
Osmancık ve İskilip ilçelerini de önümüzdeki yıl kış öncesi doğalgaza kavuşturmayı planladıklarını söyleyen Uslu, "Osmancık ve İskilip ilçelerimizin de doğalgaz çalışmaları Alaca ile eş zamanlı olarak başlatıldı. Ancak iki ilçemizin doğalgaz boru hatları Alaca ilçemize göre daha uzun mesafeden geliyor. Normal şartlarda 2018 yılında tamamlanması planlanan Osmancık ve İskilip ilçelerimizin doğalgazını önümüzdeki yıl kış öncesi vermeyi düşünüyoruz" dedi.
Bilindiği üzere; 2010 yılında Alaca ve Osmancık için asgari 3.000'leri aşan abone talebi toplanmış ancak, lisans belgesinde bu iki ilçenin bulunmaması ve yeni bir YPK kararı gerektirmesi nedeniyle süreç uzamıştı. Yapılan yoğun çalışmalar, konunun dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgililere bizzat Uslu tarafından dile getirilmesi ile Bakanlar Kurulunun Türkiye genelindeki nüfusu 10.000'i aşan ilçelerin faydalandırılması kararı 28 Nisan 2013 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmişti.
Yapılan düzenlemede ‘elektrik abone sayısının % 60'ına ulaşan ilçeler’ kriterine yapılan itirazı, TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve ilgililere taşıyarak bu rakamın çok yüksek olduğunu ve ‘mesken’ abone sayısının % 60'ının daha gerçekçi ve ulaşılabilir olduğunu belirtmiş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca ikincil düzenlemeler bu teklife göre değiştirilerek çıkartılmıştı. Bu yeni durumda Alaca ve Osmancık ilçelerinin yanı sıra İskilip te ilave edilerek Valilik, İl Özel İdare, ilçe belediyeleri, milletvekilleri ve ilgili kamu kurumları ile ortak-eşgüdümlü çalışarak proje ve kamulaştırma ihale sürecine ulaşmayı başaran ilk 3 ilçe olmuşlardı.
Boru Hatları Proje ve Kamulaştırma İhaleleri 17, 22, 23 Ocak 2014 tarihlerinde, yapım işleri ihalesi de 16 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşmişti.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Çorum FK – Sivasspor maçı
Yaşar Sol Hayatını Kaybetti!..
Yeşilay’dan Hitit TV Net’e Ziyaret!
"Çorum’da Provokatif Paylaşımlara G…
Kırkdilim Tünelleri Trafiğe Açıldı!
Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı Resmi…
"Çorum’da Araç Sayısı 227 Bini Geçt…
Okullarda ve Çevresinde Alınacak Gü…
Dr. Süleyman Basa’dan "Sosyal Medya…
WHATSAPP’ta Okul Saldırısı Paylaşım…
Çorum’a Dev Proje / Teras Bahçe Ge…
Çorum’da İUP Kapsamında 200 Kişiye…
Hasan Karaoğlu Çorum Protokolüne Va…
Kahramanmaraş’ta Okula Silahlı Sald…
Çorum’da Öğretmen Sendikalarından İ…
"Çimento Arazisindeki Arsalar 21 Ni…
“Çorum Dahil 12 İlde Doktorlara FET…
Çorum - Kırkdilim Tünelleri Açılışa…
Hitit TV Net ve Çorum İl Sağlık Müd…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET