğitim-Bir-Sen, 15 Mayıs 2014 itibarıyla 279.774 üye sayısıyla eğitim hizmet kolunda yetkisini ve liderliğini perçinlemiştir. Eğitim-Bir-Sen’in, kurulduğu günden bu yana, etkili ve yetkili sendika olma yolunda verdiği mücadele, 2011’den itibaren Türkiye’nin en büyük sendikası olma hüviyetiyle daha da anlam kazanmıştır.” dedi

 

Eşkil, 2009 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde aldıkları  yetkinin açtığı yoldan ilerleyerek 2011 yılında genel yetkiyi aldıklarını, 2012 yılında  yetkiyi güçlendirdiklerini, 2013 yılında karşılarına çıkan her türlü zorluğa rağmen aradaki farkı açtıklarını, 2014 yılında ise yetkiyi pekiştirdiklerini söyledi.

Üniversite ve YURTKUR üye sayılarına da değinen Eşkil, “Eğitim-Bir-Sen, 2012 yılında YURTKUR’da 1.377 olan üye sayısını 2013’te 1.724’e, 2014’te 1.827’ye; üniversitelerde 2012’de 19.168 olan üye sayısını 2013’te 22.953’e, 2014’te 24.941’e; Milli Eğitim Bakanlığı’nda ise 2012’de 210.915 olan üye sayısını 2013’te 226.433’e, 2014’te ise 252.996’ya yükseltmiştir. Eğitim-Bir-Sen’in eğitim hizmet kolundaki toplam üye sayısı ise 2012’de 231.472’ye, 2013’te 251.110’a, 2014’te 279.774’e ulaşmıştır.” dedi.

Eğitim Bir Sen Şube başkanı Tahir EŞKİL yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: “Böylece, Mehmet Akif İnan’ın, “Ölüm bir tohumsa kefen zarında/Gün olur fışkırır bir orman olur” mısraları manasını bulmuş, dün görülen düşler bugün gerçek olmuştur. Bir çekirdekte bir filizi, bir filizde bir fidanı, bir fidanda ormanı düşleyenler; birçok olumsuzluğa rağmen güçlü teşkilat olduğunu bir kez daha tescil ettirmiştir.

Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi için emek ve özgürlük mücadelesi verenler, daha önce olduğu gibi, bundan sonra da hiçbir siyasal yaklaşım ve ideolojinin kanatları altına girmeden, kendi dinamizmini oluşturan medeniyet ve değer odaklı yeni sendikal anlayışla sorunun parçası değil, çözümün paydaşı olmayı sürdürecektir.Örgütlenerek güçlenen, güçlendikçe yol alan Eğitim-Bir-Sen, temel hak ve özgürlükler noktasında elde ettiği kazanımların yanısıra, insanca bir hayat için gerekli olan mali iyileştirmelerin de yapılması noktasında kararlı duruşunu sergilemeye devam edecek ve talepleri kazanıma dönüştürme mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.

Eğitim-Bir-Sen, sendikacılığı çağın ihtiyaçları ile örtüşen yeni bir sivil toplum örgütü anlayışıyla yöneterek gücüne güç katmaya; kavga ve çatışmadan uzak durarak, birtakım ideolojilere angaje olmadan, ortak akıl ve uzlaşıyla çalışanların hakları için var olmaya devam edecektir.Eğitim-Bir-Sen’in teşkilatı olarak biliyoruz ki, aldığımız yetki, milletimizin değerleriyle barışık tüm eğitim çalışanlarının verdiği yetkidir. Bu yetkiyi kullanırken, bugüne kadar temsil ettiğimiz çalışanların değerleri rehberimiz olmuştur, olmaya da devam edecektir. Temsil ettiğimiz camianın taşıdığı misyonun bilincindeyiz. İllegal yapılanmalara karşı durmaya ve herkesi kucaklama anlayışıyla çalışanlarımızı temsil etmeye devam edeceğiz. Biz, ‘bu topraklar üzerinde yaşayan her bir fert, bu ülkenin en değerli vatandaşlarıdır’ anlayışıyla hareket ediyoruz.

Bir yandan bize bu yetkiyi veren çalışanlarımızın işlerini insanca yapabilmeleri, hayatını onurlu bir şekilde sürdürmeleri için demokratik düzenimizin bir gereği ve çağdaş toplum yönetiminin öngördüğü yöntemlerle hayatını idame etmeleri yönündeki mücadelemizi sürdürürken, diğer yandan da, bin yıllık geçmişi ile bu topraklar üzerinde yaşayan bu milletin barış ve kardeşlik içerisinde nice bin yılları birlikte yaşamasını sağlayacak çalışmalara öncülük ediyoruz. Biz, hizmetlisiyle, şefiyle, öğretmeniyle, akademisyeniyle, bütün eğitim çalışanlarıyla bir aileyiz. Biz, “Sendikal mücadelemiz, Türkiye’nin geleceğini yeniden inşa etmek adına erdemliler hareketidir” sözleriyle vizyonumuzu belirleyen Mehmet Akif İnan’ın, milletimizin mutabakat metnini yazan Mehmet Akif Ersoy’un mirasçılarıyız.

Bu duygularla, başta üyelerimiz olmak tüm teşkilatımızı, disiplinli, istikrarlı ve samimi çalışmalar neticesinde elde ettiği başarıdan dolayı kutluyoruz

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam