Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu’ndan TÜBİTAK Başarısı

ÇORUM 12 Nisan 2018 18:32
Videoyu Aç Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu’ndan TÜBİTAK Başarısı
A
a

Hitit Üniversitesi Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu bünyesinde 29.12.2017 tarihinde Doç. Dr. Kazım KÖSE başkanlığında kurulan Proje Komisyonu başvurduğu ilk TÜBİTAK projesinde destek almaya hak kazandı...

Hitit Üniversitesi Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu bünyesinde 29.12.2017 tarihinde Doç. Dr. Kazım KÖSE başkanlığında kurulan Proje Komisyonu başvurduğu ilk TÜBİTAK projesinde destek almaya hak kazanmıştır. Öğr. Gör. Bünyamin ÇİÇEK, Öğr. Gör. Hakan DEMİR, Öğr. Gör. Betül AĞAOĞLU ve Öğr. Gör. Burcu DAYSAL’dan oluşan 5 kişilik bir ekiple yola çıkan Doç. Dr. KÖSE daha yolun başındayken elde ettikleri bu başarının devamlı olması için çalışma tempolarını daha da artıracaklarını belirtti. Alaca ilçesinde bir ilki gerçekleştirecek olan Proje Komisyonu, 4007- Bilim Şenliği Projeleri çağrısına Türkiye genelinde gösterilen yoğun talep içerisinden seçkin proje ekibi, yüksek etkinlik sayısı ve ölçme değerlendirme çalışmaları ile desteklenmeyi hak ederek Alaca’da ilk bilim şenliğinin gerçekleştirilmesini sağlamıştır.

Türkiye’de son yıllarda bilim alanında ciddi atılımlar olsa da bilimin ve bilimsel çalışmanın günümüz Türkiye’sinde hala korkulan ve uzak durulan bir olgu olduğu maalesef eğitimcilerimiz tarafından dile getirilmekte ve ortaya çıkan bilimsel çıktılar göz önüne alındığında hala bazı standartların gerisinde kaldığımız açık bir şekilde görülmektedir. Bilim ve insanlar arasındaki bu hayali mesafeyi kısaltmak ve yeni yetişen, eğitimin en alt basamağından en üst basamağına, tahsillisinden tahsilsizine kadar çevremizdeki tüm insanları bilime ve bilimsel çalışmaya pozitif yaklaşan bireyler haline getirebilmek, bilimsel farkındalık yaratmak amacıyla birçok sorunun aslında sadece bilim vasıtasıyla çözülebilir olduğuna atıf yapmak, gençlerimizi bilimsel kariyer yapma konusunda özendirmek, bilim adamlarını toplumun her kesimiyle bir araya getirebilmek ve bilim ve teknoloji ile daha güçlü bağlar oluşturmalarını sağlamak amacıyla “Hitit Bilim Şenliği” adıyla ve “Medeniyetin beşiğinden Bilimin zirvesine” sloganıyla yürütülecek olan bu proje kapsamında 55 etkinlik, 11 kişiden oluşan proje ekibi ve 20 öğretim üyesi/görevlisinden oluşan uygulama ekibinin katılımıyla 11 uygulama salonunda uygulamalı, etkileşimli, eğlenceli, bilimsel ve teknolojik etkinliklerin yer aldığı bir organizasyon tasarlanmıştır. Proje kapsamında Doç Dr. KAZIM KÖSE (Yürütücü), Öğr. Gör. BÜNYAMİN ÇİÇEK (Atölye Lideri), Dr. Öğr.Üyesi ÖZGEN YILMAZ (Atölye Lideri), Öğr. Gör. SELİM ÖZDEM (Atölye Lideri), Dr. Öğr. Üyesi GÖNÜL ARSLAN (Konuşmacı), Öğr. Gör. HAKAN DEMİR (Konuşmacı) Öğr. Gör. ABDULLAH BEDİR KAYA (Rehber), Öğr. Gör. BETÜL AĞAOĞLU (Rehber), Öğr. Gör. BURCU DAYSAL (Rehber) Öğr. Gör. ÖNDER YAKIŞTIRAN (Rehber) ve Dr. Öğr. Üyesi. SONGÜL ÖZÜM (Rehber) görev yapacaktır.

Hitit Bilim Şenliği hedef kitlesi konusunda bir ayrım yapılmamış kendini bilime yakın hisseden, merak eden yediden yetmişe herkesin katılımı amaçlanmıştır. Özellikle Çorum-Alaca merkezi ve civar köylerdeki eğitim camiası şenliğe davet edilmiştir. Proje kapsamındaki bilim şenliğinin yapılacağı mekân olarak Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu kampüsü seçilmiştir. Yüksekokul bünyesinde kurulmuş olan Proje Komisyon Birimi’nin Alaca’nın gelişmesine yönelik başlattığı proje hareketliliği de göz önünde bulundurularak seçilmiş olan yüksekokul kampüsü, Alaca halkının ilgi göstereceği bir mekân olarak bilim şenliğine katılımın yüksek oranda sağlanabileceği bir ortam niteliğindedir. Alaca Avni Çelik MYO’ nun, konumu itibariyle Çorum’un merkezden çok daha uzaktaki dezavantajlı bölgelerine yakınlığı da bu bölgelerdeki öğrenci, öğretmen ve halkın bilim şenliğine katılımını artırıcı yönde etki etmesi beklenmektedir. Hitit Bilim Şenliği, yapılacağı mekana ilişkin nitelikler açısından farklılık arz etmektedir.

Şenliğe gelen ziyaretçilere, 07-11 Mayıs 2018 tarihlerinde yapılması planlanan Hitit Şenliği kapsamında gözlem ve gösteriler, bilimsel araç, deneysel uygulamalar, atölyeler, bilimsel oyunlar, tarihi kazılardan çıkarılan eşyaların ve resim ve heykellerin bulunduğu sergiler, tarihi bilgilendirme sunumları ve sosyolojik seminerler olmak üzere 8 farklı kategoride yapılacak etkinlikler kapsamında fizik, kimya, biyoloji, sanat, matematik, tarih, antropoloji, teknoloji gibi 8 farklı bilim ve teknoloji alanının uygulaması yapılacaktır.

Farklı alanları bir araya getiren, ziyaretçilerin de bizzat katılımını gerektiren etkinliklerin gerçekleşmesine olanak sağlayan, eğitimin en alt basamağından en üst basamağına kadar her yaştan tüm fertlere hitap eden, bilimden korkan veya bilimsel çalışma yapmamış kişilere bilimi sevdirmek amacıyla düzenlenen bu şenlik, alanında diğerlerine göre farklılık arz etmektedir. Ayrıca yine bir ilk olarak proje kapsamında baskısı yapılacak “on-line” gazete ile ziyaretçiler hem bir etkinlik olarak gazete baskı sürecini görecekler ve hem de o gazeteden etkinlik haberlerini anında alabileceklerdir. Şenliğin yaygın etkisi bu anlamda henüz şenlik devam ederken başlayacak sonrasında etkin değeri “on-line” gazete ve diğer kitle iletişim araçları vasıtasıyla yerel basında duyurulacaktır. Etkinlik kapsamında uygulanacak Ölçe-Değerlendirme Çalışmaları ile farklı türdeki etkinliklerin kıyaslanması mümkün olacaktır. Bu veri bundan sonra düzenlenecek bilim şenliklerinde yapılacak olan etkinlikler için birer başvuru kaynağı niteliğinde olacaktır.

Bütün giderler TÜBİTAK tarafından karşılanacak olup Alaca Belediyesi, Alaca Ticaret ve Sanayi Odası (Alaca TSO), Alaca Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı (ÇEKVA) gerekli maddi ve manevi her türlü destek konusunda Alaca Avni Çelik MYO’nun yanında olacaktır.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam